Tag med på spøgelsesjagt i gamle gader og stræder, oplev tonsvis af græskar i Liseberg og nyd nyfangede hummere direkte fra den svenske vestkyst! Vi guider jer til 10 familievenlige efterårsoplevelser i Gøteborg.

Denne artikel er bragt i samarbejde med DSB

Halloween i Liseberg

Hvor og hvornår: Liseberg fra den 7. oktober

Når efterårsmørket falder på, flytter massevis af orange græskar, fugleskræmsler og klamme monstre ind i forlystelsesparken Liseberg. Der vil være (u)hyggelige oplevelser for både store og små, så glæd jer til skrig, rædsel og latter - og nå ja, et helt nyt spøgelseshus!

Læs mere om Halloween i Liseberg her.

Hummere og havsafari

Efteråret er højsæson for hummere, og den 26. september skydes hummerfiskeriet officielt gang! Det betyder, at I som familie kan glæde jer til at nyde nyfangede hummer direkte fra den svenske vestkysts kolde farvande på byens fiskerestauranter. Hvis I vil endnu tættere på råvarerne, kan I også tage med på en hummer-, krebse- og sælsafari med Kastor Boat Trips, Hönö Båtturer eller Marine Events. I kan også udforske skærgården på egen hånd og leje en kajak på Kajkanten Vrångö.

Alfons ÅbergHyggelig uhygge i Alfons Åbergs Kulturhus

Hvor og hvornår: Alfons Åbergs Kulturhus henover efteråret

Også Alfons Åbergs Kulturhus bliver hjemsøgt her i efteråret. Glæd jer til kreative spøgelsesfornøjelser, spændende teaterforestillinger og masser af uhyggelig hygge, når huset indhylles i edderkopper, flagermus og græskar. Her kan børnene uden tvivl bruge mange timer!

Læs mere om Alfons Åbergs Kulturhus her.

Ta' på spøgelsesjagt i det gamle Gøteborg

Hvor og hvornår: Café Kronhuset fra den 17. september (udvalgte datoer)

Hold dine store børn i hånden og tag med Comedy Art Theatre på spøgelsesvandring i et af Gøteborgs ældste områder. Turen starter med middag på Café Kronhuset kl. 18.30, hvorefter I kommer med tre professionelle skuespillere på tur rundt i mørke  gader og stræder. Her vil skuespillerne portrættere døde mennesker fra fortiden, bl.a. konger og henrettede fattiglemmer. Tør I tage med?

Læs mere og book billetter her.

En tur i Slottskogen

Hvor: Slottskogen

En tur i Gøteborgs gamle park Slottskogen er et smukt syn om efteråret. Gå en tur blandt orangegyldne træer, og besøg den lille hyggelige zoo oppe på toppen. Her kan I møde elge, hjorte og små ponyer, men også usædvanlige, gamle landracer af grise og høns. Det er gratis at besøge Slottsskogen Zoo, og der er en håndfuld kiosker og restauranter i nærheden. Når I alligevel er på Slottsskogen, bør I også benytte lejligheden til at besøge Göteborgs måske mest populære legeplads, Plikta.

Læs mere om Slottskogen her.

Kanalrundfart

Hvor: Kungsportsplatsen

Oplev Gøteborg fra vandet! Pak ungerne godt ind, stig ombord på de klassiske sightseeingbåde og oplev den gamle voldgrav og kanaler fra det 17. århundrede og historien om Göteborgs struktur og forsvar. Guiden ombord fortæller om byens historie og nutid, samt seværdigheder undervejs.

Læs mere om kanalrundfart her.

Lysfestival i Alingsås

Hvor og hvornår: Alingsås nord for Gøteborg den 30. september - 6. november

Tag på en dagstur ud af byen, og besøg Alingsås nord for Gøteborg. Her kan I blive betaget af den traditionsrige lysdesignfestival Lights in Alingsås, der oplyser det urbane miljø langs en tre kilometer lang sti. Lysfestivalen er en virkelig smuk oplevelse, og gåturen vil uden tvivl begejstre både børn og voksne.

Læs mere om Lights in Alingsås her.

Havets vidundere på Maritiman

Hvor og hvornår: Maritiman i uge 42

Gøteborg er som bekendt en havneby med en rig maritim arv, og besøger I det flydende Maritiman Museum i efterårsferien, kan I opleve et særligt tema om havets vidundere. Her kan I deltage i alt fra spændende quizzer om søuhyrer til hyggelige beskæftigelser med skibsmonstre.

Læs mere om Maritiman Museum her.

Creepy Science på Universeum

Hvor og hvornår: Universeum henover efteråret

På Universeum er der meget at opdage og lære for både børn og voksne. Her kan I bl.a. besøge regnskoven og alle regnskovens dyr samt børneområdet Miniverseum, som åbnede sidste efterår for de allermindste. Henover efteråret vender Creepy Science også tilbage, og byder på indviklede quizzer, uhyggelige tricks og klamt tidsfordriv!

Læs mere om Universeum.

Slotseventyr på Tjolöholm

Hvor: Kungsbacka syd for Gøteborg

Syd for Gøteborg ligger det smukke slot Tjolöholm, der virkelig er værd at opleve. Slottet ligger på en vidstrakt halvø, og er måske Nordens fineste eksempel på arts and craft-bevægelsen. Naturen og arkitekturen er helt fantastisk, og kan I ikke få nok af stedet, kan I også overnatte der. Slottet har desuden også restaurant og café.

Læs mere om Tjolöholm her.

Rejs grønt til Gøteborg

dsb

 

 

 

Fotos:
Stefan Karlberg/Liseberg
Amanda Elsa Larsson/Alfons Åbergs Kulturhus
Peter Kvarnström/Göteborg & Co
Lightfestival / Patrik Gunnar Helin
Ellika Henrikson/Universeum