I takt med at dagene bliver mørkere spreder duften af gran, glögg og brændte mandler sig også så småt rundt om i byen, og inden længe slår de hyggelige julemarkeder endelig dørene op. Vi guider jer her.

Jul i tivoliJul med fart over feltet  

Hvor: Tivoli Friheden
Hvornår: 16. november - 30. december 2019
Pris: 135 kr.
Oplev det magiske syn, når den 80 meter høje forlystelse Sky-Tower forvandles til et funklende juletræ og oplyser hele parken med sine smukke julelys. Bortset fra denne, vil der også være rig mulighed for at prøve parkens forlystelser og se julen oppefra i Pariserhjulet. Læg også et smut forbi julemanden, der i år har sin helt egen juleby, og ønsk ham en god jul eller aflever din ønskeliste. Foran Hermans vil der desuden være julekor og pop-up koncerter, og når sulten trænger sig på, kan I gå op opdagelse i det eventyrlige madlandskab.

Et kreativt juleunivers 

Hvor: Ridehuset
Hvornår: 23. november – 22. december 2019
Pris: Gratis
Vær med, når det smukke, gamle Ridehus igen i år omdannes til et slaraffenland for juleelskere. Her kan I slå jer løs blandt de mange forskellige boder, der blandt andet bugner af kunst, design, julepynt og unikke julegaveidéer. Mange af kunstnerne arbejde med genbrug og bæredygtighed, og præsenterer både tidens trend og traditionelt kunsthåndværk. Lad jer forføre af duften fra caféen, der byder på alt fra hjemmebagte julekager til glögg og alverdens andre julelækkerier.

En traditionel jul

Hvor: Den Gamle By
Hvornår: 23. november – 5. januar 2020
Pris: 70 – 135 kr. Børn gratis.
Følg de 24 lysende lanterne rundt i Den Gamle By, og kom med på en spændende tidsrejse gennem 400 års julehistorie. Oplev juleudsmykning tilbage fra 1600-tallet, og gå på opdagelse i de historiske huse og se, hvornår juletraditionerne opstod. Læg også vejen forbi nisseloftet, hvor både børn og voksne kan opleve hvordan det er at være nisse for en dag. Mærk julestemningen sprede sig sammen med duften af traditionelle honninghjerter og andet godt fra byens mange spisesteder og boder.

Jul i håndværkets tegn

Hvor: Godsbanen
Hvornår: 7. og 8. december kl. 11 – 17
Pris: Gratis
Kom til jule- og madmarked på Godsbanen, og gå på opdagelse i nyt design og kunsthåndværk. Også her vil der være mulige for at finde unikke julegaver og et væld af lækre madboder. Foruden dette vil der være mulighed for at få juletræet i hus og prøve lykken i tombolaen. Der vil desuden være åbent hus hos Godsbanens værksteder og hyggelige aktiviteter for hele familien.

En nyfortolket juleoplevelse  

Hvor: Arkitektskolen Aarhus
Hvornår: 30. november og 1. december kl. 10 – 17
Pris: Gratis
Oplev et anderledes julemarked, når de studerende fra Arkitektskolen igen i år sælger ud af deres kreative designs i de stemningsfyldte lokaler midt i Aarhus. Her vil der være rig mulighed for at købe alt fra håndlavede smykker til børnetøj, træfigurer, malerier og selvfølgelig julepynt og godter. I kantinen vil det desuden være muligt at forkæle ganen med lækre nyfortolkninger af traditionelle julelækkerier.

Lokal julehygge

Hvor: Elværket, Aabyhøj
Hvornår: 23. – 24. november kl. 10 – 16
Pris: Gratis
Kom i julestemning, når Elværket og Aabyhøjs Biblioteks Venner ønsker alle en glædelig jul i de smukke omgivelser på Elværket i Aabyhøj. Julemarkedet består af 24 boder, der hver især bugner af forskellige lokale julevarer. Foruden boderne vil stedets café byde på lidt godt til ganen.

En eventyrlig jul

Hvor: Rosenholm Slot
Hvornår: 9./10. og 16./17. november 2019 kl. 10 – 16
Pris: 30 – 70 kr. Køb billet her.
Oplev et julemarked i eventyrlige rammer, hvor mere end 80 udstillere vil præsentere alt hvad julehjertet begærer såsom julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter og meget mere! Hele familien kan nemt bruge en hel dag her, da der er mulighed for at stille både den store og lille sult. Derudover byder julemarkedet også på underholdning såsom træktur på juleponyer, en tur med modeltoget, et møde med julemanden, julemandens kone, nisse børn og prinsesser m.m.

Bliv bidt af julestemningen

Hvor: Kattegatcenteret
Hvornår: 16. – 17. november kl. 10 – 17
Pris: 30 kr. til både julemarked og Kattegatcenteret. Køb billet her.
Kom i julestemning blandt hajer, søstjerner og julestjerner, når Kattegatcentret slår dørene op til deres julemarked, og dyk ned i et hav af spændende juleboder med oceaner af julegaveidéer. Bliver familiens mindste trætte midt i juleindkøbene, kan I tage en pause i det hyggelige børnehjørne, hvor der kan tegnes eller lege med LEGO i ro og mag.

Velgørende og lokalt julemarked  

Hvor: Møllestien
Hvornår: 30. november kl. 10 – 16
Pris: Gratis
Kom i julehumør, når beboerne for 10. år i træk afholder det store julemarked, og den smukke, gamle brostensbelagte gade pyntes med glimtende julelys og gran i lange baner. Blandt godt 40 boder vil der være mulighed for at forkæle dig selv og dem du holder af. Julemarkedet er arrangereret af gadens beboere i samarbejde med organisationen One Step, og overskuddet går ubeskåret til velgørende formål.

Økologisk og bæredygtig jul

Hvor: Kalø Økologisk Landbrugsskole
Hvornår: 7. december kl. 10 – 16
Pris: Gratis
Igen i år inviterer Kalø Økologisk Landbrugsskole til økologisk julemarked i grønne rammer for hele familien. Her vil der bl.a. være mulighed for at hoppe julen ind i pladsens legeland, hilse på julemanden, blive malet med ansigtsmaling eller finde drillenisserne på den eventyrlige nissesafari. I kan også hilse på alle dyrene på gården, få lækre smagsprøver hos markedets boder og gå på opdagelse i udvalget af økologisk mad- og drikkevarer samt masser af gode julegaveidéer.

Jul i Det Gamle Mejeri  

Hvor: Torrilds Gamle Mejeri, Odder
Hvornår: Weekenderne mellem 12. oktober – 22. december kl. 10 – 17-30
Pris: 5 – 10 kr. Fredag gratis entré
Oplev julestemningen blandt 250.000 julelys og julekugler båden inden- og udendørs. Ved indgangen står en snekanon, der giver garanti for hvid jul og julestemning hver weekend. Oplev desuden verdens højeste nisse på 12 meter og Mejeriets mekaniske nisser, der både kan cykle, blæse sæbebobler og slå kolbøtter.

Råhygge og gåseparade

Hvor: Fængslet, Horsens
Hvornår: 16. – 17. november / 23. – 24. november kl. 10 – 17
Pris: 50 kr. (børn under 12 år gratis)
Oplev den helt særlige stemning, der opstår, når rå rammer og julehygge fusionerer til ren råhygge hos Fængslets julemarked. Her kan I opleve gåseparade med musik, besøge julemanden, der arbejder på sin liste i gården eller nyde den hyggelige juleallé med telte, fakler og bålfade. Fængslets boder og delikatesseområde sørger for æbleskiver og andet juleknas. Lad jer friste af en tur i Snedkeriet, hvor I finder alt fra pyntegran til brugskunst.

JulemarkedJul med fut i


Hvor: Ree Safari Park, Central Station 

Hvornår: 30. november - 1. december/7.-8. og 14.-15. december kl. 10 – 17

Pris: 30 kr. Børn gratis. (Der er adgang til parken inkluderet i prisen)

Det bliver stort, når der for 4. år i træk afholdes Jul på Central Station i Ree Park. Her kan børn og barnelige sjæle slå sig løs på parkens skøjtebane og være med til at lave julegaver til dyrene. Julemanden kigger også forbi, og han har julegodter med til alle artige børn. Og mon ikke også der dukker nogle drillenisser op? Café Bush Camp byder desuden på let frokost, varm kakao, pebernødder og lune juleplatter med forskellige små retter. I kan også købe julegaver med hjem fra butikkens store udvalg og fra forskellige boder på banegården. Hele entréindtægten går ubeskåret til Karen Blixen Camp Trust, som arbejder med naturbevarelsesprojekter i Masai Mara i Kenya. 


Julegaveværksted på Den Gamle Fabrik

Hvor: Tekstilfabrikken, Herning

Hvornår: 16. november kl. 11 - 15.30

Pris: 75 kr. Børn gratis. (For at deltage i julegaveaktiviteterne skal der tilkøbes et klippekort til 30 kr.)
Kom med, når tekstilfabrikken på Den Gamle Klædefabrik forvandles til en julegavefabrik. Her kan børn og voksne sammen lave julegaver, som både er personlige og har et historiske præg. Her kan kreeres alt fra julekugler, smykker og kæpheste til egen gaveindpakning, der kan genbruges år efter år. Gå også på jagt efter drillenisserne, der har gemt sig rundt omkring på musset. Dagen igennem vil museets frivillige arbejde ved maskinerne, og i caféeen sælges diverse julegodter.

Jul på Klosterlund

Hvor: Klosterlund Museum, Engesvang 
Hvornår: 23. - 24. november 
Pris: 50 kr. (børn gratis) 
Sæt kanen mod Klosterlund Museum, når de i den sidste weekend i november slår dørene op for et hyggeligt, gammeldags julemarked med alt hvad der dertil hører af julepynt, grantræer, æbleskiver og meget mere. Her kan I bl.a. forsøge jer med at vokse et æble, klippe julepynt eller bygge jeres egen trænisse. Som noget nyt i år kan I også gå på nisse-jagt, hvor der vil være en præmie til vinderen. Og når maven rumler kan I lægge et smut forbi fodermesterboligen og sætte tænderne i en æbleskive, der er bagt på det gammeldags tørvekomfur.

 

Fotos: 1. Tivoli Friheden 2. Den Gamle By 3. Arkitektskolen 4. Rosenholm Slot 5. Møllestien 6. Fængslet 7. Central Station, Ree Park