Byen bugner af gratis sommeroplevelser for hele familien i Kbh. Vi guider jer til de allerbedste lige her!

kroppens arena
Udendørs udstilling: Kroppens Arena

Hvem? Hele familien
Hvor og Hvornår? Arken / Frem til 1. september

Smut forbi Arken og oplev deres udendørs sommerudstilling "Kroppens Arena". Her er deltagelse og aktivitet i fokus: oplagt til unger med krudt i måsen! Her kan børn løbe gennem den asymmetriske trælabyrint og udforske installationens indre. I kan også vove jer ud på vandet og opleve nye perspektiver af landskabet i stålburets spejl.

Nivågaard
Gratis tegneværksted og is

Hvem? Børn under 12 år
Hvor & Hvornår: Nivaagaards Malerisamling i skolernes sommerferie

Besøg Nivaagaards gratis tegneværksted (når entreen er betalt), der er bemandet med en tegneunderviser i tidsrummet kl. 12-15. Her kan gæster i alle aldre blive introduceret til akvarelmaling og tegnelære. Børn under 12 år kan også få en gratis is i cafeen.

dans
Sommerdans i Fælledparken

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår: Fælledparken / 24. juni-28. juli

Hver sommer mødes 10.000 danskere på Dansepladsen i Fælledparken for at danse alverdens stilarter såsom tango, salsa, swing, afrikansk, bollywoood, folkedans mm. I år er ingen undtagelse! Smut forbi til Sommerdans for børn hver torsdag og Familiedans hver søndag.

i feel good
"I FEEL GOOD" - pop-up i Kgs. Have

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår:
Kongens Have / 7.-21. juli

Oplev gadeteatret Brændende Kærlighed opføre "I Feel good" - en kras komedie om at blive ramt af godhed. Forestillingen er fysisk og uden ord, hvorfor den kan forstås af alle, uanset alder og nationalitet. Handlingen tager udgangspunkt i et lille fly fra Feel Good Airlines, der nødlandet midt i haven.


Ramasjang på Bakken 

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår: 
Bakken / 10.,11.,14. august

I sommerferien står en række af ungernes helte klar på Bakkens Friluftsscene for at underholde landets mindste. Glæd jer til Motor Mille (10. august), Legehelteløb (11. august) og Hr. Skæg (14. august). 


Sommerworkshops på Amager Strand 

Hvem? Fra ca. 3 år 
Hvor & Hvornår? Amager Strandpark / 8. juni. , 15. juni, 22. juni og 29. juni  

Børnekulturhus Ama'r rykker til Amager Strand i juni og holder workshops og sjov for ungerne fire lørdage i juni. Glæd jer til at lave  kunstværker med ting fra stranden, bliv strandarkitekt, tag med på krible-krable-jagt eller prøv en akvarel-workshop. Det er gratis.


Tilbage i tiden

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår? Frilandsmuseet / Åbent hele sommeren - H.C. Andersen-tema 2.-21. juli (alle dage undtagen mandage)

Besøg det smukke Frilandsmuseet og se, hvordan man boede i gamle dage, klap et får og oplev en fortryllende og eventyrlig stemning fra H.C Andersen - hvor der spilles teater. Børn under 18 år er gratis.

 
Kør på Amagerbanen

Hvem? Fra ca. 5 år
Hvor & Hvornår? Vermlandsgade 33b / Søndage i ulige uger fra 12.00-15.00 

Lad ungerne prøve en tur på den gamle Amagerbane. I naturskønne rammer på den gamle 1,2 km bane - kan I prøve skinnecykler og få en dejlig oplevelse for hele familien. Mød op på Vermlandsgade 33b på hjørnet mellem Uplandsgade og Vermlandsgade. Tip! Banen kan også bookes privat til børnefødselsdage eller udflugter.


Udstilling: En kollapset skov

Hvem? Hele familien 
Hvor & Hvornår? Copenhagen Contemporary / Åbent lør-søn kl. 11-18 

Besøg Copenhagen Contemporary og lad børnene bevæge sig frit omkring mellem træerne, klatre op på de faldne stammer og skue ud over den kollapsede skov. Med tanke på barndommens oplevelser i skoven inviteres de også til at indgravere deres navn eller et budskab i de væltede stamme.


Tour-de-legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? København

Prøv en anden legeplads, end I kender - Kbh har 123 af slagsen! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  ★ De 5 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5 naturlegepladser ★ De 5 trampoliner★ Guide: Bemandede legepladser


Soppe-sjov

Lad ungerne køle fusserne ned i sommervarmen. På Byens bemandede legepladser tænder de for vandet, når solen skinner - så byens små kan køle ned og soppe-plaske. Vi guider til byens sopper-bassiner lige her: DE 5 SOPPEBASSINER.


Marionetteatret i Kongens Have

Hvem? Fra 2 år
Hvor og Hvornår? kongens Have / Fra Tirsdag-Søndag 

Hele sommerperioden kan I opleve gratis, finurligt dukketeater i Kongens Have under åben himmel. Forestillingen DEN LYKKELIGSTE I VERDEN spiller fra den 9. juli-18. august.

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER.


Chillout til Stella Polaris

Hvem? Fra 2 år
Hvor og Hvornår: Frederiksberg Have / 3. august

Endnu engang inviterer Stella Polaris til hygge og musik i smukke Frederiksberg  Have. Børnområdet vil i år lokke med mini-scootere, tegnetelt, børne-DJ, ballonklovn og meget mere. Stella Polaris Kids starter allerede kl. 11 - tjek børneprogrammet her. Det er helt gratis at deltage!


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor? ByOasen og Bondegården

Flere steder i København kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. På den bemandede legeplads ByOasen på Nørrebro kan I sige hej til geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. På legepladsen Bondegården på Amager, finder I en masse søde dyr som koen Maren, heste, grisen Bertha og masser af geder, der gerne vil klappes. Så kom afsted! 


Byens legestuer
Hvem? Ca. 0-2-årige

Er du på barsel? Så er byens legestuer bestemt et besøg værd. Her kan I helt gratis møde andre forældre og babyer - og ofte har legestuerne besøg af sundhedsplejersker, arrangerer rytmik og meget andet. Tjek: Guide - Byens bedste legestuer.


De 6 glemte kæmper
Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Vestegn

I naturen der grænser op til København ligger seks store, venlige kæmper på lur.  De seks glemte kæmper er lavet af kunstneren Thomas Dambo for at lokke os til at udforske områder udenfor storbyen. Alle skulpturene er lavet af genbrugstræ og har hver deres karakteristika. De er alle store nok til at klatre i, læne sig op ad, sove i og tage selfies med. Så tag på skattejagt efter de 6 kæmper - se mere lige her.


Børnenes værksted
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Statens Museum for Kunst / Hver søndag

Tag dine krea-glade unger i hånden og besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst - det er som noget nyt helt gratis at deltage. Her kan I gå krea-amok i alverdens materialer og skiftende temaer - hus-kunstnerne står klar til at hjælpe.


Børnenes brandstation
Hvem? Fra 3 år
Hvor og Hvornår? Vesterbro Brandstation / Tirsdag og lørdag (kl. 10-14)

Besøg det nye brandmuseum på Vesterbro Brandstation - her er et særligt område er blevet indrettet ”Børnenes Brandstation”. Her kan ungerne klæde sig ud og lege brandmænd og ambulancereddere, der slukker ildebrand. Der er gratis entré for alle. 


Tårnet på Christiansborg
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Christiansborg Slot 

Ikke alle ved, at det er muligt at besøge tårnet på Christiansborg Slot – som er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.

Tjek også: DE 5 MED UDSIGT


Besøg Drømmeskibet - 400 m2 stort legeunivers
Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Tirsdag - søndag

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og 400 m2 legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. . Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet.

Tjek også DE 5 INDENDØRS LEGEPLADSER


Gratis aktiviteter på Arbejdermuseet
Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet/ Tirsdag - søndag

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne.


Smut gratis i biffen
Hvem? Fra 2 år
Hvor? Cinemateket/ Onsdag-fredag

Cinemateket viser hver uge gratis børnefilm for de mindste (2-5 år og film for de 4-6- og 5-8-årige). Det er små kvalitetesfilm som Rita og Krokodille, Cirkeline og mange andre klassikere, som hitter hos de mindste. I weekenden koster billetten 30 kr. 


Læs & Leg
Hvem? Hele familien
Hvor? København

Smut på biblioteket og lån en stak lækre børnebøger og ta' dem med hjem i sofaen og fordyb jer med popcorn og oplæsning. Bibliotekerne har gode legefaciliteter for ungerne og bedst af alt er det helt gratis. 


Besøg Glyptoteket
Hvem? Fra 3 år
Hvor og hvornår? Glyptoteket / gratis for børn alle dage (gratis for voksne på tirsdage)

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse bestemt et kig værd og så har de netop fået en ny, lækker cafe.

Fotos: 0) Thilo Frank, You and I, wandering on the snake’s tail, 2016, ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen 1)  Nivaagaard Malerisamling 2) Anders Hviid 3) Gorm Valentin 4) Caroline Meldgaard 5) Bakken 6) Frilandsmuseet - Brittany Overgaard 7) Amagerbanen 8) Claudia Comte på Copenhagen Contemporary 9) Romeika Cortez 10) Maibritt Noe 11) Martionetteatret 12) Stella Polaris 13) Børn i byen 14) Alberte Cornelius 15) Thomas Dambo 16) Romeika Cortez 17) Vesterbro Brandstation 18) Christiansborg Slot 19) Drømmeskibet - Maria Dønvang 20) Arbejdermuseet 21) Børn i byen 22) Hege Lindberg 23) Glyptoteket - Ana Cecilie Gonzales 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.