Er ungerne til gys og gru? Så er denne guide lige noget for dig! Rundt om i Aarhus venter en masse spøgelser, hekse og monstre nemlig på at sprede uhygge til en masse børnevenlige Halloween-arrangementer - og vi har selvfølgelig samlet dem alle sammen til dig lige her. 

halloween for børn aarhus★ Halloween i Galeanstalten
Hvornår: 30. oktober kl. 18.30-20.30
Tør jeres familie besøge den gamle galeanstalt fyldt med skeletter, edderkopper og spøgelser? Tag chancen, dyb indånding og invitér hele familien til gys og gru, når svømmehallen byder alle nattens væsener og byens familier inden for i en gammel og hjemsøgt badeanstalt.

★ Halloween i Modelparken
Hvornår: 21.-23. oktober kl. 16-20 
Når mørket sænker sig over Modelparken Egå, gentager parken sidste års succes og forvandler området til en skræmmende gennemført Halloweenpark. Kig forbi og oplev det pruttende skellet, det syngende græskar og de mange andre (u)hyggelige, og dog heldigvis børnevenlige, væsener.

★ Halloween på Gartnergården
Hvornår: Hele oktober kl. 10-16
Der er også skruet ekstra op for (u)hyggen på Gartnergården i den nordlige del af Aarhus. Her er pyntet op med græskar, skeletter og spindelvæv til den helt store guldmedalje - og så er der selvfølgelig halmlabyrinter og græskarudskæring for hele familien på programmet. 

Græskarudskæring på Surf Café
Hvornår: 31. oktober kl. 15 
Tag ungerne under armen, og kom med til en skræmmende familievenlig og stemningsfuld eftermiddag på Surf Café på Marselisborg Havn, når der er græskarudskæring og lækre wafflebites på programmet lørdag den 31. oktober. 

halloween for børn aarhus★ (U)hyggelig halloween i Friheden
Hvornår: 9.-24. oktober kl. 11-21
Få gys og gru for alle pengene med en tur i Tivoli Friheden, der som altid er pyntet op efter alle kunstens regler. I dagstimerne kan I skære jeres eget græskar, lave jeres egne 'De dødes dag'-masker eller dekorere jeres egne skræmmende lækre chokoladeovertrukne skumfidus, mens de allermodigste kan snuppe en tur gennem Delusions-FABRIKKEN eller Cirkus DYSTOPIA, når mørket falder på.

★ Halloweenuhygge i kælderen
Hvornår: 16. oktober kl. 10-14
Tag børnene med på Viby Bibliotek, hvor Creepy House står klar med en sjov og tilpas uhyggelig halloweenoplevelse for børn i alderen 4-12 år og deres forældre. Her kan I prøve kræfter med forskellige opgaver, udfordringer og lege, og så vil der afslutningsvis være popcorn, saftevand samt et diplom til de børn, der gennemfører alle opgaverne.

★ Allehelgen i Den Gamle By
Hvornår: 30.-31. oktober kl. 10-17
Bliv klogere på forskellen mellem allehelgen og halloween, når uhyggen breder sig i de brostensbelagte gader i Den Gamle By. Her kan I også give jer i kast med at snitte skræmmende roelygte eller lave jeres egne uhyggeligt velsmagende bolcher, lige til at tage med hjem.

LÆS OGSÅ: Her kan I plukke jeres eget græskar

Uden for byen 

Halloween i Naturkraft 
Hvornår: 16.-31. oktober kl. 10-16/20-21.30
Hos Naturkraft i Ringkøbing kan I kaste jer over hårrejsende små projekter, komme helt tæt på kryb og kravl, lægge øre til overtroiske fortællinger og se skræmmende fascinerende shows til halloween. Fra mandag den 18. oktober kan I også komme med på sidste års Halloween-succes "Mord i mørket"- hvis I altså tør!

Halloween i FÆNGSLET 
Hvornår: 18.-21. oktober kl. 10-15
Det er ikke for bangebukse, når FÆNGSLET slår portene op og byder velkommen til halloween og (u)hygge. Traditionen tro er Snedkeriet pyntet op til en fængslende halloweenoplevelse, hvor der er sørget for alt, hvad I skal bruge til at lave byens flotteste græskar-lanterne og komme i rigtig halloween-stemning.

Halloween i Mønsted Kalkgruber 
Hvornår: 16.-24. oktober kl. 10-16
Kom med inden for i flagermusenes verden, når Mønsted Kalkgruber inviterer alle børn og voksne inden for i verdens største kalkminer. Her kan I skære jeres eget græskarhoved eller farvelægge jeres helt egen flagermus, som kan sprede uhygge derhjemme. 

★ Magisk Halloween i Djurs Sommerland
Hvornår: 16.-24. oktober kl. 10-18
Også Djurs Sommerland forvandles i oktober måned til et slaraffenland for Halloween-glade børn og voksne. Her kan I bl.a. opleve unikke udsmykninger og anderledes oplevelser, når mere end 30.000 græskar lyser parken op. Og hvis I tør, kan I også prøve de to haunted houses som pryder parken.

halloween for børn aarhusDerhjemme
Er I mere til hjemlig hygge i trygge rammer, kan I også give den gas med Halloween-sjov hjemme i stuen. Men Panduros store Halloween-kasse, kan I kreere bunkevis af sjov pynt til de lille fest derhjemme.

 

Holder du eller en du kender Halloween i København? Se vores guide til Halloween med ungerne i hovedstadsområdet

 

 

Fotos: 1) Badeanstalten Spanien, 2) Tivoli Friheden 3) Naturkraft og 4) Stephanie Lau