Rickard Höök debuterer som børnebogsforfatter med ”Hængegardinet”. Han har også selv lavet bogens fine humoristiske illustrationer. Den svenske debutant udkommer på det splinternye børnebogforlag Tiny Publishing med den finurlige bog om et kedeligt hængegardin. Bogen er beregnet til både børn og andre barnlige sjæle, og det kunstneriske niveau er i top.

”Et sørgmodigt gardin hænger i et gammelt vindue og er utilfreds med det hængende liv, som et gardin må leve. Pludselig en dag tager gardinet på en fantastisk rejse og oplever ting som intet andet gardin i verden har oplevet. Men er det farefulde eventyr i virkeligheden lykken for et hængegardin?” Sådan beskriver forfatteren selv bogen.

HængegardinetGardinet bliver overdraget fra den ene til den anden, uden selv at have indflydelse på historiens gang. Gardinet oplever at have mange funktioner og at stå i både høj og lav kurs. Måske bliver det hele lidt for meget for gardinet til sidst?

LÆS OGSÅ: Guide: De 10 børnevenlige spisesteder i København

Hængegardinet er fra forlaget anbefalet til alle børn og barnlige sjæle og kan læses for flere alderstrin. Illustrationerne er nok bogens største kvalitet og giver bogen et højt kunstnerisk niveau. Her er mange humoristiske og finurlige detaljer samt en gennemført æstetik, som gør bogen lækker at bladre i.

Hængegardinet er en filosofisk, eksistentialistisk og humoristisk historie. Fortælleformen er underspillet og distanceret og står i kontrast til historiens dramatiske hændelser.

Persongalleriet består blandt andet af en heks, to kosmonauter, en dronning, en matador og Kaptajn Vovehals.

Bogen er både smuk og sjov. Bogen appellerer til både børn og voksne, og man kan læse og kigge i den mange gange uden at blive træt af den. Der dukker hele tiden nye detaljer op, som tilfører historien flere lag.

Hængegardinet

Oprindelig titel: Den hängiga gardinen
Oversættelse: Rasmus Meldgaard
Forfatter: Rickard Höök
Tiny Publishing, 2017 www.tinypublishing.org
Alderstrin: Børn i alle aldre

Antal sider: 30 
Pris: 179,-

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.