Der venter et hav af gratis oplevelser for børn og voksne, når julestemningen drysses udover byen. Vi har samlet en række gratis og i den grad julede oplevelser, der ikke gør ondt på pengepungen.

NisseNostalgisk nisselandskab

Hvor: Storcenter Nord
Hvornår: 1. november – 31. december
Pris: Gratis
Lad jer suge ind i det magiske juleunivers, når Storcenter Nord slår dørene op for årets juleudstilling, der i år byder på eventyr og magi. Fordyb jer i de små huse, værksteder, kaner, juletræer og selvfølgelig de søde mekaniske dyr og nisser. Disse rammer er også en oplagt mulighed for at indfange motivet til årets julefoto.

SneEn tropisk jul

Hvor: Væksthusene
Hvornår: 20. november - 20. december
Pris: Gratis
Hvis kulden bliver for meget, kan I med fordel lægge et smut forbi de varme og fugtige tropehuse i Væksthusene, hvor der i hele juleperioden vil være sjove planteopgaver at løse for hele familien. I Middelhavshuset kan man f.eks. finde ris og vanilje, eller nyde duften af de mange forskellige slags krydderurter, der bruges til jul. Bliver I sultne af opdagelserne, vil det være muligt at købe julesmåkager og risalamande i caféen.

Juleparade og tusindevis af julelys

Hvor: Dokk1
Hvornår: Fredag den 15. november kl. 18
Pris: Gratis
Kickstart julestemningen og vær med fra starten, når julemanden lægger til land ved Dokk1, og sammen med forventningsfulde børn og voksne begynder årets juleparade gennem byens gader. Når paraden når Strøget, vil julemanden løfte sin store ske og sammen med nisseorkestret, Aarhus Garden og den Jyske Pigegarde, tænde den eventyrlige julebelysning over Aarhus midtby. Et vaskeægte tilløbsstykke for børn og barnlige sjæle.

SkøjtebaneBambi på glatis

Hvor: Skøjtebanen i Musikhusparken
Hvornår: December – februar
Pris: Gratis (udlejning af skøjter mod betaling)
Tag ungerne i hånden og lad jer udfordre på bedste Bambi manér, når skøjtebanen i Musikhusparken igen i år bliver anlagt. Her er garanti for røde nissekinder og timevis af morskab. Skøjtebanen kan benyttes det meste af dagen og er gratis at bruge. Skøjter kan lejes mod et beskedent beløb.

Juletræstænding 

Hvor: Rådhuspladsen, Aarhus C 
Hvornår: 1. december kl. 15.50 
Pris: Gratis 
Gå ikke glip af det magiske øjeblik, når Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard traditionen tro tænder for de mange tusinde funklende julelys, der hele december lyser det store, smukke juletræ op foran Rådhuset. Efterfølgende vil der være masser af julestemning og underholdning i form af sang og musik, hvor I bl.a. kan nyde skønsang af Aarhus Musikskoles Børnekor og klokkespil fra Rådhusets klokke - alt sammen til en bid julegodter, naturligvis.

KoncertJule-svingom

Hvor: Musikhuset, Foyer Syd
Hvornår: 7. december kl. 10
Pris: Gratis 
Kom og syng med og dans til julens sange, når Aarhus Musikskoles Nisseorkester holder juleopvisning, samtidig med at nissemor og julemænd svinger deres store ske og får alle i gang på dansegulvet. Efter den hæsblæsende omgang, er der koncert med Suzukistrygere og Blæsere i caféen, hvor det også vil være muligt at stille den lille julesult og tørst.

JulekoncertJuletræsfest

Hvor: Børnene og Beboernes Jord
Hvornår: 8. december kl. 14
Pris: Gratis
Kom med, når de frivillige hos Børnenes og Beboernes Jord slår dørene op og byder op til dans og juletræsfest, hvor der uundgåeligt skal danses om pladsens juletræ og synges julesange til den helt store guldmedalje. Hvis man bliver tør i halsen af al den skønsang, vil der være saftevand og popcorn til børn samt boder med salg af æbleskriver, glögg og andre julegodter til de voksne – og mon ikke også julemanden kigger forbi i løbet af dagen?

JuletræsfestLuciaoptog til lands og vands

Hvor: Rådhuspladsen, Aarhus C
Hvornår: 13. december kl. 18
Pris: Gratis
Lad julefreden sænke sig midt i decembertravlheden, når 350 frivillig igen i år oplyser byen med fakler og sang. Sammen med blæsere vil optoget bevæge sig fra Rådhuspladsen og ned til Isflagerne ved Pakhus 13 på havnen, hvor 100 kajakroere vil ro ind til havnen i deres oplyste både og synge julen ind.

SlotGratis julemarkeder

Størstedelen af de stemningsfyldte julemarkeder i Aarhus er ganske gratis. Her emmer af jul og alt fra kunsthåndværk til velgørenhed.

Læs vores guide: Julemarkeder i Aarhus og omegn.

 

Fotos: 1. Storcenter Nord 2. Aarhus Kommune 3. Jumpstory 4. Aarhus Musikskole 5. Børnenes og Beboernes Jord 6. Rosenholm Slot