Efterårsferien står for døren, og forude venter masser af sjove oplevelser i Aarhus og det centrale Jylland. Vi guider jer til de mest børnevenlige af slagsen lige her.


Efterår og Halloween i forlystelsesparkerne

Djurs Sommerland
Efterårsferien er nærmest blevet en lille mini-højsæson for forlystelsesparkerne rundt om i landet. I Djurs Sommerland kan I opleve Magisk Halloween, når der hver dag i ferien fra kl. 10-18 er fuld fart på med rutsjebaner, græskar, hjemsøgte huse og hekse.

Legoland og LEGO House
I ferien forvandles Legoland ligeledes til et Halloween-mareridt, hvor man også kan opleve parken efter mørket er faldet på. Den uhyggelige stemning har spredt sig til både forlystelser, underholdning og den imponerende LEGO-udstilling. Det er ikke bare Legoland, men også det nye LEGO House, der åbner op for et uhyggeligt klodsparadis i løbet af ferien.

Fårup Sommerland
Sidst men ikke mindst, så afholder Fårup Sommerland igen i år høstfest i efterårsferien, hvor man kan nyde efterårsfarverne midt i skoven samt en masse spændende efterårsaktiviteter – såsom halmballe-labyrinter.

Tivoli Friheden
Ta' hele familien med til (u)hygge, når Tivoli Friheden bliver omdannet til hjemsted for hekse, spøgelser, monstre og hundredevis af edderkopper d. 13.-21. oktober! Besøg også den nye forlystelse, Det Makabre Madhus, som foregår eksklusivt under Halloween. Det Makabre Madhus er et “rædselshus” i restaurantformat, hvor I kan opleve grufulde tjenere og hjemsøgte gæster. I kan også opleve DR's Hr. Skæg på Friluftsscenen hver dag kl. 14!

Kattegatcentret
Kom tæt på dyrene, naturen og den friske luft

Kattegatcentret
Tag børnene med til Tang, torsk og Tipi i Kattegatcentret hver dag i hele ferien. Her står programmet på vilde oplevelser, bl.a. et opgaveløb, dyrenes fodretid, og så skal der laves mad over bål på rigtig vildmarksmanér. I kan også møde den lille ny sælunge, Mira, som bliver trænet og fodret i lagunen. D. 15. og 18. oktober har I muligheden for at få en helt unik oplevelse, når soveposerne rulles ud under det store hajbassin, og hele familien kan sove om kap med hajerne. Vi anbefaler I booker i god tid.

Kyst- og Fjordcentret
Den friske vind er brugbar, når naturvejlederne på Kyst- og Fjordcentret afholder dragearrangement mandag d. 15. oktober! Fra kl. 11-15 kan man møde op ved Grenaa Naturskole og bygge sin egen drage og derefter flyve med den på stranden.

Produktionsskolen Mimers Brønd
Kom med ud og besøg bondegården og alle dens dyr på Produktionsskolen Mimers Brønd i Randers. Børnene må kæle med gederne og kaninerne, samt komme helt tæt på både køer, grise, høns og får. Fra kl. 10-14.30 d. 17. og 18. oktober er der masser af spændende aktiviteter for hele familien, hvor man bl.a. kan få en tur i hestevogn, ride på de større heste, udhule græskar, presse æblesaft og lave mad over bål.

Økolariet i Vejle
Økolariet i Vejle har åbent alle ferieugens dage og har et hav af spændende, sjove og kreative aktiviteter på programmet. Bl.a. familiequizzer, naturvandringer med vejleder, LEGO-værksted og muligheden for at bygge insekthoteller.

AQUA Akvarium og Dyrepark
I AQUA Akvarium og Dyrepark kan børnene i efterårsferien komme med på dyrepatrulje. Her lærer de om dyrene, er med til at lave og forberede deres mad, og til sidst hjælper de dyrepasserne med at fodre de vilde dyr. Der er åbent hver dag i ferien fra kl. 10-17.

RamasjangMusik og bevægelse

Kulturhuset i Skanderborg
Rytmetrolden Ann
besøger tirsdag d. 16. oktober kl. 11 Kulturhuset i Skanderborg. Her står den på underholdning for de mindste, når tasken med hulahopringe, sjove instrumenter, ærteposer og faldskærme findes frem. I fællesskab skal der leges, danses, synges og spilles med højt humør.

Musikhuset Aarhus
D. 16.-20. oktober kan de 3-8 årige opleve Børnekulissens udgave af Mis med de blå øjne i Musikhuset Aarhus. Historien fortælles med rytme, sang og dans og involverer børnene på en legende måde. Der er gratis adgang, men begrænset antal pladser. Den populære Ramasjang-vært Katrine Bille lægger også vejen forbi Musikhuset Aarhus - oplev hende lørdag den 20. oktober, hvor hun giver et brag af en børnekoncert med masser af skønne sange, som både børn og voksne kan
skråle med på. Priser fra 115-195 kr.

KlatreAutomaten
Har ungerne noget krudt, der skal fyres af? Så vil KlatreAutomaten i Randers helt klart være en oplagt mulighed. Søndag d. 14. og 21. oktober, inviterer de både børn og voksne, øvet og uøvet, indenfor til en sjov og udfordrende oplevelse, når der skal klatres på de høje vægge og igennem forhindringsbanerne.

Egå Marina
Søndag d. 16. oktober er det sidste mulighed i år for at komme med Vild med Vand ud at sejle ved Egå Marina. Det foregår kl. 17, og det er gratis at deltage.


Sjov i Aarhus

Den Gamle By
Kom og oplev Den Gamle By – både som sig selv og i klodsformat. I Bendtsens Pakhus kan I se, hvordan LEGO-entusiaster fra foreningen Byggepladsen har sat ca. 500.000 LEGO-klodser sammen og opført hele Den Gamle By i al sin detaljerigdom. Der er også rig mulighed for, at børnene kan kreere sine egne mesterværker, da der i stueetagen er fyldt med både LEGO-, DUPLO- og Minecraft-klodser.

Dokk1
D. 13. og 14. oktober, er der Mini Maker Faire på Dokk1. Festivalen omhandler og fejrer gør-det-selv-kulturen og byder på en masse stande, aktiviteter, workshops og åbne værksteder for både børn og voksne. Arrangementet er fra kl. 10-16 og tilbyder nogle spændende og lærerige dage – og så er det gratis at deltage.

Salling
Vær’ med og leg detektiv for en dag i Salling, hvor der sker mystiske ting og sager. Kristian fra Ramasjang har ikke tid til at fange skurken selv, så han har brug for al den hjælp han kan få til at løse mysterierne. Det hele foregår i Salling lørdag d. 13. oktober fra kl. 11-16.

Marselisborg Parken
Marselisborg Centret afholder ’Æblets Dag’ i Marselisborg Parken onsdag d. 17. oktober kl. 10-13. Her kan I lave æblemost og æblesuppe over bål og lave kreative projekter med æblerne. Det er gratis at deltage, men man skal selv tage æbler og flasker til mosten med. Har man ingen æbler, må man gå på æblerov i Marselisborgparken.


Museumsbesøg i børnehøjde

Kvindemuseet
Mandag til fredag i ferien inviterer Kvindemuseet børn og deres forældre og bedsteforældre indenfor til en masse sjov med kartofler. Der vil være et kreativt værksted, hvor børnene kan bygge fantasifulde kartoffelfigurer og lave sine egne madpakkeposer med kartoffeltryk. Derudover er der kartoffelsækkeløb og kartoffelskattejagt blandt udstillingerne.

Moesgaard Museum
På Moesgaard Museum åbner de i efterårsferien en helt ny buejagtbane, hvor hele familien kan komme på stenalderjagt. Her kan I prøve kræfter med bue og pil, hvor I kan skyde både små og store (falske) dyr – så sværhedsgraden passer til alle. Dog anbefales det, at man er mindst 8 år gammel.

Steno Museet
I efterårsferien kan børnene blive regnbuejægere på Steno Museet. Programmet er fyldt med sjove og lærerige aktiviteter om farver og lys hele ferien fra kl. 10-16. Eksempelvis kan børnene lave deres egne film, opleve nattehimlen i planetariet, lave forsøg i farvelaboratoriet og meget mere.

Naturhistorisk Museum
Kom tæt på dyr – både levende og døde – i efterårsferien på Naturhistorisk Museum. Hver dag kan I blive klogere på de vilde dyrs adfærd i naturen, mens I undersøger, hvordan I kan spotte og hjælpe dem. I kan f.eks. bygge jeres egne kikkerter i værkstedet, fodre fugle, tage på skattejagt blandt museets udstillinger og møde museets fugleedderkop og kongepyton. Derudover dissekerer museets biolog hver dag et nyt dyr, som I kan opleve helt tæt på.

Børnekulturhuset
I efterårsferien, fra d. 13.-16. oktober, kan børn (9-12 år) og deres voksne komme på en rejse tilbage til oldtidens Ægypten. Aarhus TECH’s teater-, udstillings- og eventteknikkeruddannelse har nemlig genskabt det gamle Ægypten og Tutankhamons begravelse i Børnekulturhusets kælder. Her skal børnene hjælpe ypperstepræstinden med at bandagere kongen, give ham gaver med på rejsen og begrave ham!

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos:
1) Djurs Sommerland
2) Kattegatcentret pressefoto 2018
3) Katrine Bille af
Pernille Ringsing
4) Den Gamle By
5)
Erik Balle og Science Museerne