Æblesæsonen er over os! Og findes der noget hyggeligere end at plukke æbler med familien og omtrylle dem til den lækreste æblemost? Vi guider jer afsted til Sjællands mosterier.

Bemærk: Mosterier tager ikke imod nedfaldsæbler, da nedfaldne eller lagrede æbler kan være blevet angrebet af en svamp, som udskiller giftstoffet patulin.

Gartnergården Odsherred

Adresse: Odsherredvej 5 4572 Nørre Asmindrup

Hvert efterår får Gatrnergården i Odsherred besøg af et mobilt mosteri, der moster æbler fra gården. I er også meget velkomne til at medbringe egne æbler, så I kan få den lækreste æblemost med hjem. I skal bare ringe og lave en aftale, det er dog et minimumskrav at medbringe 50 kg æbler. Saftens tappes i 3 liters bokse, og koster 40 kr. pr. stk.

Østergaard Frugt & Most

Adresse: Østergaardsvej 35 Dalby 3630 Jægerspris

Østergaards hyggelige og moderne mosteri ved Jægerspris presser de også gerne most af jeres æbler. Aflever jeres nyplukkede æbler fra haven, og få lækker drikkeklar æblemost med hjem. Mosten tappes på store 5 liters bokse, og koster 65 kr. pr. boks.

Østervang Gård

Adresse: Harekærvej 17 Ejby 4623 Lille Skensved

Lige udenfor Køge finder I Østervang Gård, hvor I også kan medbringe egne æbler, og få dem tryllet om til saft. I er selv med til at moste jeres æbler og tappe saften på flasker. Det koster 50 kr. at få presset 10 kg, og der kun nødvendigt med tidsbestilling, hvis I har ca. 80 kilo æbler eller derover.

LÆS OGSÅ: Tag på svampejagt

Lejre Folkemosteri

Adresse: Aggerupvej 4 Kisserup 4330 Hvalsø

Ta' hele familien med til mostedag på Lejre Folkemosteri. Her sammensættes I i  hold på 8-10 personer, der kan moste i fællesskab enten formiddag eller eftermiddag. I skal selv medbringe æbler. I kan tjekke ledige mostedage lige her og priser her.

Farendløse Mosteri

Adresse: Farendløsevej 103 4100 Ringsted

Farendløse Mosteri lidt udenfor Ringsted kan I også få mostet jeres egne æbler hjemme fra haven. Mosteriet tager imod usprøjtede æbler, og leverer tilgengæld en tyk og ufiltreret most på bag-in-box med en holdbarhed på op til et år. Har I under 300 kg. æbler, blandes mosten med andres æbler, og koster 48 kr. pr. 3 liters boks. Læs mere om priserne her.

LÆS OGSÅ: Æbler, pærer, græskar og svampe: Her kan I plukke løs i efteråret

Ekstra tip: Æbledag på Gl. Holtegaard

Hvor og hvornår: Gl. Holtegaard den 25. september kl. 11-15

Vær med, når Gl. Holtegaard traditionen tro fejrer årets æblehøst i den historiske barokhave med en festlig familiedag. Her inviteres børn og voksne til at moste barokhavens æbler og deltage i forskellige hyggelige familieaktiviteter, f.eks. højtlæsning og kreative workshops, under åben himmel. Husk at arrangementet kræver billet.