Hop ind i det hyggelige teatermørke og giv ungerne en magisk oplevelse. Vi guider til de bedste børnevenlige teaterforestillinger i København, I kan se sammen i efteråret.  

AnemonenMOR

Oplev børneforestillingen "MOR" på teatret Anemonen. "MOR" er en dramatisering af Kim Fupz' bog, der handler om Drengen, der finder sin mor så altoverskyggende pinlig, at han gerne vil bytte hende ud med en helt ny mor. Hop ind i teatermørket og nyd den sjove, rørende og musikalske forestilling - den er for børn mellem 6 og 11 år. 

Alder: 6-11 år
Hvor: Anemonen 
Hvornår: 3. september til 4. oktober 2020
Pris: 65-135 kr. 

Pssst: Hvis du er medlem af Børn i byen Klubben får du rabat på billetter til forestillingen "MOR"

Den lille prinsDen Lille Prins

Tag hele familien med ind og se Anemonens teaterforestilling "Den Lille Prins", der med levende sang og musik skildrer den lille prins' rejse rundt i universet, hvor han lærer kærligheden og livet at kende. Teater Next har dramatiseret den elskede bog, så Prinsens eventyr kan opleves på scenen.

Alder: Fra 6 år
Hvor: Anemonen
Hvornår: 6. oktober til 8. november 2020
Pris: 65-135 kr. 

Pssst: Hvis du er medlem af Børn i byen Klubben får du rabat på billetter til forestillingen "Den Lille Prins"

Det lille teaterKlar, parat, start

Klar, parat, start er en forestilling på Det Lille Teater for de 4-10-årige og deres forældre. Den handler om at være en del af fællesskabet og alligevel at være sig selv. Det Lille Teater præsenterer en musikalsk og gakket forestiling om at falde og fejle og alligevel have det sjovt sammen. 

Alder: 4-10 år
Hvor: Det Lille Teater 
Hvornår: 24. september til 22. november 2020
Pris: 60-135 kr.

LÆS OGSÅ: Guide: 10 børnevenlige oplevelser under jorden

Teater V - Karius og BaktusKarius og Baktus

Se eller gense Teater V's opsætning af den skønne historie om de to drillesyge tandtrolde, der bor inde i munden på drengen Jens. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med kæmpe kager, sæbebobler og tandhuse. 

Alder: 4-8 år (OBS: yngre børn kan blive forskrækkede over de høje lyde, mørket og troldenes masker - det er noget andet end at læse bogen)
Hvor: Teater V i Prøvehallen
Hvornår: 12. september til 18. oktober 2020
Pris: 40-140 kr. 

Lille Frø Zangenbergs TeaterLille Frø

I forestillingen "Lille Frø", der spilles på Zangenbergs Teater, følger man den lille forældreløse frø fra rummet. Ud over en masse festlige narrestreger handler fortællingen om, at rejse langt væk hjemmefra og om, at man er elsket og god nok som man er, selvom man er en lille slem frø. 

Alder: 4-8 år
Hvor: Zangenbergs Teater
Hvornår: 12. september til 14. september 2020
Pris: 90-160 kr. 

Mio min mioMio, min Mio

Oplev en helt ny opsætning af Astrid Lindgrens klassiker på Teatret Zeppelin. Mio, min Mio er en fortælling om både sorg, venskab, ensomhed og kærlighed. Her følger man Bo, der forlader sine plejeforældre og som drager mod "Landet i det fjerne". Selv her findes der ondskab, men den kan bekæmpes, hvis man har mod og en ven at følges med. 

Alder: Fra 7 år
Hvor: Teatret Zeppelin
Hvornår: 26. september til 14. november 2020
Pris: 105-175 kr. 

LÆS OGSÅ: De 10 gode legepladser

Far, mor og børn KrudttøndenFar, Mor og Børn - hver dag!

Hvem gider dog lege Far, Mor og Børn hver dag, hvis det ikke er sjovt? Børneforestillingen, der spilles på Krudttønden, tager på en underholdende og overraskende måde børnefamiliens hverdagskonflikter op til kyndig og kærlig behandling. Kan man fx. skrue ned for forældre, når de skændes? Og hvad er de voksne egentlig for nogle dyr? 

Alder: 5-12 år
Hvor: Krudttønden
Hvornår: 2. september til 27. september 2020
Pris: 60-135 kr. 

Mariehønen EviggladMariehønen Evigglad

Alle kender Marie. Hun er glad. Evigglad. Bare ikke når det regner. Heldigvis har Søren Snegl ly til hende. Den fine børneforestilling er produceret frit over Halfdan Rasmussens populære sang af samme navn og spilles på Teatret Fair Play i Holbæk - den er helt perfekt, hvis de små skal med ind i teatermørket. 

Alder: 2-5 år
Hvor: Teatret Fair Play
Hvornår: 7. oktober til 10. oktober 2020
Pris: 60-135 kr. 

tvillingerneTvillingerne Anton og Arnold

Hvis du har børn mellem 6 og 11 år, så skal I se "Tvillingerne Anton og Arnold", der er en sjov og finurlig forestilling frit efter Ole Lund Kirkegaards historie om de to 11-årige tvillinger. Forestillingen spilles på Bernhard Olsen Teatret på Frilandsmuseet. 

Alder: 6-11 år
Hvor: Bernhard Olsen Teatret - Frilandsmuseet
Hvornår: 28. august til 9. oktober 2020
Pris: 105-175 kr.

LÆS OGSÅ: 5 særlige biografer for børn

AlfonsFar til vejrs med Alfons Åberg

Oplev Alfons Åberg og hans far flyve med helikopter og kæmpe mod rumdianere med både sang, humor og hygge. Teaterforestillingen er for de 2-9-årige og spilles på Teatret Zeppelin. 

Alder: 2-9 år
Hvor: Teatret Zeppelin
Hvornår: 23. november til 3. december 2020
Pris: 105-175 kr. 

Frederik RundetaarnFrederik

Oplev den musikalske dukkeforestilling "Frederik" i Rundetaarns Bibliotekssal 4 søndage i september. Forestillingen bygger på Leo Lionnis børnebog fra 1967 af samme navn. Med musik, dukker og skyggespil fortælles historien om musen Frederik og om værdien i, at vi alle kan bidrage med noget forskelligt, og at vi sammen kan meget mere. 

Alder: Fra 3 år
Hvor: Rundetaarns Bibliotekssal 
Hvornår: Søndag d. 6/9, søndag d. 13/9, søndag d. 20/9 og søndag d. 27/9
Pris: 10-40 kr. (Børn under 5 år er gratis)

RobinhoodRobin Hood

Kom med Robin Hood på eventyr i Sherwoodskoven. Familieforestillingen, der spilles på Folketeatret, er en humoristisk og livlig version af den klassiske fortælling om Robin Hood og hans bande, der stjæler fra de rige og giver til de fattige. Forestillingen er for børn fra 6 år. 

Alder: Fra 6 år
Hvor: Folketeatret
Hvornår: 15. oktober til 2. december 2020
Pris: 75-385 kr.  

Ellen Friis50 farlige ting (alle børn bør prøve)

Hvad sker der, hvis man limer fingrene sammen med superlim? Og kan man slikke på et 9 volt batteri? I forestillingen "50 farlige ting (alle børn bør prøve)" testes og undersøges alt det, de voksne advarer børn mod at prøve. Oplev en forestilling fuld af spænding og vovemod, hvor børnene får lov til at afprøve farlige ting - og have det sjovt imens. 

Alder: 5-11 år
Hvor: Folketeatret/U
Hvornår: 19. september til 4. oktober 2020
Pris: 60-135 kr. 

Det Kongelige TeaterDe glemte børn

På Det Kongelige Teater kan I opleve børneballetten "De glemte børn", som handler om en frygtløs og nysgerrig pige, der på en helt almindelig dag kastes ud på et farverigt eventyr. "De glemte børn" er skrevet af børnebogsforfatteren Kim Fupz Aakeson, og balletten danses af elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole. 

Hvor: Det Kongelige Teater - Gamle Scene
Hvornår: 7. oktober til 12. oktober 2020
Pris: 85-320 kr. 

Storm over RamasjangStorm over Ramasjang

Onkel Reje, Hr. Skæg og Motor Mille blæser publikum omkuld, når de for første gang nogensinde står sammen på scenen i en ny magisk og fortryllende teateropsætning på Østre Gasværk Teater. STORM OVER RAMASJANG er en musikalsk eventyrforestilling, der minder os om, at det er i samspil med hinanden, at magien opstår. 

Alder: Fra 4 år 
Hvor: Østre Gasværk Teater 
Hvornår: 8. oktober til 8. november 2020
Pris: 195-385 kr. 

Per Morten AbrahamsenSPOIIIIIIIIING 

Kom med ind i en verden fuld af skrald og trylleri. Kitt Johnson X-act præsenterer en helt ny og magisk forestilling for børn og deres voksne. Mød de to skraldesorteringseksperter - den ene med øre for skraldets hemmelige musik, den anden med øje for dets skjulte skønhed. 

Alder: Fra 6-10 år
Hvor: AFUK Remisen
Hvornår: 10. til 12. september 2020
Pris: 70-145 kr. 


OBS: Vær opmærksom på teatrenes retningslinjer i forbindelse med Covid-19.

 

Foto: 1) Anemonen, 2) Elena Schweitzer/Anemonen, 3) Sine Kristiansen/Det Lille Teater, 4) Teater V, 5) Scenen.dk/ Zangenbergs Teater, 6) Trine Lægdsmand/Teatret Zeppelin, 7) Robin Hart/Krudttønden 8) Per Morten Abrahamsen/Teater Fair Play, 9) Petter Madegård/Bernhard Olsen Teatret, 10) Teatret Zeppelin, 11) Hannah Anbert/Rundetaarn, 12) Gudmund Thai/Folketeatret, 13) Ellen Friis/Folketeatret, 14) Det Kongelige Teater, 15) Østre Gasværk Teater/DR, 16) Per Morten Abrahamsen 

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.