Byen bugner af gratis oplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!


De 6 glemte kæmper

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur.  De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. Alle skulpturene er lavet af genbrugstræ og har hver deres karakteristika. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skattejagt efter de 6 kæmper - se mere lige her.


Vild med fugle

I alle weekender i januar kan I blive klogere på strandens fugle på Naturcenter Amager Strand. Se fugle blive dissekeret, lav gipsaftryk af fugle-fodspor, kreer en mobile/uro med rovfugle og meget andet. I kan som altid lave sig en kop kaffe eller en kop varm kakao for en femmer.


Se måneformørkelse

Stå tidligt op d. 21. januar  og smut til måneformørkelse på Amager Strand - der stilles teleskoper frem fra kl. 04.33, når månen kommer ind i jordens skygge. Kl. 05.41 vil månen være helt i jordens skygge og klokken 06.43 kommer månen igen fri af jordens skygge og klokken 7.50 ender den delvise formørkelse. Når I alligevel er stået op, så kan I nyde solopgangen over Øresund klokken 08.20. Hvis der er overskyet kan man ikke se månen og arrangementet vil derfor blive aflyst.


Børnenes værksted

Tag dine krea-glade unger i hånden og besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst - det er som noget nyt helt gratis at deltage. I alle weekender i januar måned kan I gratis lave portrætter i Børnenes Værksted - glæd jer til at tegne, male eller lave skulpturelle portrætter. Hus-kunstnerne står klar til at hjælpe.


Børnenes brandstation

Besøg det nye brandmuseum på Vesterbro Brandstation (åbent tirsdag og lørdag kl. 10-14) - udstillingen er børnevenlig med mange ting, man kan pille og røre ved - og et særligt område er blevet indrettet ”Børnenes Brandstation”. Her kan ungerne klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrand, redder bamserne ud af det brændende hus og giver behandling på ambulancens båre. Der er gratis entré for alle. 


Dans med børn og bedste

Det Kongelige Teater kan I danse alle de sjove, gode, gamle danse fra dengang morfar var dreng bl.a. "Bro bro brille", "Først den ene vej, og så den anden vej" og "Jeg gik mig over sø og land". Danselærer Fru Bugge og musiker Rasmus Odgaard er værter. Dansen henvender sig til børn i alderen 3-7 år og deres bedsteforældre. Der er gratis adgang efter først til mølle-princippet. Næste gang 3. februar.


Familieidræt på Amager Strand

Foreningen Familieidræt holder gratis åben træning d. 20. januar sammen med Naturcenter Amager Strand. Her kan I lave mad over bål, finde vej med kort og kompas, få sved på panden, lege sammen  og meget, meget mere? Her vil være lege og aktiviteter, der passer til børn i alderen 4-10 år og deres forældre. 


Ta' en pause i Botanisk Have

Trænger I til et lille hvil fra byens puls? Så gå gennem en af Københavns hyggeligste haver: Botanisk Have. Her kan tankerne løbe frit og I kan nyde et væld af små bakker, rislende vandfald, kringlede og overdækkede stier. Et perfekt sted for ungerne at gå på eventyr. Find en bænk med god udsigt og sæt jer og nyd haven for en stund med en kop varmt i hånden, inden turen igen går ud i det pulserende byliv. 


På glatis 

Find skøjterne frem og drag mod byens skøjtebaner - de udendørs er gratis - og giv den gas som bambi på glatis. Har I ikke skøjter, kan de ofte lejes for et lille beløb.Tjek: Guide - Her kan du løbe på skøjter

Tårnet på Christiansborg

Ikke alle ved, at det er muligt at besøge Tårnet på Christiansborg Slot – som faktisk er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Eller tag en slapper i sømandens hængekøje, mens I navigerer efter stjernerne. Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet. Tjek også DE 5 INDENDØRS LEGEPLADSER


Tour-de-legeplads

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladserDe 5 svævebaner De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampolinerGuide: Bemandede legepladser

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER.


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen

Cinemateket viser onsdag-fredag søde, gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6 og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 


Læs & Leg

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket

Hver tirsdag kan I helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Her er også skattejagte og så er deres tagterasse bestemt et kig værd.

Fotos: Thomas Dambo, Naturcenter Amagerstrand, Pexels, Romeika Cortez, Vesterbro Brandstation, Det Kongelige Teater, Shutterstock, Caroline Meldgaard, Pixabay, Drømmeskibet - Maria Dønvang, Caroline Meldgaard, Arbejdermuseet, DFI, Hege Lindberg, Glyptoteket.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.