Decembers julehygge er et overstået kapitel, men januar behøver bestemt ikke være kedelig! Vi har gravet masser af fede familieoplevelser frem, som kan forsøde og peppe den ellers så grå måned op.

Katrine BilleMusikfestival for børn 

Mød musikken i alle dens mærkværdige og overraskende former. Musikhuset i Aarhus bliver over to dage til en musikalsk legeplads for børn i alderen 3-12 år. I kan bl.a. møde Katrine Bille, der giver koncert sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Musikfestivalen Kazoo løber af stablen d. 29. og 30. januar 2022.

Den Gamle ByEn tur i Den Gamle By 

Efter næsten en måneds nedlukning kan Den Gamle By endelig slå dørene op igen. Kom med på en magisk tidsrejse, hvor hele familien bl.a. kan opleve, hvordan børn og unge legede, boede og arbejdede engang. 

FastelavnsbollerSæt tænderne i lækre fastelavnsboller

Med fastelavn lige om hjørnet, bugner byens bagerier med cremefyldte, sprøde, glasurpyntede fastelavnsboller i alle regnbuens farver, som både børn og voksne kan køre ned i spandevis. Tjek vores guide til de bedste fastelavnsboller i Aarhus lige her.

SvømmehalPlask og pjask i svømmehallernes bassiner

Husk at svømmerhallerne er åbne, trods mange andre indendørs aktiviteter er lukket her i januar. Det er en helt genial aktivitet med ungerne her om vinteren, hvor vi allesammen længes efter sol, varme og badevand! Tjek vores guide til Aarhus' svømmehaller her.

RinggadebroOplev den lysende indgangsport til Aarhus

Hvis I endnu ikke har oplevet lysudstillingen "Hesitation of Light", der oplyser den ikoniske Ringgadebro om aftenen, så er mørke januar et oplagt tidspunkt! Hiv familien med, og se det smukke syn, når hundredvis af lamper oplyser den gamle bro. Værket er skabt af Signe Klejs. Læs evt. mere her.

Creative spaceSlip kreativiteten løs i Creative Space

Studsgade 7 finder I hyggelige Creative Space, som er kombineret café og keramikværksted. Her kan hele familien male og brænde deres eget keramik, mens I nyder lidt godt til ganen og hinandens selskab. Perfekt indendørsaktivitet her i vintermånederne! Husk at booke bord i forvejen, og bemærk at der ikke plads til barnevogne i cafeen.

Husk I får 20% på Creative Space med Børn i byen Klubben.

SkøjteKom på glatis foran Musikhuset

Nyd en tur på den udendørs skøjtebane foran Musikhuset Aarhus og ARoS. Skøjtebanen er åben for alle og er en sjov vinteraktivitet, der med garanti giver smil på læben og røde kinder. Medbring egne skøjter eller lej et par for 50 kr. i boden foran skøjtebane. Læs også vores guide til skøjtebaner i Aarhus.

troldeTa' på jagt efter trolde

Har I endnu ikke oplevet Thomas Dambos kæmpestore trolde? Så er januar en oplagt mulighed for at tage på jagt i og udenfor Aarhus efter de imponerende skabninger. I kan opleve trolde i bl.a. Aarhus, Horsens og Mørke. Find troldekortet lige her.

legeplads dokk1Tour-de-legeplads

En tur på legeplads er altid et hit hos ungerne, uanset vind og vejr. Tjek vores guide til legepladser i Aarhus, og lad jer inspirere.

Læs også: 9 legepladser i Jylland, der er værd at køre efter

kakoLun jer på varm kakao

Hvis I trænger til lidt afveksling fra fastelavnsbollespisningen, kan I også hive børnene med på café og lune jer på en kop varm kakao. Vi guider jer til børnevenlige caféer, der serverer varm kakao lige her.

 

Fotos: 1. Den Gamle by 2. Lagkagehuset 3. Pexels 4. Lysets Tøven / Hesitation of Light fra Wikimedia Commons 5. Creative Space 6. Pexels 7. Thomas Dambo 8. Børn i byen 9. Glad!