Tag familien med på en rejse tilbage i tiden til sværdkampe, gøglere, mjød og historisk markedsstemning. Vi guider jer til vikinge-og middelaldermarkeder i hele landet.

Ringsted Middelalderfestival
Hvor: Klosterlunden i Ringsted
Hvornår: 26.-28. august
Ringsted Middelalderfestival er en historisk festival, som afholdes i Klosterlunden omkring Sct. Bendts Kirke i Ringsted - hvor mange historiske begivenheder er fundet sted i tidens løb. Markedet er et middelaldermarked, som man kender det, med salgsboder, teater, middelaldermusik, gøgler-og ildshows, mad og drikke mm. Det er helt gratis at deltage!

Nordfyns Vikingemarked
Hvor: Glavendruplunden, Nordfyn
Hvornår: 3.-4. september 
Den første weekend i september åbner Nordfyns Vikingemarked med vikingekampshows, guidede rundture og værksteder. Her kan børnene bl.a. prøve en brynje, se hvordan vikingerne farver garn, filter uld, støber tin, arbejder i læder og laver pileflet.

Ishøj Vikingemarked
Hvor: Ishøj
Hvornår: 10.-11. september
Mød op mod 150 vikinger, når Ishøj Vikingemarked igen i år løber af stablen med masser af boder med alverdens vikingeting, mad og drikke. Mød også islandske heste, håndværkere, krigere mv.

TogtetVikingeudstillingen "Togtet"
Hvor: Nationalmuseet
Hvornår: Fra 26. juni 2022 til slutningen af 2023
I udstillingen ”Togtet” bliver I inviteret med på vikingen Bjørn Jernsides dødsensfarlige togt mod Rom. Med et begær efter sølv og eventyr drager hele hans flåde på 62 skibe nemlig på togt i 859. Oplev 3.500 unikke genstande fra vikingetiden omgivet af et stort interaktivt kort, interaktive spil og 15 små dokumentarfilm.

Guiden opdateres løbende med flere markeder...

Faste museer og udflugtsmål

Sagnlandet Lejre
Adresse: Slangealleen 2, 4320 Lejre
Sagnlandet Lejre ligger syv kilometer fra Roskilde, og her kan I både møde stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger. Lær også at kværne mel og bage brødkiks, sejl en tur i en stenalderbåd, skyd med bue og pil og udforsk livet for længe siden.

Vikingeborgen Trelleborg
Adresse: Trelleborg Allé 4 4200 Slagelse
Trelleborg er en massiv fæstning fra vikingetiden beliggende ved Slagelse. Trelle borg tilbyder aktiviteter for alle aldre med vikingelege, rundvisning, spændende aktiviteter, vikingemad og masser af skøn natur. I sommerferien er det desuden muligt at bo på Trelleborg i vikingetelte i ugerne 26-31. Her kan I prøve kræfter med livet som viking, og f.eks. arbejde med autentisk vikingehåndværk. Hver uge har et særligt tema, tjek det ud her. 

Middelaldercentret
Adresse: Ved Hamborgskoven 2, 4, 4800 Nykøbing Falster
Middelaldercentret er et frilandsmuseum, oplevelses- og forsøgscenter med fokus på dansk middelalder omkring år 1400. Her kan I snildt få en hel dag til at gå med ridderturneringer, masser af aktiviteter og fortællinger.

Bornholms Middelaldercenter
Adresse: Stangevej 1, Østerlars, 3760 Gudhjem
Bornholms Middelaldercenter er et 15 hektar stort frilandsmuseum, hvor hele familien kan udforske det jævne bondesamfund, den befæstede stormandsgård og bondens dyr. I kan også prøve at skyde med middelalderbue, se den store kanon blive affyre mm. I skoleferierne er der endnu flere aktiviteter på programmet.

Moesgaard Museum
Adresse: Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg
På Moesgaard Museum kan I prøve at være opdagelsesrejsende i Vikingetiden! Med  personlige fortællinger i øret, skal I følge i hælene på vikingerne gennem røgfyldte, snævre gyder i vikingernes Aarhus, Aros. Styr jeres eget skib gennem åbent vand og bælter til Norges fjelde eller rejs til det eksotiske Konstantinopel.

Vikingemuseet Ladby Vikingemuseet Ladby
Adresse: Vikingevej 123, 5300 Kerteminde
På Vikingemuseet Ladby, der ligger 5 km syd for Kerteminde ved Kerteminde Fjord, vækkes vikingernes historie til live med genskabte landskaber, skibe og bygninger. Her kan I f.eks. opleve Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden, hvor den døde fyrste omkring år 925 blev gravlagt med sine heste, hunde og andet kostbart gods. Der er desuden masser af børnevenlige aktiviteter i skolernes ferier.

Bork Vikingehavn
Adresse: Vikingevej 7, Sdr. Bork, 6893 Hemmet
Rejs tilbage til vikingetiden og mød vikingerne i Bork Vikingehavn. Her kan I gå på opdagelse i husene og se de mange fine detaljer. I kan også gå om bord på et vikingeskib eller indtage vikingelegepladsen med ungerne. Stedet har både fin butik, café og masser af aktiviteter i højsæsonen. Børn under 18 år har gratis adgang ifølge med voksen.

Ribe Vikingecenter
Adresse: Lustrupholm, Lustrupvej 4, 6760 Ribe
Ribe Vikingecenter er et historisk oplevelsescenter med rekonstruktioner og levendegørelse af Ribe fra år 710-980. Så kom med på en rejse tilbage i tiden og mød bl.a. sortsmeden, kongens møntslager, vølven, trællen, krigeren, storbonden og gårdens dyr.

Vikingemuseet i Aarhus
Adresse:
Skt. Clemens Torv 6, 8000 Aarhus C
Tag en tur ned af trappen til udstillingslokalet på Vikingemuseet i Aarhus - og I er i bogstaveligste forstand taget på en rejse tilbage til vikingernes by! Her kan I se de fund, som er gjort, hvor Nordea ligger i dag på Store Torv, for ca. 1000 år siden.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde
Adresse: Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Hop ombord på et ægte vikingeskib, oplev de originale vikingeskibe eller få en rotur på fjorden i traditionelle nordiske skibe! Vikingeskibsmuseet ligger smukt ned til Roskilde Fjord og består, foruden Vikingeskibshallen, museumsøen med bådeværft og værksteder, også af Café Knarr, der serverer Ny Nordisk Vikingemad.

 

Fotos: 1) Ringsted Middelalderfestival, Caroline Hemmingsen 2) Far og søn, foto Martin de Thurah Kasper Tuxen 3) Sagnlandet 4) Vikingemuseet Ladby 5) Vikingeskibsmuseet