Byen bugner af gratis oplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!


Udstilling: En kollapset skov

Hvem? Hele familien 
Hvor & Hvornår? Copenhagen Contemporary / Åbent lør-søn kl. 11-18 

Besøg Copenhagen Contemporary og lad børnene bevæge sig frit omkring mellem træerne, klatre op på de faldne stammer og skue ud over den kollapsede skov. Med tanke på barndommens oplevelser i skoven inviteres de også til at indgravere deres navn eller et budskab i de væltede stamme.


Gratis is 

Hvem? Hele familien 
Hvor & Hvornår? Landets 7-Eleven butikker / 31. marts kl. 12

Den 31. marts 2019 stiller vi uret frem til sommertid - og det fejrer Frisko med gratis is! Traditionen tro bliver der uddelt gratis is i alle landets 7-Eleven butikker - glæd jer til at sætte tænderne i Filur, Københavnerstang, Magnum Vegan Classic og den helt nye Magnum White Chocolate & Cookie


Tour-de-legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? København

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampoliner★ Guide: Bemandede legepladser

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER.


Leg i Alfons Åbergs univers
Hvem? Hele familie
Hvor og Hvornår? Frederiksberg Hovedbibliotek/ 10. februar - 30. april 

Lav mad i Alfons’ køkken, leg sjove lege med hans legetøj i stuen, drøm dig væk i natten på Alfons’ værelse, klæd børn og voksne ud som Alfons og hans far i tykke, brune striktrøjer og meget mere. Alfons Åbergs legeinstallationFrederiksberg Hovedbibliotek er både for børn og voksne. For som Alfons siger: ”Det bedste er, når de voksne leger”.


Læsefest for børn
Hvem? 2-12 år
Hvor og Hvornår? Byens biblioteker/ 16.-24. marts

Ta' til læsefest for børn! Den 16.-24. marts får København en helt ny litteraturfestival for børn - så kom afsted til store bogoplevelser - se mere lige her: Guide: 5 store oplevelser til Kbh's litteraturfestival.


Ud og se på dyr
Hvem? Hele familien
Hvor? ByOasen og Bondegården

Flere steder i København kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. På den bemandede legeplads ByOasen på Nørrebro kan I sige hej til geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. På legepladsen Bondegården på Amager, finder I en masse søde dyr som koen Maren, heste, grisen Bertha og masser af geder, der gerne vil klappes. Så kom afsted! 


Byens legestuer
Hvem? Ca. 0-2-årige

Er du på barsel? Så er byens legestuer bestemt et besøg værd. Her kan I helt gratis møde andre forældre og babyer - og ofte har legestuerne besøg af sundhedsplejersker, arrangerer rytmik og meget andet. Tjek: Guide - Byens bedste legestuer.

Klassisk minikoncert
Hvem? 2-6 år
Hvor og Hvornår? Osramhuset / 30. marts

Oplev en klassisk koncert tilpasset små øreri Osramhuset, hvor der er fokus på det fantastiske instrument celloen. Minikoncerterne er af ca. en halv times varighed og finder sted kl. 10, kl. 10.30 og kl. 11. Arrangementerne er gratis, men det kræver tilmelding at deltage.


De 6 glemte kæmper
Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Vestegn

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur.  De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. Alle skulpturene er lavet af genbrugstræ og har hver deres karakteristika. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skattejagt efter de 6 kæmper - se mere lige her.


Børnenes værksted
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Statens Museum for Kunst / Hver søndag

Tag dine krea-glade unger i hånden og besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst - det er som noget nyt helt gratis at deltage. Her kan I gå krea-amok i alverdens materialer og skiftende temaer - hus-kunstnerne står klar til at hjælpe.


Børnenes brandstation
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Vesterbro Brandstation / Tirsdag og lørdag (kl. 10-14)

Besøg det nye brandmuseum på Vesterbro Brandstation - her er et særligt område er blevet indrettet ”Børnenes Brandstation”. Her kan ungerne klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrand. Der er gratis entré for alle. 


Familienkoncert på Det Kongelige Teater
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Det Kongelige Teater / 7. april

Sille & Palle spiller gratis koncert for byens børn på DEt Kongelige TEater - og har altid en gæstesolist med hver gang. Kom og vær med til at slå rytmen på trommerne, spille de dybe toner på bassen og stryge violinerne med hårene i en familiekoncert, hvor børn og voksne hjælper Sille & Palle med at lave byens største band.


Dans med børn og bedste
Hvem? Fra 3-7 år
Hvor og Hvornår? Det Kongelige Teater / 7. april

Det Kongelige Teater kan I danse alle de sjove, gode, gamle danse fra dengang morfar var dreng bl.a. "Bro bro brille", "Først den ene vej, og så den anden vej" og "Jeg gik mig over sø og land". Danselærer Fru Bugge og musiker Rasmus Odgaard er værter. Der er gratis adgang efter først til mølle-princippet. 


Tårnet på Christiansborg
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Christiansborg Slot 

Ikke alle ved, at det er muligt at besøge tårnet på Christiansborg Slot – som er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.

Tjek også: DE 5 MED UDSIGT


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers
Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Tirsdag - søndag

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. . Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet.

Tjek også DE 5 INDENDØRS LEGEPLADSER


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet/ Tirsdag - søndag

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen
Hvem? Fra 2 år
Hvor? Cinemateket/ Onsdag-fredag

Cinemateket viser hver uge gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6- og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 


Læs & Leg
Hvem? Hele familien
Hvor? København

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket
Hvem? Fra 3 år
Hvor og hvornår? Glyptoteket / tirsdage

Hver tirsdag kan I helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse bestemt et kig værd og så har de netop fået en ny, lækker cafe.

Fotos: 1) Claudia Comte på Copenhagen Contemporary 2)Romeika Cortez 3) Sisse Stroyer 4) 5) Carina Saxtor 6)Frederiksberg Bibliotek 7) Kbh's børnelitteraturfestival 8) Børn i byen 9) Alberte Cornelius 10) Thomas Dambo 11)Romeika Cortez 12) Vesterbro Brandstation 13+14) Det Kongelige Teater 15) Christiansborg Slot 16) Mikkel Grønlund, Drømmeskibet - Maria Dønvang 17) Arbejdermuseet 18) Børn i byen 19) Hege Lindberg 20) Glyptoteket - Ana Cecilie Gonzales.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.