Det er ved at være tid til udklædning og fastelavnsboller i lange baner. Kig med her, og find det perfekte sted for dig og dine børn at slå katten af tønden blandt Københavns mange fastelavnsfester!

★ Fastelavn på Fortet
Hvor: Garderhøjfortet / Garderhøjfort 4, 2820 Gentofte
Hvornår: Den 23. februar kl. 12:30-14:00
Kig forbi Garderhøjfortet og slå kanonen af tønden, når årets kanondronning og kanonkonge skal kåres. Der bliver serveret fastelavnsboller for børn og voksne, og efter tøndeslagningen kan der guffes slik fra tønden, mens I laver jeres egne fastelavnsris. Det er helt gratis at være med, men I skal tilmelde jer senest den 18. februar, så der er fastelavnsboller nok til alle. 

★ Slå bogen af tønden
Hvor: Gyldendal / Klareboderne 3, 1115 København K
Hvornår: Den 23. februar kl. 12:00-14:00
Hos Gyldendal er tønden proppet med en masse gode børnebøger. Der vil være varm kakao, boller, slik og tøndeslagning. Og så kommer Anne Sofie Hammer og læser højt af Villads fra Valby, hvorefter Marianne Iben Hansen underholder med rim, rap og sjov. Det koster 30 kr. pr. barn at være med, mens de voksne deltager i festlighederne helt gratis. 

★ Fastelavn i Grønnegården
Hvor: Designmuseum Danmark / Bredgade 68, 1260 København K
Hvornår: Den 23. februar kl. 13:00-16:00
Årets kattekonge og kattedronning kåres i museets hyggelige have, hvor der slås katten af tønden kl. 15:00-16:00. I kan enten komme udklædt hjemmefra eller lave en festlig maske i museets maskeværksted, som har åbent fra kl. 13:00-15:00. 

Meyers fastelavnsbolle★ Slå katten af tønden i Meyers Deli
Hvor: Meyers Deli / Gammel Kongevej 107, 1850 Frederiksberg C
Hvornår: Den 23. februar kl. 14:00-16:00
Hop i jeres bedste fastelavnskostumer, og kig forbi Meyers Deli til et slag katten af tønden for alle børn op til 12-årsalderen. Det er gratis at deltage, når der skal krones kattekonge og kattedronning, og der vil være mulighed for at tilkøbe kaffe, kakao og fastelavnsboller - lækkert! 

LÆS OGSÅ: Opskrift: Meyers fastelavnsboller med creme og chokolade

★ Fastelavnsgudstjeneste i Mariakirken
Hvor: Mariakirken / Istedgade 20, 1650 København V
Hvornår: Den 23. februar kl. 14:00
Vær med, når Mariakirken slår dørene op for en hyggelig eftermiddag med både børnevenlig gudstjeneste, tøndeslagning, kaffe, kakao, fastelavnsboller og skattejagt fra døbefont til klokketårn! Hele molevitten er ganske gratis, men I skal lige huske at sige, at I kommer senest den 21. februar, hvis I vil være sikre på at få fastelavnsboller, kaffe og kakao.

★ Fastelavn i Fælledparken
Hvor: Fælledparken / Serridslevvej 34, 2100 København Ø
Hvornår: Den 23. februar kl. 10:00-12:00
Der er tøndeslagning for Østerbros børn og deres voksne i Fælledparken, hvor der desuden bliver serveret varm kakao og fastelavnsboller i lange baner. Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

★ Slå havkatten af tønden
Hvor: Den Blå Planet / Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup
Hvornår: Den 23. februar kl. 12:00-13:30
Fejr fastelavn blandt hajer og vandmænd på Den Blå Planet! Når havkatten skal slås af tønden, er der selvfølgelig seje præmier til havkattedronningen og havkattekongen, samt til den bedst udklædte - så husk at gøre jer umage! Alle 3-11-årige kommer i dagens anledning gratis ind, hvis de er klædt ud og følges med en betalende voksen.

★ Fastelavn hos Sømods Bolcher
Hvor: Sømods Bolcher / Nørregade 36, 1165 København K
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:00-12:30
Sømods Bolcher gentager succesen fra sidste år med en ordentlig omgang katten af tønden i den altid velduftende gård i Nørregade. Hop i jeres bedste udklædning og tag afsted - alle er velkomne, det er helt gratis at være med, og så kan det jo være, at I bliver budt på en lille smagsprøve fra det gamle bolchekogeri! 

★ Fastelavn for børnefamilier
Hvor: Godthaabskirken / Nyelandsvej 51, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Den 23. februar kl. 14:00-16:30
Hop i jeres bedste fastelavnskostumer, og kom udklædt til familiegudstjeneste i Godthaabskirken på Frederiksberg. Kirkens dramahold optræder i forbindelse med gudstjenesten, og efterfølgende vil der være tøndeslagning for alle børn, samt fastelavnsboller til alle!

★ Fastelavnsgudstjeneste i Enghave Kirke
Hvor: Enghave Kirke / Sønder Boulevard 120, 1720 København V
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:00-14:00
I Enghave Kirke er der fastelavnshygge for alle pengene. I bliver budt velkommen med en kort og hyggelig gudstjeneste for børn, hvorefter der bliver slået katten af tønden, med alt hvad det indebærer af konger, dronninger og godter i lange baner. Bagefter bliver der serveret pølser, mens I pynter fastelavnsris på fastelavnsrisløbet. Til sidst er der fastelavnsboller til alle!

★ Fastelavn på Greve Museum
Hvor: Greve Museum / Bækgårdsvej 9, 2670 Greve
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:30
Kom til fastelavnsfest for hele familien blandt de gamle sager på Greve Museum. Der er tøndeslagning i gården med tønder til både de mindste og de større børn. Efterfølgende lukkes der op for værkstedet, hvor børnene kan pynte masker og fastelavnsris. Tøndeslagningen er gratis, når museets entré er betalt, og værkstedet har sin egen oversigt over materialepriser.

★ Fastelavn på SMK
Hvor: SMK / Sølvgade 48-50, 1307 København K
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:30-13:30
Tilbring årets fastelavnssøndag på Statens Museum for Kunst, hvor der skal slås katten af tønden i Skulpturgaden, som måske nok er fyldt med slik! Der er i dagens anledning en kort fastelavnsomvisning for hele familie, og fra 11:00-16:00 er der fastelavnskrea i Børnenes Værksted. 

LÆS OGSÅ: DIY: Fastelavnsris

★ Fastelavn i Lyngby Storcenter
Hvor: Lyngby Storcenter / Lyngby Storcenter 810, 2800 Kongens Lyngby
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:00-14:00
Kombiner årets fastelavn med en gang søndagsshopping, og lad børnene slå katten af tønden inde i varmen på Lille Torv i Lyngby Storcenter. Kattedronningen, kattekongen og den bedst udklædte i alle aldersgrupper bliver belønnet med flotte præmier, mens der er gratis fastelavnsboller til alle deltagende børn, så længe lager haves. 

★ Familiegudstjeneste og fastelavn i Apostelkirken
Hvor: Apostelkirken / Saxogade 13, 1662 København V
Hvornår: Den 23. februar kl. 10:30-13:30
Traditionen tro kan I fejre årets fastelavn i Apostelkirken på Vesterbro. Alle børn og voksne er mere end velkomne - gerne festligt udklædt - til den hyggelige familiegudstjeneste, der efterfølges af et slag katten af tønden, hvor alle modige børn kan slå med om at blive årets kattekonge og kattedronning.

★ Fastelavn på museet
Hvor: Nivaagaards Malerisamling / Gl. Strandvej 2, 2990 Nivå
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:00-14:00
Blandt massevis af ældgamle malerier kan hele familien deltage i familieomvisningen, hvor I sammen kan finde jeres yndlingsudklædning i malerierne. Efter omvisningen går turen til parken uden for museet, hvor både store og små kan slå katten af tønden. Det er gratis at deltage, men omvisningen på museet kræver, at der er betalt entré - børn under 18 har gratis adgang. 

★ Fastelavn på Scandic Hvidovre
Hvor: Scandic Hvidovre / Kettevej 4, 2650 Hvidovre
Hvornår: Den 23. februar kl. 13:00-14:30
Der er traditionen tro kæmpe indendørs fastelavnsfest på Scandic i Hvidovre. Med både tøndeslagning for store og små, præmier til kattedronningen, kattekongen og den bedst udklædte, kaffe, the, kakao og fastelavnsboller, samt muligheden for at få taget professionelle portrætbilleder af de udklædte børn. Festlighederne er ganske gratis, men kræver tilmelding senest den 19. februar. 

★ Fastelavn på Bryggen
Hvor: Kulturhuset Islands Brygge / Islands Brygge 18, 2300 København S
Hvornår: Den 23. februar kl. 10:00-15:00
Fastelavnssøndagen skydes igang på Islands Brygge med en sjov legekoncert med Tigertræning, hvor hele familien kan være med. Efterfølgende er der tøndeslagning for de 2-5-årige med kroning af kattekonge og kattedronning, hvorefter det er de 6-10-åriges tur til en omgang katten af tønden - selvfølgelig også med kroner til kongen og dronningen. Det koster 40 kr. pr. barn at være med. 

★ Fastelavn i Døveforeningen
Hvor: Døveforeningen / Brohusgade 17, 2200 København N
Hvornår: Den 1. marts kl. 14:00-17:00
Kan I ikke få nok af fastelavn, eller har I andre ting på programmet den 23. februar, kan I i stedet slå katten af tønden og smovse fastelavnsboller i Døveforeningen den 1. marts. I skal tilmelde jer senest den 25. februar, og det koster et mindre beløb at deltage.

★ Fastelavn på Dyremarken
Hvor: Børnenes Dyremark / Wagnersvej 19, 2450 København SV
Hvornår: Den 22. februar kl. 11:00-15:00
Børnenes Dyremark holder traditionen tro fastelavnsfest for børn i alle aldre. Dagen starter med et hyggeligt optog for alle udklædte børn og heste, hvorefter Dansepavillonens café åbner, og der er tøndeslagning for børnene med kåring af kattekonge, kattedronning og de bedst udklædte. Det koster 25 kr. at være med, og man får både et stykke kage og en kop saft eller kaffe med i billetten.

★ Børnegudstjeneste og fastelavn i Kristkirken
Hvor: Kristkirken / Enghaveplads 18, 1670 København V
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:00
Tag familien med til fastelavnsfest i Kristkirken, hvor alle inviteres en tur i himlen, inden der skal slås katten af tønden. Der er en lille præmie til den, der slår tøndens sidste bræt ned, men i Kristkirken er alle konger, så der er kroner, kakao og kage til alle. Find jeres bedste udklædningstøj frem, og deltag i festen, der er helt gratis for børn og voksne i alle aldre. 

LÆS OGSÅ: Opskrift: Fastelavnsboller 

★ Fastelavnsfest på BIBLIOTEKET
Hvor: BIBLIOTEKET på Rentemestervej / Rentemestervej 76, 2400 København NV
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:00-15:00
Kig forbi BIBLIOTEKET, hvor der vil være både tøndeslagning for ungerne, koncert med DE ONDE og veganske fastelavnsboller. Arrangementet afholdes i samarbejde med Ungdomshuset, Klubben Smedetoften, Sokkelundlille og lokale beboere, der alle gør hvad de kan for at give områdets børn en festlig fastelavnsoplevelse helt gratis og uden tilmelding. 

Fastelavnsgudstjeneste i Simon Peters Kirke
Hvor: Simon Peters Kirke / Kastrupvej 155, 2300 København S
Hvornår: Den 23. februar kl. 14:00
I Simon Peters Kirken på Amager er der fastelavnsfejring søndag eftermiddag! Programmet skydes igang med en kort og anderledes gudstjeneste med kirkens børne- og ungdomskor. Bagefter skal der slås katten af tønden, og til sidst er der slik, fastelavnsboller og saft til alle. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne til en hyggelig eftermiddag i kirken. 

★ Fastelavn på Almanak
Hvor: The Standard CPH / Havnegade 44, 1058 København K
Hvornår: Den 23. februar kl. 13:00-17:00
Slå katten af tønden med udsigt over Københavns Havn, når The Standard pynter op med tønder, der er propfyldt med søde sager til glæde for alle deltagende børn. Tilmelding er nødvendig for at sikre, at der købes nok ind, og fastelavnsboller, the, kaffe og saft kan tilkøbes på dagen. Det koster 80 kr. for de små og 100 kr. for de voksne.

★ Fastelavn på Amagermuseet
Hvor: Amagermuseet / Hovedgade 4, St. Magleby, 2791 Dragør
Hvornår: Den 16. februar kl. 12:00-16:00
Der er fastelavnsfest på Amagermuseet allerede den 16. februar, hvor børnene kan pynte masker, fastelavnsris og boller, inden der skal slås katten af tønden. I kan desuden se en hest blive pyntet med traditionelle bånd og fletninger, samt en tønde blive malet i de korrekte farver. De voksne skal betale entré til museet, mens det koster 25 kr. pr. barn at deltage i børneworkshoppen.

Fastelavnsfest i Avedørelejren
Hvor: Cirkusmuseet / Hovedporten 6, 2650 Hvidovre
Hvornår: Den 23. februar kl. 10:00-15:00
Cirkusmuseet går all in på fastelavn, og på dagen er der derfor gratis entré, samt sminkning og kreativt værksted, så udklædningen og fastelavnsriset er helt klar til tøndeslagning! I løbet af dagen vil der desuden være shows med børne- og ungecirkusset Arcus - sejt!

Fastelavnsfest på MASH
Hvor: MASH Skovridderkroen / Strandvejen 235, 2920 Charlottenlund
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:30
Hold fastelavn i den gode sags tjeneste, når MASH Skovridderkroen inviterer til hyggelig fastelavnsfest til ære for Legeheltene. Der bliver serveret varm kakao og lune fastelavnsboller, og så skal der selvfølgelig slås katten af tønden! Når festlighederne er forbi, bliver hver en krone doneret til Legeheltene, der gør en kæmpe indsats for indlagte børn mellem 1-14 år. 

★ Fastelavn på Frederiksberg Rådhus
Hvor: Frederiksberg Rådhus / Smallegade 1, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Den 22. februar kl. 12:00-13:30
Der skal kåres en masse kattekonger og -dronninger på Frederiksberg Rådhus, og alle byens børn er inviteret! Udover et brag af en tøndeslagning, disker rådhuset også op med sjov og ballade, når der skal leges med balloner, tegnes tegninger i lange baner og ses trylleshow!

★ Fastelavnsfest med Rasmus Klump
Hvor: Tivoli / Vesterbrogade 3, 1630 København V
Hvornår: Den 23. februar kl. 11:00-16:30
Der er god grund til at fejre årets fastelavn i godt selskab med Rasmus Klump i Tivoli. Udover 3 omgange tøndeslagning, en økologisk snackpose og en Rasmus Klump-gave, byder haven nemlig også på stop-dans og ansigtsmaling i Pingonesien - og så kan I stå på skøjter til Rasmus Klumps nye sang!

Fastelavnsmandag på Amagermuseet
Hvor: Amagermuseet / Hovedgade 4, St. Magleby, 2791 Dragør
Hvornår: Den 24. februar kl. 13:30-18:00
Dagen efter fastelavn kan du og din familie opleve det traditionsrige fastelavnsridt på Hovedgaden foran Amagermuseet, hvor mænd i høj hat, hvid skjorte og sorte broderede veste rider rundt med musikvogn, fane og smukt pyntede heste. Klokken 16 mødes rytterne til tøndeslagning på Hovedgaden. Det er gratis at overvære både optog og tøndeslag, og i caféen kan der købes lune æbleskiver og punch. 

★ Rytmik & Fastelavn
Hvor: Frederiksholm Kirke / Louis Pios Gade 8-10, 2450 København SV
Hvornår: Den 27. februar kl. 17:00-18:00
Få det sidste ud af årets fastelavn, når der den 27. februar er rytmikgudstjeneste i Frederiksholm Kirke. Kirken vil være fyldt med rytmik, sang og historier for de 1-4-årige - selvfølgelig med fastelavnstema. Og efterfølgende vil der blive serveret boller i karry med lækre toppings. Det er gratis og kræver ingen tilmelding, men man er selvfølgelig velkommen til at lægge et symbolsk beløb som tak for mad. 

LÆS OGSÅ: Tips & tricks: Hold din egen fastelavnsfest

Varm op til fastelavn

★ Workshop: Lav dit eget fastelavnskostume Gentoftegade Bibliotek / Den 12. februar

★ Masker og fastelavnsris fra middelalderen Esrum Kloster & Møllegård / Den 8.-14. februar 

Weekend for børn - Fastelavn Workshop Blågårdens Bibliotek / Den 22. februar

LÆS OGSÅ: Nemme DIY fastelavnskostumer med Panduro

 

Fotos: 1) Rasmus Cornelius 2) Molly Marie Bisgaard 3+4) Katrine Hemmingsen 5) Molly Marie Bisgaard 6) Rasmus Cornelius 7) Molly Marie Bisgaard 8) Cirkusmuseet 9) Tivoli 10) Anna-Sophie Gruth Hemmingsen