I ventetiden frem mod juleaften er der masser af hyggelige og magiske juleforestillinger for både store og små på de mange teaterscener i Aarhus. Vi guider til et udpluk af dem her!

OBS: Efter seneste udmelding i forhold til Covid-19-situationen, vil teatre i Aarhus kommune være lukket fra på onsdag den 9. december til og med søndag den 3. januar.

Et juleeventyr

Tag hele familien med ind i teatermørket og oplev en helt ny dramatisering af Charles Dickens’ klassiske julefortælling om gnavpotten Ebenezer Scrooge på Aarhus Teater. Scrooge vrisser med et hjerte, der er hårdt og koldt som sten, når folk ønsker ham glædelig jul, lige indtil han får besøg af sin afdøde kompagnon Jacob Marleys genfærd og derefter af tre ånder. Et juleeventyr er historien om en mand, der har glemt at leve, men som juleaftensdag får en sidste chance for at åbne sit hjerte og ændre sit liv.

Alder: Fra 6 år
Hvor: Aarhus Teater
Hvornår: 5. november til 20. december 2020
Varighed: 1 t. 45 minutter inklusiv pause
Pris: 145-355 kr. for voksne/ 80 kr. for børn

OBS: Vær opmærksom på, at forestillingen omhandler ånder, fattigdom og den sureste mand i julelitteraturen, som kan virke skræmmende for mindre børn. Det anbefales derfor, at I møder op til introduktionen før forestillingen.

Hemmeligheder

Hemmelighederne bor inde i os alle sammen og særligt ved juletid. I hemmelighedernes verden findes alt det magiske, det mystiske og det mageløse!  Glæd jer til en sjov og anderledes juleforestilling delt i fire særskilte julehistorier, når Teaterhuset Filuren hver weekend åbner en ny låge, som tager jer med på besøg hos fire forskellige børn. Forestillingerne er et indblik i et børneliv med alt, hvad det indebærer af balladestreger, spørgsmål og livsklogskab. De fire forestillinger kan sagtens opleves hver for sig,så det er helt op til jer, om I vil høre en, to tre eller fire hemmeligheder.

Alder: Fra 4-10 år
Hvor: Teaterhuset Filuren
Hvornår: 28. november til 22. december 2020
Varighed: 40 minutter
Pris: 75-140 kr.

En sand røverhistorie

Gør jer klar til en usædvanlig oplevelse I sent vil glemme, når I læner jer tilbage i hængekøjerne under en strålende himmel, mens I ser og mærker den vidunderlige gamle og mystiske legende om juleroserne fra Göingeskoven.
Det er farligt at bevæge sig ind i Göingeskoven, for dér kan man blive overfaldet af det værste røverpak. En iskold vinterdag går en gammel munk og hans unge lærling alligevel dybt ind i skoven, for de har hørt en røverhistorie om et vidunderligt mirakel - og den er næsten for god til ikke at være sand. En sand røverhistorie er en fri fortolkning af Selma Lagerlöfs klassiske fortælling Legenden om juleroserne.

Alder: Fra 9 år
Hvor: Teatret Gruppe 38
Hvornår: 6. december til 17. december 2020
Varighed: 50 minutter
Pris: 70-135 kr.

Skabelse

Med live-video-animation skabes en verden af muligheder, når scenen levendegøres for øjnene af jer. Oplev, hvordan verdener skabes og omskabes ved at dukker, træer – ja selv sand – sættes i bevægelse på et stort lærred i et mønster af skønhed, fare og fritsvævende fantasi. En sjov og anderledes forestilling, hvor I selv befinder jer midt i den! 

Alder: Fra 6-10 år
Hvor: Teater Refleksion
Hvornår: 29. november til 13. december 2020
Varighed: 45 minutter
Pris: 70-135 kr.

Jul i den gamle mølle

Julehumøret over landet er i fare, da møllemester Møller, som har nøglen til at slippe julestemningen fri og sprede den, har mistet hukommelsen. Han ved, at han skal et eller andet og prøver at huske ”den der ting” han skal i december. Nisserne på loftet husker dog alt for godt, hvor galt det gik, sidste gang julestemningen ikke blev spredt, og de vil gøre ALT for at lede møllermesteren på rette kurs, men kan de nå det før jul?

Alder: Fra 5 år
Hvor: Syddjurs Egnsteater
Hvornår: 5. december til 16. december 2020
Varighed: 45 minutter
Pris: 30-70 kr.

Julebanditterne

På med danseskoene og gør jer klart til at rokke med til julekoncert på Horsens Ny Teater! Her vil de to julebanditter, Luise og Anders, synge deres helt nye julesange, som med garanti vil få hele familien i julestemning. Der er både juletræ og gavesæk, og i gavesækken får børnene lov til at trække de forskellige julesange, så der er lagt til en eftermiddag med masser af sjov, sang og dans.

Alder: For alle
Hvor: Horsens Ny Teater
Hvornår: 6. december 2020
Varighed: 45 minutter
Pris: 80-110 kr.

Juletræets hemmelighed

Tag de helt små med i teateret og oplev en sød juleforestilling om snedker-mesterens datter og hendes kat, som skal pynte juletræet. Datteren snitter mange fine ting til træet, og med hver ting følger en bid af historien om en dejlig juleaften, fra dengang hun var barn. Hør, hvordan snedkermesteren mødte julemanden og nissefamilien i skoven, og hvordan det blev en helt speciel juleaften for dem alle sammen.

Alder: Fra 2 år
Hvor: Randers Teater
Hvornår: 5. december til 13. december 2020
Varighed: 35 minutter
Pris: 75 kr.

Gnisten og pakkefabrikken

I et skørt og kærligt univers kan I opleve fortællingen om den gamle fabrik, hvor alle bare udfører deres arbejde. Og selv om julen nærmer sig, er alt, som det altid har været: kedeligt! Men så flytter Gnisten ind. Måske er Gnisten en nisse. Måske er det en trold. I hvert fald har det lille væsen en ganske særlig evne til at gøre drømme til virkelighed, og der bliver vendt op og ned på det hele, når Gnisten forvandler den gamle fabrik til en vidunderlig farvestrålende pakkefabrik.

Alder: Fra 5 år
Hvor: Randers Teater
Hvornår: 5. december til 21. december 2020
Varighed: 60 minutter
Pris: 75 kr.

OBS: Vær opmærksom på teatrenes retningslinjer og eventuelle aflysninger i forbindelse med Covid-19.

 

LÆS OGSÅ: Jul i Aarhus: Det forkromede overblik

 

Fotos: 1) Aarhus Teater, 2) Teaterhuset Filuren 3) Teatret Gruppe 38, 4) Teater Refleksion, 5) Syddjurs Egnsteater, 6) Horsens Ny Teater, 7) Randers Teater, 8) Randers Teater