Halloween nærmer sig, og græskarmænd, hekse og zombier indtager snart byen! Vi guider jer til de aller-uhyggeligste Halloween-events for børn lige her.

Halloween på museerne

Zombierne kommer
Hvor: Nationalmuseet
Hvornår: 12.-20. oktober
De døde og mørkets væsener har overtaget Nationalmuseet i efterårsferien - og der er brug for jeres hjælp. Prøv zombieapokalypsen, hvor I skal bevæge jer i
rundt i museets labyrintiske gange - hvis I tør! Der vil også være uhygge for de lidt mindre børn, nemlig universet ”Sov Sødt - håber du overlever natten”.

Halloween på Frilandsmuseet
Hvor: Frilandsmuseet
Hvornår: 13.-20. oktober kl. 10-17
I den lille landsby på Frilandsmuseet begynder vætterne at røre på sig i efterårsferien. Mød væsner fra den nordiske og danske folketro: trolde, nisser, huldre, elverfolk og Nøkken! I løbet af dagen vil der være oplevelser for hele familien, men i nattens mørke tager væsnernes styrke til og et møde med dem er ikke for de unge og sarte sjæle.

Halloween på Garderhøjfortet
Hvor: Garderhøjfortet
Hvornår: 26. oktober kl. 15-18.30
Besøg Garderhøjfortet og gå en skræmmende tur i terrænet eller gennem de mørke lange gange på infanterikasernen - hvis I altså tør! Der vil nemlig være skræk og rædsel for både store og små, når rollespillerne folder sig ud. Efterfølgende vil der blive uddelt diplomer til modige børn og voksne, og der vil være suppe til alle.

Blåtårns spøgelser
Hvor & Hvornår:
Ruinerne under Christiansborg / 12.-20. oktober
Alder: Børn skal ledsages af en voksen
Kom med på opgavejagt i Ruinerne under Christiansborg. Her vil børnene gennem poster med lyde, billeder og andre beviser møde tre historiske personer fra 1500- og 1600-tallet. Børnene vælger at følge et af de tre spøgelser gennem ruinerne. Det koster 40 kr. for børn og 60 kr. for voksne.

LÆS OGSÅ: Bagom Halloween-traditionerne

Halloween i forlystelsesparkerne

Halloween Tivoli
Hvor: Tivoli
Hvornår: 11. oktober - 3. november
Gå all in på Halloween-stemning i Tivoli – besøg den gamle have og fald i svime over den flotte oppyntning med græskarmænd, lygter, edderkopper og flagermus. Alle forlystelserne kører, og der er shows, teater, optog og masser af boder hver dag.

Skeletternes Fest
Hvor:
BonBon-Land
Hvornår:
Hele efterårsferien + 26. & 27. oktober
Igen i år slår BonBon-Land dørene op til Skeletterne Fest i anledning af Halloween. I år kan I bl.a. prøve en ny skræmmende labyrint, hvor I skal igennem en mørk skov, møde skeletter og zombier, besøge Halloween-værkstedet og meget mere.

Halloween på Bakken
Hvor: Bakken
Hvornår: 12.-20. oktober
Bakken gentager successen fra sidste år og inviterer endnu en gang på en fantastisk efterårsferie. Her vil være pyntet op med fugleskræmsler, græskar og en halmballe-labyrint opstillet til fri leg. Læg også vejen forbi Nisseskoven, der i ferien er forvandlet til Rædselsskoven -  det fæle Krampus-væsen har nemlig meldt sin ankomst!

Halloween i Birkegårdens Haver
Hvor: Birkegårdens Haver
Hvornår: 12. og 19. oktober
Oplev 200 kreative græskarfigurer i naturlig størrelse i Birkegårdens Haver og deltag i masser af aktiviteter - bl.a. den uhyggelige spøgelseslabyrint, græskarskæring, atv kørsel, æselridning og meget mere.

Halloween på biblioteker og i byen

Gys og gru i Mørkhøj
Hvor: Mørkhøj Bibliotek
Hvornår: 29. oktober kl. 16-18
Kig forbi Mørkhøj bibliotek, hvor der er pyntet op med spøgelser. I kan også være med i konkurrencen om den mest uhyggelige udklædning eller danse skeletdans med Trolle og Tormod, som underholder.

Halloween på KULTURIUM
Hvor: KULTURIUM Ishøj Bibliotek
Hvornår: 31. oktober kl. 16-18
Kig forbi til en (u)hyggeligt eftermiddag på Ishøj Bibliotek. Her kan børnene blive malet som en uhyggelig vampyr og lave deres egen flotte mumie-lanterne.

Halloween Spa
Hvor: Øbro Kurbad

Hvornår: 28. oktober-3. november
I uge 44 bliver Øbro Kurbad forvandlet til et hjemsøgt kurbad med bl.a. spøgelser, zombier og vampyrer. Kig forbi, hvis I tør...(Der vil være pyntet op til Halloween i kurbadet, men der vil ikke være uventede forskrækkelser udover udsmykning).

Græskarudskæring og uhygge på Reffen
Hvor: Reffen
Hvornår: 14.-17. oktober kl. 12-16
Ta' de små med på Reffen, hvor de kan skære græskar, få uhyggelig ansigtsmaling og deltage i rædselsvækkende aktiviteter. Det sker alt sammen i området ved The Soap Schack Enchanted Ataraxia og Retouch.

HUSK: Der er også Kids Halloween på Reffen fredag d. 18. oktober med skattejagt, trick or treat, stopdans og børnedisko!

Halloween i Blågårdsgade
Hvor: Blågårdsgade på Nørrebro
Hvornår: 30. oktober kl. 15-18
Kig forbi Blågårdsgade og vær med til at udskære græskar - det er foran Café Blå i nr. 17. Det er helt gratis og alle kan være med!

HUSK: Den 31. oktober er der også Trick or Treat i gaden fra cafeer og butikker. Det fra kl. 17 til ca. 20.

LÆS OGSÅ: De 5 græskargårde

Hold Halloween derhjemme

Hold jeres helt egen Halloweenfest derhjemme. Pynt uhyggeligt op, klæd jer ud, udhul græskar og servér (u)lækre efterårsretter.

Find pynt og udklædning her:

CoolStuff - spar 20% som medlem af Børn i byen Klubben
Dream Party - spar 15% som medlem af Børn i byen Klubben
Festmosfæren - spar 15% som medlem af Børn i byen Klubben
Panduro - spar 30% som medlem af Børn i byen Klubben

Tjek også:
Guide: Udhuling af græskar
Guide: Pynt op til den perfekte Halloweenfest
Opskrift: GræskarsuppeTip! Læs også: Hold mexicansk-inspireret Halloween med Panduro

Fotos: 1. Nationalmuseet 2. Tivoli af Romeika Cortez 3. Græskar af Caroline Hemmingsen 4. Reffen PR-foto 5. Dreng med græskar