Det er et hit at tage ud at spise sammen hele familien, men nogle gange kan det være svært at finde et sted, hvor der både er god mad og plads til børn. Her får I inspiration til børnevenlige caféer og restauranter i København.

KUBE1. KU.BE

Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg
Besøg det spritnye SPISE.STUEN i KU.BE, der drives af Glad Mad - en socialøkonomisk virksomhed under Glad Fonden. Glad Mad leverer sund, lækker, hjemmelavet mad, og der er flere børneretter på menuen. Før eller efter maden, kan I gå på opdagelse og udforske balance, højder og klatreevner på legebakken, den indendørs rutsjebane, klatrelabyrinten og alle de mange andre legeinstallationer rundt om i huset. Læs mere her. Hver onsdag er der desuden fællesspisning ved langbordene. Se her.


2. FOLK

Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hos Restaurant Folk i ZOO er der virkelig tænkt på børnene. Her er der bl.a. indrettet et legeområde med tumlemøbler for mindre børn midt i restauranten, så forældre kan holde øje med ungerne, mens de spiser. Derudover er der både højstole, tegnegrej samt puslelounge med sofa og mikrobølgeovn, så sutteflasken kan varmes. Stemningen er afslappet, akustikken skøn og indretningen lys og skandinavisk. Som ekstra bonus er priserne virkelig rimlige, så I bliver ikke ruineret! Dog skal I have billet til ZOO, for at besøge restauranten.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Restaurant FOLK - folkeligt fællesskab

Sweet Surrender
3. Café Sweet Surrender 

Dybbølsgade 49, 1721 København V
Kender du ikke allerede til Café Sweet Surrender på Vesterbro, må du straks af sted, da den er en af de bedste caféer i byen til dig med små børn. Atmosfæren er meget afslappet, da der stort set kun er andre børnefamilier – så her behøver du absolut ikke at stresse over en grædende baby eller et væltet glas. Til de voksne tilbyder caféen lækre og uformelle salater og sandwiches samt kager og kaffe, og til børnene er der også en masse at vælge i mellem, fx havregrød eller grøntsagsstænger med hjemmelavet hummus. Her er både højstole, hyggehjørne og legetøj samt pusleborde på toiletterne. Som en ekstra bonus huser caféen forskellige aktiviteter, fx babyrytmik og førstehjælpskurser.

★ HUSK! Alle medlemmer af Børn i byen Klubben får gratis kaffe eller te ved køb af en voksenbrunch.

4. The Laundromat Café

Elmegade 15, 2200 København N
Århusgade 38, 2100 København Ø
The Laundromat Café er et oplagt sted at spise - både med dine store børn og med din lille baby. Især hos The Laundromat på Østerbro har du et særligt godt udsyn til barnevognen fra vinduet. Parker barnevognen langs caféen, mens du nyder caféens lækkerier. Der findes sågar en dør, der kan åbnes på siden af caféen, så du kan stikke hånden ud og give baby sutten, hvis det skulle blive nødvendigt. Menukortet byder på herligheder, der vil falde lige i ungernes smag med både burgers, fritter, shakes og meget andet godt!

Enigma5. ENIGMA

Øster Allé 1, 2100 København
Sæt kurs mod Trianglen på Østerbro, hvor ENIGMA - Københavns nye kommunikationsmuseum holder til. Her serverer spisestedet Kantina både brunch i weekenderne, frokost i hverdagene og så er der aftensmad hver torsdag, hvor Meyers står for simreretterne. Stedet er dejlig afslappet og lægger op til samtale, leg og hygge imellem langbordene.

★ HUSK! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 40% på varm kakao og en teboller for børn op til 14 år.

LÆS OGSÅ: De 5 spisesteder med plads til ungerne


6. Wagamama 

Tietgensgade 20, 1704 København V
Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg C

Er I til asiatisk mad, er den japansk-inspirerede Wagamama et sikkert hit for både børn og voksne. I den store restaurant ved indgangen til Tivoli, er der uformel og afslappet stemning med plads til børnetumlen og leg. Restauranten rummer både højstole, pusleborde, ammehjørne og tegnegrej til de små, hvis de keder sig. Udover forskellige asiatiske retter til de voksne, tilbyder Wagamama også et børnemenukort med seks forskellige retter og mulighed for at vælge juice, saftevand eller mælk at drikke til.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Wagamama


7. Tony's Østerbro

Østerbrogade 79, 2100 København Ø
Tony’s på Østerbro er Madklubbens nyeste skud på stammen af uformelle restauranter med overkommelige priser. Den er lillebror til den populære Tony’s på Nyhavn, og specialiserer sig ligesom sin storebror i enkel amerikansk-italiensk mad. På den nye Tony’s Østerbro er der blot endnu mere plads, og den er derfor oplagt til et restaurantbesøg med børn. Restauranten har til huse ved siden af Østerbro Station i de store lokaler, der tidligere husede Park Café. Menukortet byder på forskellige italienske retter, og du kan sammensætte din egen menu med forret, hovedret og dessert for 225 kr. 


8. Bone's

Valby Tingsted 4C, 2500 Valby
Amagerbrogade 132, 2300 København S
Restaurant Bone’s har i mange år været kendt for deres familievenlige spisesteder, som du kan finde rundt om i hele landet. I København kan de findes i Valby og på Amager, og konceptet er det samme alle steder: Klassiske amerikanske retter som spareribs, burgere og store bøffer, og dertil forskelligt tilbehør, salatbar og soft ice ad libitum. Det er klassisk og nemt, med en masse forskellige valgmuligheder, så der er noget for selv de kræsne. Der bliver rigtig kræset for børnene på Bone’s; de får udleveret legetøj og en ballon ved ankomst, og de kan gå hen og lege i legerummet, mens mor og far spiser færdig.

LÆS OGSÅ: De 10 gode legepladser


9. Café Sonja 

Saxogade 86-88, 1662 København V
Café Sonja, som ligger i Saxogade, og er opkaldt efter 1960’ernes tv-succes Sonja fra Saxogade, er en hyggelig familiecafé med fokus på kvalitet, bæredygtighed og den gode stemning. Caféen har tidligere vundet Børn i byen Prisen, og er en populær café for børnefamilier og mødregrupper. Der er plads til leg og bevægelse i det særligt indrettede børnerum, og stedet har gode puslefaciliteter og godt udsyn til barnevogne. Maden er indbydende og uhøjtidelig, priserne rimelige og menuen børnevenlig. Tjek også deres hyggelige fællesspisninger ud, som er hver torsdag i ulige uger.
★ HUSK! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 10 % rabat på hele købet.

10. Boulebar

Nørregade 18, 1165 København K
I efteråret 2016 åbnede Boulebar i Nørregade, og introducerede et helt nyt koncept med en kombination af restaurant og det franske kuglespil petanque - eller boule, om man vil. Boulevar er en sikker vinder, hvis I vil have en ekstra sjov oplevelse sammen med et lækkert måltid. Om aftenen er der høj musik og barstemning, og her er det dermed ikke så oplagt at tage børnene med, men om dagen er der hyggeligt og masser af plads for børnene at boltre sig på. Nyd en lækker tre-retters brunch med alt hvad hjertet kan begære af bl.a. croissanter, ost, pølser, yoghurt og vafler I selv kan lave, og slut af med en petanqueturnering. Mad og petanquebaner kan købes i kombipakker, og det er en god idé at bestille i forvejen, hvis I vil være sikre på, at der er ledige baner.
★ Læs Børn i Byens anmeldelse af Boulebar her.

11. ABSALON

Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Trænger I til en anderledes og uhøjtidelig madoplevelse med langborde, god stemning og fælleskab, så skulle I prøve at tage til fællesspisning i ABSALON. ABSALON er Vesterbros moderne forsamlingshus, indrettet i den gamle Absalonskirke på Sønder Boulevard. De betegner sig selv som en udvidet dagligstue, og det er netop hvad de er; et sted hvor folk i alle aldre kan droppe ind og få sig et lækkert hjemmelavet måltid og en kop kaffe til billige penge. Samtidig har de et utal af forskellige aktiviteter og arrangementer som fx loppemarkeder og banko. Stedet bliver flittigt brugt af småbørnsforældre og mødregrupper, da der er god plads til de små at boltre sig på. Hver aften alle ugens syv dage er der fællesspisning, som kun koster 50 kr. pr person i hverdagene og 100 kroner i weejkende (børn til og med 3 år spiser gratis). Maden serveres på store fade, som man er fælles om at dele ved hvert af de store langborde. Ugens menu kan ses på ABSALONS hjemmeside.

12. Palæo Trianglen

Trianglen 3, 2100 København Ø
Palæo på Trianglen har haft det som et klart mål, at gøre stedet til en hyggelig familierestaurant. Her er der bl.a. babystole, legetæpper samt et helt børne/familierum, hvor man kan tegne, læse og lege som barn, og amme i fred som mor. Toilettet er udstyret med pusleplads og vådeservietter - mere børnevenligt bliver det vist ikke! Retterne på menukortet er uden sukker og hurtige, forarbejdede kulhydrater, såsom korn og mælkeprodukter - istedet består de af friske råvarer; kød, æg, grøntsager, frugt og nødder. Smag alt fra wraps, salater og burgere til breakfast bowls og shakes.

★ HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får 20% rabat hos Palæo ved Trianglen.

13. Mælk & Honning

Gammel Køge Landevej 22M, 2500 Valby
Den familievenlige café på Gammel Køge Landevej serverer morgenmad og frokost til både børn og voksne. Der er desuden indrettet et legeområde til caféens mindste gæster, som er farverigt, spændende for de helt små at kigge på, for de større at lege i, og samtidigt en flot og insta-venlig del af indretningen.

14. La Rocca

Vendersgade 23-25, 1363 København
På La Rocca spiser I godt og italiensk, og så er her hyggeligt - også for mor og far. Når ungerne har mættet maverne kan de suse ind i restaurantens indrettede "børneværelse", hvor der venter tegnefilm og fjernsyn. Her kan de kan tage et hvil for en stund, imens mor og far får spist færdigt i ro og mag. På restauranten kan I tit se pastaen blive lavet fra bunden gennem en rude ind til køkkenet - et hit for ungerne.

15. Bryggens Spisehus

Islands Brygge 18, 2300 København S 
I caféen i Kulturhuset Islands Brygge er der masser af plads med frit udsyn gennem panoramavinduerne til både vandet og barnevognene. De har masser af højstole, og i kælderen er der puslerum og en blød sofa, som de fleste bruger, når de skal amme - men man er også velkommen til at amme oppe i caféen. Menukortet består om dagen af klassiske og bredtfavnende caféretter samt smørrebrød med et modernet og nytænkende præg. Aftenkortet byder på alternative udskæringer og masser af nuanceret seafood efter sæsonen. Maden kan i sommerhalvåret indtages på den store, lækre terrasse.


Bonus tip: Københavns madmarkeder

De senste år er der skudt madmarkeder op flere steder i byen, og med deres uhøjtidelige stemning, hurtige betjening og mange og forskellige boder, ofte med børnevenlige valgmuligheder, er de et fint alternativ til de almindelige resturanter, hvis man skal en tur ud at spise med ungerne.

Tjek: De 5 københavnske madmarkeder

FÅ MERE INSPIRATION TIL BØRNEVENLIGE SPISESTEDER I BYEN

 

 

De 5 caféer med legeplads

De 12 caféer i grønne omgivelser

 

 

 

Fotos:
1. KU.BE / Mathias Vejerslev
2. FOLK af Zoologisk Have København & Caroline Meldgaard
3.
Sweet Surrender af Ursula Bach
4. Laundromat Café
5. ENIGMA
6. Wagamama af Caroline Meldgaard
7. Tony's Østerbro
8. Bone's.
9. Café Sonja af Hege Lindeberg
10. Boulebar
11. ABSALON
12. Palæo
13. Café Mælk & Honning 
14. La Rocca
15. Kulturhuset Islands Brygge af Caroline Meldgaard
16. Street Food af Alberte Cornelius

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.