Hvis du er småbørnsforælder, så ved du, at det sommetider kan være svært, at underholde ungerne i hjemmets vante rammer. Men frygt ej:  Vi har samlet en række indendørs aktiviteter, I som familie kan foretage jer. Læs med her.

springcenterSøndagsræs

Hvor: Springcenter Aarhus 
Hvornår: Søndage med få undtagelser:
kl. 11.00 - 12.30: Børn 4-8 år. (ifølge med voksen)

kl. 13.00 - 14.30: Børn 8-12 år.
kl. 15.00 - 16.30: Børn 1-4 år (ifølge med voksen)
Pris: 50 kr. pr. snude, køb billet på forhånd. 
Hver søndag kan børn og barnlige sjæle boltre sig i motorikhallen og trampolincentret, når Springcenter Aarhus inviterer indenfor til søndagsræs. En oplagt mulighed for at få det sidste ud af weekenden og brændt lidt krudt af, inden det igen bliver hverdag.

Film for de yngste

Hvor: DOKK1 
Hvornår: Hver måned 
Alder: 2-5 år (ifølge med en voksen)
Pris: Gratis, kræver dog tilmelding 
Smut forbi DOKK1, når de viser film for de yngste i Lille sal. Her kan I tage del i visningerne sammen med andre småbørnsfamilier og drage nytte af de mange rum efterfølgende. Der vises 3-5 film pr. gang med en varighed på i alt 30 minutter.

isbjørn
En verden af kreativitet og verdensmål

Hvor: Naturhistorisk Museum 
Hvornår: nu - 4. januar 2021 
Alder: Alle aldre 
Pris: 95 kr. for voksne, børn gratis 
Kom med ind i en verden bygget af genbrugsmaterialer såsom plastikskruelåg, tomme toiletruller og gamle æggebakker, når Naturhistorisk Museum hver dag slår dørene op til deres udstilling "Vores Verden", der er udarbejdet sammen med multikunstneren Shane Brox, kendt fra Shanes Verden på Ramasjang. Udstillingen formidler FN's 17 verdensmål i børnehøjde, og indbyder både børn og voksne til at forandre udstillingsverdenen og vores alle sammens verden. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Vores Verden

Plask og leg

Hvor: Gellerupbadet 
Hvornår: Hver søndag fra kl. 9-10 
Alder: 1-5 år (ifølge med en voksen)
Pris: 80 kr. pr. familie 
Hop i badetøjet, når Gellerupbadet inviterer vandglade børn og deres familier indenfor til vandpjask og leg. En oplagt mulighed for familier, hvis barn er blevet for gammel til babysvømning, men som savner at kunne udforske vandets muligheder i rolige omgivelser. Der er ikke en instruktør til stede, men I er altid velkomne til at spørge livredderen til råds, der vil være i hallen under hele aktiviteten.

svømmehal

Lørdagsleg

OBS: Midlertidigt aflyst grundet Covid-19

Hvor: Globus1 
Hvornår: Første lørdag i hver måned kl. 9-12
Alder: 0-6 år (ifølge med en voksen) 
Pris: Gratis 
Kom med indenfor, når Globus1 giver alle børn i alderen 0-6 år mulighed for at tumle rundt sammen med deres forældre. I hallen vil der være en fantastisk forhindringbane, en trappe forvandlet til en rutchebane og alverdens boldspil. Her er grobund for mange timers leg og tumlen.

Juldamperen 

Hvor: Havnen v. toldboden, Aarhus
Hvornår: 1. november - 23. december 
Alder: Alle aldre
Pris: 150 kr. 
Giv dit barn og dig selv oplevelsen af at se eventyrlige Aarhus fra søsiden, når Juldamperen lægger fra kaj ved Toldboden to gange dagligt i hele december. Sejladsen varer en time, og undervejs er der mulighed for at flette julehjerter og klippe julepynt, samtidig med at der spilles stemningsfuldt musik og serveres lidt godt til ganen. 

brandbil

Bibliotekerne 

Hvor: Bibliotekerne i Aarhus 
Hvornår: Varierer 
Alder: 0 - 5 år 
Pris: Gratis 
Kommunebibliotekerne har ofte masser af spændende aktiviteter for de mindste og deres forældre på programmet - både i hverdagene og weekender. Babymotorik, Højskolesang for de mindste eller torsdagstosserier er blot et udpluk af efterårets arrangementer. Se bibliotekernes program her

Fotos: 1) Springcenter Aarhus, 2) Naturhistorisk Museum, 3) og 4) Jumpstory