Jul i NyhavnEt julehit = et besøg på et af Sjællands mange magiske julemarkeder, som med garanti vil tænde julelys i ungernes øjne. Find de allerbedste julemarkeder lige her.

Julemarkeder i København

 Nyhavns julemarked
Den 9. november - 23. december
I maritime omgivelser, langs den smukke stemningsfyldte kanal, har traditionen for Nyhavns julemarked bidt sig fast. Små fine boder, pyntet med granguilander og lyskæder, står side om side og tilbyder alt fra æbleskiver og gløgg, vafler og pølser til juletræer og nisser, kunsthåndværk og skindvarer.

Julemarked på Kongens Nytorv                                                            
Den 16. november - 22. december 
Tag på eventyrligt julemarked i hjertet af København. I de historiske rammer ved Kongens Nytorv, og med udsigt til de smukke juleudsmykninger på Hotel D’Angleterre og Magasin, kan I hygge jer og kigge efter julegaver og pynt i de mange flotte boder. Bemærk åbningstiderne varierer.

 Christianias Julemarked                                                            
Den 8. december - 20. december 
Smut til julemarkedet på Christiania i Den Grå Hal, som har været en tilbagevendende begivenhed siden 70'erne, er udover at være det smukkeste og mest eksotiske marked nord for Alperne. Der er fri entré. Tag kontanter med! 

 H.C. Andersen Julemarked på Nytorv                                                          
Den 16. november - 22. december 
H.C. Andersen Julemarked på Nytorv byder på tusindevis af lys. Mød julemanden og selveste H.C. Andersen, som selvfølgelig stiller op til foto og måske en selfie. Find masser af sjove og spændende julegaveideer i de mange julepyntede hytter - gløgg, kakao, glühwein, originale tyske pølser fra trækulsgrill, brændte mandler, lækre specialiteter fra hele verden og meget mere.

 Julemarked på Odd Fellow Palæet                                                          
Den 17. november - 18. november 
Traditionen tro er der julemarked i Odd Fellow Palæet - arrangeret af søstre-og broderloger i Odd Fellow Palæet i København. Tank op på gløgg, æbleskiver og hygge, her vil være kinesisk lotteri, boder med hjemmelavet marmelade, småkager, brugskunst, håndarbejde, nisser og meget mere. Her vil være loppemarked og julemanden kommer også. Overskuddet fra julemarkedet går ubeskåret til EventyrJul en non-profit forening drevet af frivillige.

Visit Carlsberg Julemarked
Den 1.-2. og 8.-9. og 15.-16. december
Tag til Københavns rustikke julemarked i Visit Carlsbergs hyggelige Bryggergård og start juleindkøbene i historiske rammer. Oplev et julemarked omkranset af gamle fabriksbygninger og hvor duften af æbleskiver, brændte mandler og belgiske vafler frister.

 Kødbyens hyggeligste julemarked                                                          
Den 1. - 22. december 
Traditionen tro bydes du indenfor til det hyggeligste julemarked i det skønne værksted i Kødbyen. Der vil være masser af hvid gløgg, æbleskiver, nybagte kager, øko sodavand, julegran, spændende gavemuligheder og designprodukter til gode priser.

 Jul på Reffen                                                          
Fredag-søndag - fra de 23. nov - 16. december 
Hele juletiden har Reffen events på programmet: der danses om juletræet, klippeklistrer, du kan hilse på julemanden, ride i karet og synge sammen med et stort kor. Og så har Reffen også slået pjalterne sammen med Veras Market.

★ KADC Julemarked 
Den 25. november
Smut til KADK Julemarked her sælger studerende og ansatte på KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering)  egne produktioner med alt fra litografier, mobiler og julepynt til lertøj, tørklæder og smykker og meget, meget mere.

★ Arhoj Christmas Market
Den 1+2. december 
Ta' forbi Studio Arhoj Julemarked på Amager og få op til 75 % rabat på fine, skøre, anderledes og særlige sager. Her vil være smuk keramik og fin brugskunst.

★ Avedørelejrens Julemarked
Den 9. december 
Besøg Avedørelejrens Julemarked i Hvidovre hvor den gamle kaserne åbner portene for det hyggeligste julemarked i Storkøbenhavn. Der bliver rigeligt at opleve for børnene, som f.eks. kan opleve skattejagt på Cirkusmuseet, gøgler Jon G., ride på islænderheste, prøve jonglering møde julemanden og meget mere. 

Julemarked på Værnedamsvej 
Den 1. december
En af byens allerhyggeligste kvarterer afholder, traditionen tro, julemarked på Værnedamsvej og Tullinsgade. Der vil være boder med antikviteter, design, vin, delikatesser, brændte mandler, gløgg, julebag og meget andet. Alt sammen ude på gaderne.

Jul i Tivoli
Den 17. november - 31. december
Når Tivoli slår dørene op til årets julesæson, er det med smukke juledekorationer, tusindvis af julelys, boder med knas og gaver samt duften af brændte mandler og hjemmelavede æbleskiver. Det er ren magi!  

★  Rita Blås Julelopper
Den 1.-2. december
Smut til Rita Blås Julelopper i Kulturhus Indre By. Her fyldes to haller med kreativt håndværk fremstillet på kærlighed og passion, masser af loppeguld og duften af jul. Her vil også være friskbagte pandekager og brændte mandler. Gratis entre.

★ Rastablanche Julebazar
Den 30. november-2. december
På Rastablanche Julebazar i Fiolstræde finder du fine ting fra Indiens finurlige og eventyrlige univers. Julepynt og stjerner, prinsessekroner og ringe, smukke etniske puder, håndsyede sengetæpper og meget mere. Der serveres hvid gløgg, chai og hjemmebag.

★ Broens Julemarked
Den 1., 8. 15. og 22. november-2. december
Besøg Københavns mest velsmagende julemarked i Broens Gadekøkken hver lørdag og søndag i adventsweekenderne. Her kan I gå på julekulinarisk opdagelse i gadekøkkenerne og få en julegave med hjem fra juleboderne, som I ikke lige havde set komme.

★ Københavnstrup Julemarked
Den 30. nov, 1.+2. dec, 7. - 9. dec., 14.-16. dec., 21.-23. dec. 
Julemarked med juletræer og helt særligt julepynt – og glögg, vafler og æbleskiver. Landlig idyl i København – en hyggelig udflugt for hele familien.  Københavnstrup byder på juletræer, nisseskattejagt, food trucks og funklende julepynt.

★ Julemarked i Prismen
Den 15. december
Kig forbi juledesignmarkedet i Prismen på Amager, hvor over 60 designere og kunstnere fra hele landet sælger alt fra illustrationer, smykker, keramik, tekstildesign, brugskunst, grafik, design, kunsthåndværk, collage og fotokunst - lige til at forkæle dig selv eller lægge under juletræet.

★ Julemarked på Amagermuseet
Den 24.-25. november
Kom til hyggeligt julemarked og nostalgisk juleudstilling på Amagermuseet. På julemarkedet kan du købe hjemmebagte småkager, marmelader, eddiker, juleting, nips, pynt, hjemmestrikkede karklude og huer. Du kan også få skrevet dit navn på et honninghjerte. På den gamle museumsgård er de gamle stuer smukt pyntet op til jul, som den har set ud fra 1700-tallet og frem til 1950'erne. 

★ Julemarked Tårnby Kreativ Klub
Den 17.-18. november
Smut til julemarked i ”Postkassen” - hvor alle er velkomne. Kom og find den helt specielle julegave eller forkæl dig selv med lækkert og unikt kunsthåndværk: Patchwork, filtning, smykker, billedmageri, strømpenisser, betonlygter, julekort og julepynt, silketørklæder, eco-print, strikkede, hæklede, syede og vævede tekstiler.

Flids julemarked i Nørrebrohallen
Den 1.-2. december
Når Flid inviterer til julemarked i Nørrebrohallen, vil over 100 danske samt internationale udstillere sælge kunst, design og kunsthåndværk. Udgangspunktet er illustration, smykkedesign, fotografi, artwear, keramik, tekstildesign, grafik, brugskunst, kunsthåndværk, collage- og fotokunst. Det koster 30 kr. i entré. Barnevogne er velkomne og børn under 12 år kommer gratis ind.

Højbro Plads Julemarked på Højbro Plads
Den 16. november - 22. december
På det hyggelige julemarked på Højbro Plads kan I nyde de 280.000 funklende julelys, besøge den smukke juleby, hvor mekaniske nisser og pyntede juletræer tryllebinder ungerne og ønsker god jul.  

Julemarked hos Viktoria Ceramic Studio CPH
Den 23., 24. og 25. november
Mangler du en personlig og speciel julegave? Så besøg det store og hyggelige julemarked hos Viktoria Ceramic Studio CPH. Har kan I købe unikt dansk design - både keramik, strik, smykker, læder og kunst. I kan også besøge den hyggelige café.

Julemarkeder udenfor København

Kronborg
Jul på Kronborg
Den 30. november -2. december 
Ta' det gamle juletog direkte til Helsingør, og oplev Jul på Kronborg! I Kronborgs slotsgård vil lysene fra juletræerne glimte, og duften af friskfældet gran og nybagte æbleskiver sprede sig. Her kan I både opleve eventyrteater, ponyridning og gå på julegaveshopping. Det koster 75 kr. i entré.

 Julemarked på Raadvad Værksteder
Den 2.-3. december
​På Raadvad Gamle Knivfabrik inviterer kunstnere og kunsthåndværkere publikum inden for i deres værksteder, hvor I kan spadsere fra værksted til værksted og opleve stemningen, og har samtidig mulighed for at købe kunst og kunsthåndværk med sig hjem.

 Julemarked på Raadvad Værksteder
Den 2.-3. december
​På Raadvad Gamle Knivfabrik inviterer kunstnere og kunsthåndværkere publikum inden for i deres værksteder, hvor I kan spadsere fra værksted til værksted og opleve stemningen, og har samtidig mulighed for at købe kunst og kunsthåndværk med sig hjem.

Julemarked på Gammelgaard 
Den 1.-2. december
Smut til julemarkedet på Gammelgaard, der omdannes til et slaraffenland for juleshopping den første weekend i december og samler julens bedste gaver indenfor design, kunst og håndværk fra udvalgte udstillere.

 Økologisk julemarked hos Camilla Plum
Den 1.-9. december
Ta' til krydret, duftende, eksotisk og velsmagende økologisk julemarked hos Camila Plum på Fuglebjerggaard. Her vil være skøn øko-mad, grøntsager, hjemmelavede sylte og- fermenterede varer, lam og svinekød fra gården, nymalet mel og friskbagte brød, kager, julepynt, pyntegrønt mv. Den 8. december er der stor julemiddag.

★ Julemarked Bernstoff Slot
Den 7.-9. december
Til julemarkedet på Bernstoff Slot vil en stor mængde udstillere præsentere alt, hvad hjertet kan begære; julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveideer. Der vil også være flere stande med mad og drikke, der alle byder på julens lækkerier.

Jul på Dyssegaarden
Den 17. november - 23. december
Smut til overdådig julehygge på Dyssegaarden ved Roskilde. Her er der flotte juletræer, som kan fældes, masser af dyr og natur, varm kakao, æbleskiver, gløgg, juleænder, julegæs, flæskestege, æselridning, hestevognsture, mulighed for kælkning og meget, meget mere. BEMÆRK: Ikke alle aktiviteter og butikker har åbent i hverdagene. Læs mere HER. Tip! Du får rabat hos Dyssegården med Børn i byen Klubben.

 Fotos: Romeika Cortez , Carlsberg, Kronborg af Thomas Rahbek, Dyssegården