De aarhusianske julemarkeder er endelig tilbage, så tag ungerne under armen og forsød den svære ventetid med et besøg hos et eller flere af julemarkederne i Smilets by. Vi guider jer her til alle de aarhusianske og børnevenlige julemarkeder. 

LOKALE JULEMARKEDER

julemarked aarhus

★ Julemarked i Ridehuset
Hvornår: 20. november - 19. december kl. 11-17
Kom i vaskeægte julehumør, når det smukke, gamle Ridehus igen i år omdannes til et slaraffenland for juleelskere. Til julemarkedet kan I slå jer løs blandt de mange forskellige boder, der blandt andet bugner af kunst, design, julepynt og selvfølgelig unikke julegaveidéer. Skulle I få brug for lidt julesødt til ganen sælges der både glögg, æbleskiver og hjemmebagte julekager i Ridehusets café alle dage

★ Jul i Friheden
Hvornår: 13. november - 30. december kl. 13-21
Der venter jer et sandt julemekka i Friheden, når parken i midten af november bliver forvandlet til et eventyrligt juleland med glitrende julelys og julekugler overalt. Gå også på opdagelse i julemandens by mens I, omgivet af nisser og alfer, kan se julemandens travle værksted, hvor julegaverne til alle verdens børn bliver pakket ind. Det vil desuden være muligt at møde julemanden på udvalgte dage og fortælle ham sine ønsker samt at opleve Pjerrots særlige juleshow, der spreder glæde blandt store og små.

PSST! Som medlem af Børn i byen Klubben sparer I 25% på entréen til Jul i Friheden t.o.m den 30. december 2021.

julemarked aarhus★ Jul i Den Gamle By
Hvornår: 20. november - 2. januar kl. 10-17 (med undtagelse af den 24. december)
Det emmer af nostalgi og julehygge, når Den Gamle By endnu en gang slår dørene op til 400 års julehistorie for besøgende i alle aldre. Nyd de lysende lanterner, historisk julepynt og mærk julestemningen sprede sig sammen med duften af tradtionelle honningshjerter, vanilliekranse og æbleskiver bagt efter gammeldags facon. Læg også vejen forbi nisseloftet, hvor både børn og voksne kan opleve, hvordan det er at være nisse for en dag. 

Julemarked på GrimFest Gården 
Hvornår: 27. november - 19. december kl. 10-18
Ifør børnene nissehuer og varmt tøj og tag et smut forbi GrimFest Gården i Brabrand, når de inviterer til julemagi for hele familien i weekenderne frem til den 19. december. Begge dage i weekenderne har I mulighed for at købe jeres eget grønne juletræ, mens duften af glögg, æbleskiver og jul spreder sig på gården. 

Jule- og loppemarkedet på Folkestedet
AFHOLDT
Julemarkedet på Folkestedet er tilbage, og der bliver julet til den helt store guldmedalje, når de i midten af november endnu en gang slår dørene op til deres hyggelige julemarked, der denne gang også består af et loppemarked. Folkestedets to etager vil være propfyldt med masser af spændende sager, som I enten kan glæde ungerne eller jer selv med. I kan også lade jer forføre fra duften af caféen, hvor I kan forsyne jer med en omgang æbleskiver og andre julegodter.

julemarked godsbanenJulemarked på Godsbanen
AFHOLDT
Der er fuld gang i julehyggen, juletræssalget og julegaveindkøb, når Godsbanen inviterer indenfor til jule- og madmarked i de første dage af december. Her kan I sammen med ungerne gå på opdagelse i nyt design og kunsthåndværk, og der vil også hér være rig mulighed for at finde unikke julegaver og selvfølgelig et væld af lækre madboder. Der vil desuden være åbent hus hos Godsbanens værksteder og hyggelige aktiviteter for hele familien, der får julebarometeret i top. 

★ Julemarked i Æskens baggård
AFHOLDT
Tag ungerne til Trøjborg den første weekend i december, når Æsken forvandler deres finurlige baggård til et stemningsfyldt julemarked, hvor forskellige kunstnere og kunsthåndværkere vil sælge ud af deres smukke varer, mens en forsmag på julefreden indfinder sig. Der vil være julemusik, julestemning, æbleskiver og baggårdens eget YOLO CHAUI, som dufter og smager af hygge, varme og jul!

★ Habenguts julemarked
AFHOLDT
Der er nisser, masser af stemning og julehygge på programmet, når Habengut afholder deres julemarked på Godsbanen den anden adventsweekend i december. Julemarkedet vil være fyldt med alt det, man allerhelst vil finde af juleudsmykning på julebordet, under juletræet og til julemaverne. Julemarkedets 70 standeholdere står klar til at sprede juleglæde for besøgende i alle aldre, og hvis den lille sult indfinder sig under jeres besøg, kan I med fordel lægge et smut forbi Godsbanens café, hvor der vil være salg af æbleskiver, glögg, saftevand og små kager. 

jul i aarhus★ Arkitektskolens julemarked
AFHOLDT
Oplev et æstetisk og anderledes julemarked, når de studerende fra Arkitektskolen igen i år sælger ud af deres kreative designs i Arkitektskolens nye rammer på Exners Plads nær Godsbanen. På julemarkedet kan I bevæge jer rundt mellem boder fyldt med julegaveidéer, som de studerende har kreeret med deres livlige fantasi og varme hjerter. Og så kan I desuden forsøde tilværelsen med nyfortolkninger af traditionelle julelækkerier i stedets kantine.

★ Julemarked i Møllestien
AFHOLDT
Læg vejen forbi den smukke, gamle brostensbelagte Møllesti, når gadens beboere traditionen tro pynter op med glimtende julelys og gran i lange baner samtidig med at duften af juleknas og glögg breder sig. Det charmerende og stemningsfulde marked er som altid fyldt med kvalitet og julegaveidéer af lokalt håndværk, og I vil med garanti finde noget at forkæle enten jer selv eller én I holder af med blandt de mange boder. Overskuddet fra julemarkedet går som altid til velgørende formål.

julemarked aarhus★ Crea:collectives julemarked
AFHOLDT
I kan også komme i julestemning med Crea:collective, når de anden søndag i advent inviterer store og små juleelskere til julemarked i deres skønne rammer. Her kan I gå på opdagelse blandt en masse upcoming designere og kreatører fra Aarhus og omegn. Undervejs vil der være hygge-jazz, små happenings og andre julede aktiviteter, som et kreativt værksted på loftet, som julemarkedets yngste besøgende (og andre barnlige sjæle) er velkomne til at besøge!

★ Julemarked på Huset Trøjborg
AFHOLDT
Saml familien til en hyggelig dag i julens tegn, når julestemningen rykker ind i Huset Trøjborg. Fælleshuset vil være smukt pyntet med lys og guirlander og masser af stemningsfulde juleboder, og så kan I glæde jer til at opleve lokale bands og kor, som vil underholde med julemusik i løbet af dagene. Et rigtigt julemarked forudsætter selvfølgelig også en julemand, så han kommer også forbi og deler gratis julegodter ud til alle fremmødte børn.

★ Julemarked på Elværket
AFHOLDT
Det gamle elværk i Åbyhøj danner endnu en gang rammen om det tradtionelle årlige julemarked med boder fyldt med kunsthåndværk og masser af julestemning og glæde. Der er masser af plads på Elværket, og der er næsten uanede muligheder for både at hygge sig inden- og udendørs. Får I brug for noget at varme jer på, kan I snuppe en kop kaffe eller varm kakao i den tilhørende café, hvor I også kan nyde både æbleskiver og lækre hjemmebagte julekager. 

JULEMARKEDER, DER ER VÆRD AT KØRE EFTER

★ Julemarked på Nytorv i Viborg
Hvornår: 26. november - 23. december kl. 14-20
Hvis I slet ikke kan få nok af julelys og smukke omgivelser, skal I overveje at sætte kursen mod Nytorv i Viborg, hvor der er skuet gevaldigt op for julestemningen og hyggen. På torvet finder I et bredt og spændende udvalg af boder, hvor de lokale ildsjæle spreder stemning og glæde, mens der rundt om i byen foregår aktiviteter for både store og små hver dag frem til jul.

★ Jul i Det Gamle Mejeri
Hvornår: Weekenderne fra 16. oktober - 19. december kl. 10-17.30
Oplev julestemningen blandt 250.000 julelys og julekugler båden inden- og udendørs, når der atter afholdes julemarked på Det Gamle Mejeri i Torrild. Ved indgangen står en snekanon, der giver garanti for hvid jul og julestemning hver evige eneste weekend frem til jul! I kan også glæde jer til at opleve verdens højeste nisse på 12 meter og selvfølgelig Mejeriets mekaniske nisser, der både kan cykle, blæse sæbebobler og slå kolbøtter.

★ Jul på Gammel Estrup Herregårds Museum
Hvornår: 27. november - 23. december kl. 10-16

Oplev en ægte herregårdsjul på Gammel Estrup og vær med, når herskab og tjenestefolk gør herregårdens sale klar til jul. Børn og barnlige sjæle kan følge det særlige børnespor rundt i juleudstillingen, hvor man får gode historier om julen på herregården. Gå på opdagelse i den dunkle kælder os se, om I kan finde alle nisserne, der gemmer sig dernede. Der vil også være rig mulighed for at købe juletræer og julegaver og smage på julen, når husjomfruen laver sulemad og julebag præcis som oldemor. 

julemarkeder aarhus

Jul på FÆNGSLET
AFHOLDT
Tag familien med til Horsens og oplev et råhygge af et julemarked, når FÆNGSLETs rå rammer og julehyggen fusionerer over seks dage i midten af november. Her kan I sammen med børnene gå opdagelse både inden- og udenfor FÆNGSLETs mure, hvor I finder masser af stande med julegaveidéer, der forbavser selv julemanden. Sidste år blev det grundet corona ikke til den årlige gåseparade, men i år er den tilbage, og I kan derudover glæde jer til juletog, julepynt og kunsthåndværk, når FÆNGSLET danner rammen om det årlige julemarked. 

★ Kalø Økologisk Julemarked
AFHOLDT
Igen i år inviterer Kalø Økologisk Landbrugsskole til økologisk julemarked i grønne rammer for hele familien. Her vil der bl.a. være mulighed for at hoppe julen ind i pladsens legeland, hilse på julemanden, blive malet med ansigtsmaling eller finde drillenisserne på den eventyrlige nissesafari. I kan også hilse på alle dyrene på gården, få lækre smagsprøver hos markedets boder og gå på opdagelse i udvalget af økologisk mad- og drikkevarer samt få inspiration til masser af skønne julegaveidéer.

julemarked aarhus★ Jul på Rosenholm Slot
AFHOLDT
Det bliver også nemt at bruge en hel dag med familien i de eventyrlige rammer, når Rosenholm Slot igen i år slår dørene op til et af Østjyllands hyggeligste julemarkeder de første to weekender i november. Inde på slottet finder I boder med alt, hvad et julehjerte begærer, og så byder julemarkedet selvfølgelig også på underholdning som f.eks. en tur med modeltoget, mulighed for at give julemanden sin ønskeseddel samt at møde julemandens kone, nissebørn og vaskeægte prinsesser.

★ Julemarked på Koldinghus
AFHOLDT
Pak familien i bilen og sæt karetten mod Kolding den første weekend i december, når byens gamle kongeslot slår portene op til et julemarked, hvor stikordene er: God mad, godt håndværk og unikke julegaveidéer. Bygningens sale vil være fyldt med varierende boder, stemningsfuldt julemusik, pynt og selvfølgelig drillenisser. Traditionen tro har julemarkedet også en workshop, hvor børn og barnlige sjæle kan klippe og klistre sig til den helt rette julestemning. 

Julemarked på Voergaard Slot
AFHOLDT
Hvis I er villige til at køre lidt længere for at komme i den helt rette julestemning, så skal I gøre jer selv og jeres familier den tjeneste at lægge vejen forbi Voergaard Slot, når de, de første to weekender i advent inviterer indenfor til et eventyrligt julemarked. Her kan I gå på opdagelse blandt juledekorationer, julepynt, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst og mode. Bjarne Als fra Bering House of Flowers pynter eventyrligt op i slottets mange stuer, så det er umuligt ikke at komme i julestemning! 

julemarked aarhus★ Julemarked på Trapholt
AFHOLDT

Sku helt op for julestemningen, når Trapholt den første weekend i advent åbner museet op med nogle af kongerigets dygtigeste kunsthåndværkere og designere, der vil vise hvad der rører sig indenfor kunstverdenen lige her og nu. Traditionen tro vil der være hyggelig workshop for børn og deres vokse samt musik og aktiviter, der sikrer den helt rette julestemning for hele familien.

★ Jul på Sofiendal Slot
AFHOLDT
Nu har I sammen med ungerne igen opleve det storslået julemarked på Sophiendal Slot, når de åbner portene til deres storslåede julemarked med masser af julepynt, julestemning og julegaveidéer. Der vil både være inden- og udendørs stande til julemarkedet, der byder på alt fra julegodter til hjemmelavet julekreationer - og måske I er heldige at møde julemanden også?

Fotos: 1) Pexels 2) Jul i Den Gamle By 3) Godsbanens Julemarked 4) Arkitektskolen Aarhus' julemarked 5) VisitViborg 6) FÆNGSLET 7) Rosenholm Slot og 8) Trapholt