Byen bugner af gratis efterårsoplevelser for hele familien. Vi guider til de allerbedste lige her!

Nyt børneunivers på Hovedbiblioteket 

Hvem? Hele familien
Hvor? Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K 

Styr mod Krystalgade i indre by, hvor det fine Hovedbibliotek byder velkommen til byens guldklumper på den spritnye børneetage LÆS. Her kan de 0-12-årige udforske hele 10 aktivitetszoner, der hver især styrker barnets sprog og læselyst. Tag forbi og oplev zonerne: Lydengen, Bogstavkilden, Op&Nedskoven, Ordbjerget, Historievulkanen, Verdenssprog, Bogborgen, Litteraturstrædet, Tegnstationen og Ordfrådseriet.

Ta' på troldejagt

Hvem? Hele familien
Hvor? København

I kender måske Thomas Dambos 6 store venlige kæmper, der holder til på Københavns Vestegn. Nu har Damsbo bygget to helt nye trolde, som I kan tage på jagt efter i København via et interaktivt skattekort. Troldene, der er lavet af genrbugsmaterialer er så store, at I kan kravle på dem - en kæmpe oplevelse for børnene. Se mere her.

Familieudstilingen Flipperoraklet

Hvem? Hele familien
Hvor? Nikolaj Kunsthal 

Oplev udstillingen "Flipperoraklet" på Nikolaj Kunsthal, hvor den tyske kunstner Hartmut Stockter hiver jer ind i et legende univers bestående af fantasifulde objekter, malerier og skulpturer. I kan fx prøve en flippermaskine, et forstørret hamsterhjul og en panoramacirkel med naturmalerier på egen krop. Børn gratis.

Gratis petanque

Hvem? Hele familien
Hvor? Kunsthal Charlottenborg

Petanquebanen på Charlottenborg ved Kongens Nytorv er åben for alle, og kugler kan lånes gratis i Apollo Bar og Restaurant - så snup en kamp med ungerne, det er sjovt!

Besøg et vandtårn 

Hvem? Fra 10 år
Hvor? Brønshøj Vandtårn 

Det er en anderledes og spændende oplevelse at besøge et vaskeægte vandtårn og se det indefra. Brønshøj Vandtårn præsenterer koncerter, kulturbegivenheder og kunstudstillinger og fra d. 9. oktober - 13. november kan I opleve udstillingen Gelé Royal. Med biernes verden som forbillede skabes en sanseoplevelse for børn og voksne, der udfordrer vores taktile virkelighed. 

På bolchebesøg

Hvem? Hele familien
Hvor ? Nørregade 361165 Kbh K, Bolcheproduktion: Hverdage kl. ca. 10.15, 12, 13.30 og 15.

Hos Sømods Bolcher producerer de bolcher for åbne døre og alle er velkomne til at overvære produktionen af bolcherne ganske gratis. Der er også plads til, at I kan stille spørgsmål, imens den varme bolchemasse på magisk vis bliver tryllet om til lækre bolcher. Måske bliver besøger ikke helt gratis, hvis I ender med at købe en pose lækre sager med hjem?

Besøg byens parker

Oplev naturen hoppe i efterårsdragten i byens smukke parker og kom ned i gear med ungerne. Prøv: 

Botanisk Have 

Haveselskabets Have

Landbohøjskolens Have

Kongens Have

Valbyparken 

Østre anlæg 

Vagtskifte på Amalienborg

Hvem? Alle
Hvor? Amalienborg

Hver dag kl. 12 kan man opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte på Amalienborg. De rød-blå tinsoldater, der marcherer i takt med store pelshuer og geværer, er et andægtigt syn, der gør børn mundlamme, når man møder dem på tæt hold for første gang.

Dræsine og skinnecykling

Hvem? Hele familien
Hvor? Uplandsgade/Laplandsgade / Søndage i ulige uger kl. 12-16

På søndage i ulige uger kan I køre på skinnecykel på den gamle Amagerbane. Banen er 1,2 km lang hver vej og det er gratis. I tilfælde af vedvarende regn kørers der ikke. Startsted: Vermlandsgade 33b

Naturens Dag og Ramasjang-sjov på Amager Strand

Hvem? Hele familien
Hvor? Naturcenter Amager Strand - 13. september

Naturen er fantastisk! Den er propfyldt med oplevelser, læring, sjove dyr og forunderlige fænomener. Vær med til at fejre NAturens Dag, når "Ramasjang Redder Fuglene!" kommer på besøg og bygger foderbrætter og fuglekasser og lærer ungerne en masse om, hvordan vi gør livet endnu bedre for vores fugle.

Tour de legeplads

Hvem? Hele familien
Hvor? Byens legepladser

Prøv en anden legeplads, end dem I allerede kender - København har over 125 af slagsen, så det er bare at tage dem fra en ende af! Det er sjovt og gratis, bare pak snackposen og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe derudaf, mens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil på en bænk.

Her kan I starte: 

De 5 legepladser på byens skolerDe 5 legepladser, der er værd at køre efter De 10 gode legepladser  ★ De 7 hemmelige legepladserDe 5 svævebaner De 5 naturlegepladserDe 5 trampoliner De 7 seje temalegepladser


Idyl og gamle dage

Hvem? Hele familien
Hvor? Frilandsmuseet / Tjek åbningstider her / Fri entre for børn

På Frilandsmuseet er der masser af idyl og oplevelser for hele familien. Det ligger nord for København og er et af de største og ældste åbne museer i verden. Frilandsmuseet huser mere end 50 gamle gårde, som er blevet genopbygget, og i ferierne er der masser af aktiviter for børnene. 

Rustjebane og regnbuetrappe

Hvem? Hele familien
Hvor? København / Kører frem til 18. oktober / Fri entre for børn

Oplev udstillingen "Kids' City" på DAC. Her kan ungerne gå på opdagelse i et sanseligt univers med omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger. Oplev, hvordan god arkitektur kan gøre livet i byen sjovere for alle, imens ungerne kan bruge kroppen og kravle rundt i udstillingen. Husk også at prøve deres nye 40 meter lange rutsjebane og gå en tur på regnbuetrappen! Her er gratis adgang for børn.


Se på kunst i børnehøjde

Hvem? Hele familien
Hvor? Arken (frem til 10. januar) / Fri entre for børn

Der er flere gode grunde til at lægge vejen forbi Arken med børnene - I kan nemlig opleve kunstner Paola Pivis' fjerklædte isbjørne i naturtro størrelse i kunstaksen. Lad ungerne stå ansigt til ansigt med de sjove dyr, og lad dem nærstudere og måle dem med deres egne kroppe som målestok. Udstillingen kan ses frem til den 10. januar 2021. 

Tjek også: Udendørs kunst med ungerne og 5 kunstudstillinger i børnehøjde


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor? ByOasen og Bondegårdslegepladsen

Flere steder i København kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. På den bemandede legeplads ByOasen på Nørrebro, kan I sige hej til geder, høns, kaniner, marsvin, mus, fugle og bier. På Bondegårdslegepladsen på Amager finder I en masse søde dyr som koen Maren, grisen Bertha, heste og masser af geder, der gerne vil klappes. OBS: På grund af Corona er der måske ikke ligeså stor adgang til dyrene.

Tjek også: De 5 med dyr


Bliv matros på drømmeskibet

Hvem? 2- 10 år
Hvor? M/S Museet for Søfart / Fri entre for børn

Smut til Helsingør på M/S Museet for Søfart - her venter Drømmeskibet og det 400 m2 store legeunivers. Kravl ind i motorrummet og tjek, at alt virker. Hjælp kaptajnen med at laste skibet og holde kursen. Sæt gang i maskintelegrafen, når skibet skal op i fart – og prøv at holde balancen i messen, når det hele gynger. Børn har gratis adgang til Drømmeskibet og resten af museet. OBS: Der er særlige retningslinjer på museet grundet Corona.

Tjek også: De 10 børnevenlige museer


Oplev livet i gamle dage

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Arbejdermuseet / Fri entre for børn

På Børnenes Arbejdermuseum kan de yngste museumsgæster opleve og lege sig ind i arbejderbørnenes liv fra slutningen af 1800-tallet til 1980, med særligt fokus på 1930’erne. Børnene kan prøve at arbejde som bybud i købmandsbutikken, sortere flasker på bryggeriet eller lege i en lejlighed fra 1930’erne. OBS: Husk at booke billlet, så du ved, der er god plads til at udforske.


Mumier og marmorstatuer

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Glyptoteket

Børn kan altid helt gratis besøge Glyptoteket og se mumier, gamle statuer fra Romeriget og meget mere. Samlingen består bl.a. af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget. Deres tagterasse er bestemt et besøg værd - og ikke mindst deres lækre cafe.


Gratis BabyOnsdag

Hvem? Barsel
Hvor? Vesterbro

Smut til gratis babyhold hos Børn i byen Klubben på VEsterbro, her kan I som medlemmer helt gratis hver onsdag smutte til alt fra babyrytmik og zoneterapi til førstehjælp og foredrag. Kom med her. P.S. Husk at vælge en gratis babypakke som velkomsttilbud.

Børnebiffen 

Hvem? Fra 3 år
Hvor? Cinemateket 

I hverdagene åbner Cinemateket op for Børnebiffen, der byder på gratis kortfilm for de mindste. Filmene skifter en gang om måneden og er et sikkert børnehit. Smut en tur i Kongens Have bagefter, som ligger lige overfor - der finder I blandt andet en fin legeplads og et godt kig til Rosenborg Slot og alle soldaterne. 


H.C. Ørsted på Farten

Hvem? Hele familien
Hvor? Kronen Vanløse

For 200 år siden opdagede H.C. Ørsted elektromagnetismen, og i den forbindelse besøger han og Experimentarium Kronen Vanløse med en sjov og interaktiv udstilling, hvor børn og voksne kan blive klogere på videnskabsmandens store opdagelse. Udstillingen kan opleves i shoppingcentret til den 18. oktober. 

 

Fotos:  

1) Hovedbiblioteket 2)  Thomas Damsbo 3) Nikolaj Kunsthal  4) Emil Falke 5) Kim Køltermand 6) Unsplash  7) Sømod Bolcher 8) Romeika Cortez 9) Pexels 10) Pexels 11) Legeplads - Maria Eilsø GoMonkey 12) Frilandsmuseet - Brittany Overgaard  13) DAC Carsten Höller 14) Paola Pivi – We are the Alaskan tourists. ARKEN. Foto: David Stjernholm 15) Caroline Meldgaard 16) Drømmeskibet, Maria Dønvang 17) Arbejdermuseet 18) Glyptoteket, Ana Cecilie Gonzales 19) Alberte Cornelius 20) Jørgen True 21) Kronen Vanløse

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.