Byens julemarkeder er endelig klar til at sprede julestemning, så tag ungerne under armen og forsød den lange ventetid med et besøg hos et eller flere af markederne i Smilets by. Vi guider jer her til de aarhusianske julemarkeder.

Lokale julemarkeder

Foto: Elværket

Julemarked i Åbyhøj

Det gamle elværk i Åbyhøj danner endnu en gang rammen om det traditionelle årlige julemarked med boder, der er fyldt med kunsthåndværk og masser af julestemning og glæde. Der er god plads på Elværket, og der er næsten uanede muligheder for både at hygge sig inden- og udendørs. Får I brug for noget at varme jer på, kan I snuppe en kop kaffe eller varm kakao i den tilhørende café, hvor I også kan nyde både æbleskiver og lækre hjemmebagte julekager. 

Hvornår?  26.-27. november kl. 10:00-16:00

Julemarked i Huset Trøjborg

Saml familien til en hyggelig dag i julens tegn, når julestemningen rykker ind i Huset Trøjborg. Fælleshuset vil være smukt pyntet med lys og guirlander, samt masser af stemningsfulde juleboder. Og så kan I glæde jer til at opleve lokale bands og kor, som vil underholde med julemusik i løbet af dagene. Julemanden kommer også forbi og fortæller juleeventyr og deler gratis julegodter ud til alle fremmødte børn. 

Hvornår? 13. november kl. 10:00-15:00

Kirkens Korshærs julemarked

Traditionen tro holder Kirkens Korshær julemarked i HALDOR Huset, Nørre Allé 25, hvor man kan finde boder med julegodter, hjemmestrik, HALDOR produkter fra deres syværksted og meget mere. Alt hvad der bliver solgt er unikt, og overskuddet går til socialt arbejde for byens udsatte og hjemløse.

Hvornår? 2. december kl. 14-17.30

Foto: Godsbanens Julemarked 

Godsbanens julemarked

Der er fuld gang i julehyggen, juletræssalget og julegaveindkøbene, når Godsbanen traditionen tro inviterer indenfor til jule- og madmarked i de første dage af december. Her kan I gå på opdagelse i nyt design og kunsthåndværk, hvor der er rig mulighed for at finde unikke julegaver. Der vil desuden være åbent hus hos Godsbanens værksteder og hyggelige aktiviteter for hele familien, så julebarometeret kommer helt i top!

Hvornår? 3.-4. december kl. 11:00-17:00

Habenguts julemarked

Endnu en gang vil der være nisser, god stemning og masser af julehygge, når Habengut afholder deres julemarked på Godsbanen. Julemarkedet vil være fyldt med alt det, I drømmer om af juleudsmykninger til julebordet, under juletræet og til julemaverne. Julemarkedets 70 standeholdere står klar til at sprede juleglæde for besøgende i alle aldre. Hvis den lille sult melder sig, kan I med fordel lægge et smut forbi Godsbanens café, hvor der vil være både æbleskiver, glögg, saftevand og småkager. 

Hvornår? 10.-11. december kl. 10:00-17:00

Topkær Julestue

Ved Topkær Julestue kan I gøre det til en helt særlig oplevelse at fælde årets juletræ i den store plantage. Der er gran så langt øjet rækker, og I vil næsten føle, at I har været en tur i skoven. I Julestuen kan I desuden se på nisser og julepynt, mens der vil være mulighed for at nyde æbleskiver og glögg i Laden. 

Hvornår? Hver dag fra d. 13. november - 23. december kl. 10:00-17:00

Foto: Den Gamle By 

Jul i Den Gamle By

Det emmer af nostalgi og julehygge, når Den Gamle By endnu en gang slår dørene op til 400 års julehistorie for både store og små. Nyd de lysende lanterner og den historiske julepynt, og mærk julestemningen sprede sig sammen med duften af traditionelle honninghjerter, vaniljekranse og æbleskiver bagt på gammeldags facon. Læg også vejen forbi nisseloftet, hvor både børn og voksne kan opleve, hvordan det er at være nisse for en dag.

Hvornår? 16. november - 6. januar

Julemarked på Friskolen i Hinnerup

Kom i julestemning til duften af glögg og brændte mandler, når Friskolen i Hinnerup inviterer til julemarked. De mange fantastiske boder og Friskolens hyggelige café byder på alt fra juledekorationer og julepynt til brugskunst og lækkerier. Børnene kan få tiden til at gå med sjove aktiviteter som andespil, terningekast og boder med brugt tøj og legetøj, eller med et besøg i det hyggelige juleværksted. 

Hvornår? 19.-20. november kl. 11:00-16:00

Aarhus kunst- og julemarked

Byg jeres egen togbane med TOY2, kog jeres egne slikkepinde med Sugar Pilots, lær at hækle med Pind & Garn og meget andet. Som noget helt nyt er der i år mulighed for at deltage i forskellige kreative workshops på Aarhus Julemarked. Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at suge julestemning til jer blandt de mange boder i Ridehuset.

Hvornår? 19. november - 18. december

Foto: Malte Riis

Jul i Friheden

Der venter jer et sandt julemekka i Tivoli Friheden, når parken bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt. Gå på opdagelse i julemandens by, og se julemandens travle værksted, hvor julegaverne til alle verdens børn bliver pakket ind. Det vil desuden være muligt at møde julemanden og fortælle ham om årets juleønsker, samt at opleve Pjerrots særlige juleshow, der spreder glæde blandt store og små. 

Hvornår? Udvalgte dage fra den 12. november - 30. december kl. 13:00-21:00

Arkitektskolens Julemarked

Tag familien med en tur forbi Arkitektskolen Aarhus' nye skole på Exners Plads lige ved Godsbanen. De studerende, der står for planlægningen og afviklingen af årets julemarked, glæder sig til at byde velkommen til en hyggelig weekend fyldt med skønne julegaveidéer, som de selv har kreeret med deres livlige fantasi og varme julehjerter.

Hvornår? 3.-4. december kl. 10:00-17:00

Julemarkeder, der er værd at køre efter

Foto: FÆNGSLET 

Jul på FÆNGSLET

Tag familien med til Horsens og oplev vaskeægte julehygge, når FÆNGSLETs rå rammer omdannes til det skønneste julemarked. Her kan I gå på opdagelse både inde og ude, hvor I finder masser af stande med julegaveidéer, julepynt og kunsthåndværk. Hvis I bliver sultne, kan I nyde både æbleskiver, flæskestegssandwich, risengrød, pandekager og meget, meget mere. Gå heller ikke glip af den ikoniske gåseparade. 

Hvornår? Fredag-søndag fra den 11.-20. november

Kæmpe julemarked i Kattegatcentret

Tag en tur til Kattegatcentret i Grenaa, og kom i julestemning blandt hajer, pingviner, søstjerner og julestjerner. I kan shoppe løs i massevis af spændende juleboder, der sælger oceaner af julelækkerier, julepynt, juledekorationer, pakkekalendergaver, julenisser, julekurve, julesokker og juletræspynt. Og I kan blandt andet sætte tænderne i lækre kandiserede æbler. 

Hvornår? 19.-20. november kl. 10:00-17:00

Julemarked på Børglum Kloster

Trænger familien til at komme i julestemning, bør I køre en tur til skønne Nordjylland, hvor Børglum Kloster danner rammerne om det hyggeligste julemarked. Hele klosteret er dekoreret med julehjerter, garn, krybbespil, kravlenisser og meget andet, der skaber en helt unik stemning. Julen er desuden den eneste tid på året, hvor klosteret åbner sine private stuer, som I altså også kan gå på opdagelse i. 

Hvornår? 18.-20. og 25.-27. november og 3.-4. og 10.-11. december

Foto: Gammel Estrup

Jul på Gammel Estrup

Oplev en vaskeægte herregårdsjul på Gammel Estrup og vær med, når herskab og tjenestefolk gør herregårdens sale klar til jul. Børn og barnlige sjæle kan følge det særlige børnespor rundt i juleudstillingen, hvor man får gode historier om julen på herregården. Gå på opdagelse i den dunkle kælder og se, om I kan finde alle nisserne, der gemmer sig dernede. Der vil også være rig mulighed for at købe juletræer og julegaver, samt for at smage på julen. 

Hvornår? 26. november - 23. december

Jul i LEGOLAND®

Der er magisk jul for hele familien i LEGOLAND®, hvor I kan mærke julestemningen sprede sig i parken, der er pyntet op med fortryllende julelys, et 10 meter højt LEGO® DUPLO® juletræ, 400 smukke juletræer, masser af hyggelige juleboder og et snedrys af julemagi. Der vil desuden være mulighed for at prøve de juleklædte forlystelser i julemørket og møde julemanden, der har en helt særlig julegave med til de børn, der kommer på besøg. 

Hvornår? Udvalgte dage fra d. 26. november - 31. december

Holdflod Juletræer og Juleidyl

Besøg den gamle midtjyske gård fra 1832, der ligger smukt i læ af skoven. Tempoet på Holdflod er skruet ned til noget, der minder om de gode gamle dage, og giver hele familien mulighed for at opleve en hyggelig juletradition. Fæld jeres eget juletræ i plantagen, og kig ind i julestuen, der byder på julesager i rene materialer, eller smut forbi laden, hvor der bliver serveret kaffe, kakao, glögg og æbleskiver. 

Hvornår? Lørdag-søndag fra d. 26. november - 18. december kl. 10:00-16:00

Foto: Rosenholm Slot 

Jul på Rosenholm Slot

Det bliver nemt at bruge en hel dag med familien i de eventyrlige rammer, når Rodenholm Slot igen i år slår dørene op til et af Østjyllands hyggeligste julemarkeder. Inde på slottet finder I boder med alt, hvad et julehjerte begærer, og så byder julemarkedet selvfølgelig også på underholdning som for eksempel en tur med modeltoget, mulighed for at give julemanden sin ønskeseddel, samt at møde julemandens kone, nissebørn og vaskeægte prinsesser. 

Hvornår? Lørdag-søndag fra den 5.-13. november

Nordens største julemarked

Oplev julestemningen blandt 250.000 julelys og julekugler både inde og ude, når der atter afholdes julemarked på Det Gamle Mejeri i Torrild. Ved indgangen står en snekanon, der giver garanti for hvid jul og skøn julestemning hver evig eneste weekend op til jul. I kan også glæde jer til at opleve verdens højeste nisse på 12 meter og selvfølgelig Mejeriets mekaniske nisser, der både kan cykle, blæse sæbebobler og slå koldbøtter. 

Hvornår? Fredag-søndag til og med den 18. december

Haughus Gods Julemarked

Hop ud i bilen og sæt kursen mod Jelling, hvor der venter jer et juleeventyr uden lige på Haughus Gods. Julemanden kigger forbi omkring kl. 12:00, og deler nissehuer og slikkepinde ud til de artige børn. Der er også fire haller fyldt med genbrug og julesager, samt mulighed for at købe juletræer og brændte mandler på gårdspladsen. I caféen kan I stille sulten med udvalget af smørrebrød, sandwiches, fyldte croissanter, kaffe, kage, glögg, kakao og æbleskiver. 

Hvornår? Lørdag-søndag fra d. 12.-27. november kl. 10:00-16:00

Foto: Trapholt 

Julemarked på Trapholt

Skru helt op for julestemningen, når Trapholt åbner museet op med nogle af kongerigets dygtigste kunsthåndværkere og designere, der vil vise hvad der rører sig inden for kunstverdenen lige nu og her. Traditionen tro vil der også være en hyggelig workshop for børn og deres voksne, samt musik og aktiviteter, der sikrer den helt rette julestemning for hele familien. 

Hvornår? 26.-27. november kl. 10:00-17:00

Kalø Økologisk Julemarked

Igen i år inviterer Kalø Økologisk Landbrugsskole til økologisk julemarked i grønne rammer for hele familien. Her vil blandt andet være mulighed for at hoppe julen ind i pladsens legeland, hilse på julemanden, blive malet i ansigtet eller finde drillenisserne på den eventyrlige nissesafari. Hils også på alle gårdens dyr, få lækre smagsprøver hos markedets boder, og gå på opdagelse i det store udvalg af mad- og drikkevarer og julegaveidéer. 

Hvornår? 3. december kl. 10:00-16:00

Julemarked på Stougaarden

Har familien brug for et ordentligt skud julestemning, er der god grund til at køre en tur forbi Stougaardens hyggelig julemarked. Der er gammeldags og autentisk jul for alle pengene med smukt julepynt, søde bondegårdsdyr, en stor julertræsplantage og klassiske julegodter. Det perfekte sted for en hyggelig juleoplevelse med kvalitetstid for hele familien. 

Hvornår? Lørdag-søndag fra d. 26. november - 18. december

Foto: Maja Theodoraki

Jul på Herningsholm

Oplev eventyrlig julehygge på den gamle herregård, når Hernings ældste bygning slår dørene op til Jul på Herningsholm. De historiske rammer fra 1579 vil være udsmykket med smukke dekorationer og julepynt, og på det store udendørsområde vil der de sidste to weekender i november være julemarked med boder. Hele familien kan desuden nyde æbleskiver og julegløgg, og familiens yngste kan hjælpe med at finde Herningsholms nisser på årets julejagt.

Hvornår? Udvalgte dage fra den 19. november - 18. december

Julemarked på Koldinghus

Pak familien i bilen og sæt kurs mod Kolding, når byens gamle kongeslot slår portene op til et julemarked, hvor stikordene er god mad, godt håndværk og unikke julegaveidéer. Bygningens sale vil være fyldt med varierende boder, stemningsfuldt julemusik, pynt og selvfølgelig drillenisser. Traditionen tro har julemarkedet også en workshop, hvor børn og barnlige sjæle kan klippe og klistre sig i julestemning. 

Hvornår? 2.-4. december

Jul og Eventyr på Gram Slot

Efter to år uden julemarked på Gram Slot er der nu skruet helt op for julehyggen med at marked, der er lidt anderledes end tidligere år. I juleladen finder I kunsthåndværk og julegodter, og på det julepyntede slot kan I gå på eventyr med små juleopgaver og levende drillenisser hver lørdag og søndag. Oplev også små juleforestillinger, audiowalk, lækker mad og koncerter og events med blandt andet Julie Berthelsen og Sigurd. 

Hvornår? 30. november - 18. december

Foto: Destination NORD

Jul på Voergaard Slot

Hvis I er villige til at køre lidt længere for at komme i den helt rette julestemning, så skal I gøre jer selv den tjeneste at lægge vejen forbi Voergaard Slot i Dronninglund. Her kan I gå på opdagelse blandt juledekorationer, julepynt, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst og mode i de skønneste omgivelser. Det er umuligt ikke at gå derfra i julestemning efter at have oplevet det smukke slot, der traditionen tro pyntes eventyrligt op af Bjarne Als fra Bering House of Flowers. 

Hvornår? Fredag-søndag fra den 25. november - 4. december

Julebyen Tønder

Der er god grund til at lægge vejen forbi Tønder en af dagene op til jul. Byen bliver nemlig forvandlet til en magisk juleby, hvor der er pyntet smukt op til jul, mens det summer af julestemning fra alle gågadens butikker, der helt ekstraordinært holder åbent alle dage frem til jul. I kan blandt andet opleve Den Flyvende Julemand, der flyver hen over taget på Turistkontoret som det eneste sted i hele landet. 

Hvornår? Hver dag fra d. 5. november - 23. december

Julemarked på Ausumgaard

Der er julehygge for hele familien, når de gamle julepyntede stalde og hølofter på Ausumgaard danner ramme om 100 forskellige stadeholdere med alverdens lækre råvarer til julen, samt et væld af spændende julegaveidéer, blomster og kunsthåndværk. Spis jer gennem de mange smagsprøver, og nyd godt af de gode tilbud og den skønne julestemning. Der vil desuden være aktiviteter for børn. 

Hvornår? 9.-11. december

Foto: Aalborg Zoo

Jul i Aalborg Zoo

Kør en tur til Aalborg Zoo for en omgang ægte julestemning i unikke omgivelser. Årets tema er "Et Eventyr fra Nordpolen", og I kan blandt andet komme med på en magisk lysvandring gennem den smukt pyntede have og få en anderledes oplevelse af dyrene og Zoo i vintermørket. Besøg også de mange madboder og kig ind på Juletorvet, hvor det bugner med lækre produkter og inspiration til julebordet. 

Hvornår? 18.-20. og 24.-27. november og 1.-4., 8.-11., 15.-23. og 25.-27. december