Gå på opdagelse blandt smukke juledekorationer, lys og kunsthåndværk og oplev duften af gran, gløgg og brændte mandler. Vi guider til de bedste julemarkeder både i og uden for Aarhus lige her.

Julemarked

Julemarkeder i Aarhus

Hygge og julemarked på Aarhus Central Food Market

Hele november og december 2018
Ta' familien under armen og ta’ til julehygge i Ryesgade i Aarhus. Aarhus Central Food Marked, som ligger midt på gågaden, holder julemarked og sørger for både glögg, æbleskiver og julegodter til dig og din familie. Og som om det ikke var nok, så har de også sat strålende julebelysning op mellem boderne, der nok skal få de fleste i julestemning.

Julemarked på Ingerslevs Boulevard

Hver onsdag og lørdag indtil d. 29. december 2018
Kig forbi Ingerslevs Boulevard der i december omdannes til et mekka af et julemarked. De traditionelle boder, der normalt sælger frugt, ost og fisk hver onsdag og lørdag, har nu julegodter og julepynt på menukortet. Her kan du købe alverdens ting, både gamle og nye. Stemningen er altid hyggelig på Ingerslevs Boulevard, og december måned er ingen undtagelse. 

Din og min jul i Den Gamle By

Fra d. 17. november 2018 til 1. januar 2019
Er man fra Aarhus eller Jylland generelt, vil man have et særligt forhold til Den Gamle By. Det er et fantastisk sted, hvor der er plads til både nysgerrighed og historiefortælling. Besøg Den Gamle By og lær, hvordan danskerne har fejret jul de sidste 400 år, og hvordan vores traditioner har ændret sig med tiden. Spis en honningkage hos bageriet, udforsk de spændende butikker fra 1900-tallet, eller køb julepynt fra købmanden. Det kan kun blive en uforglemmelig dag i Den Gamle By. 

Julemarked i Tivoli Friheden

Hver weekend fra d. 17. november til 30. december 2018
Tag et smut i Tivoli Friheden og oplev den smukke julepynt. Hele tivoli er pakket ind i en strålende julebelysning, der sikrer hyggen. Udforsk de 44 lækre madboder, der i år er en del af jul i Tivoli. Her kan man prøve alt fra slagterpølser, kanelbullar til konfekt, glögg og hjemmelavet klejner. Er man i det legesyge hjørne har forlystelserne også åbent i juletiden.

Kompetencecenter Nords Julemarked

Fredag d. 23. november 2018
Tag et smut forbi Kompetencecenter Nords julemarked og oplev unikt håndværk lavet i træ, tekstil og glas lavet af voksne med udviklingshæmning. I caféen kan man spise en lækker flæskestegssandwich eller nyde et glas glögg og æbleskiver.

Julemarked i Åbyhøj

Lørdag og søndag d. 24. og 25. november 2018
På julemarked i Åbyhøj kan du købe alt fra glas til pileflet, tørklæder, smykker, træfigurer, læder, julekort, tasker og meget meget mere. Med andre ord, her vil du helt bestemt kunne finde en original og spændende julegave. Du kan også holde en lille pause i deres hyggelige cafe, hvor der serveres kaffe, glögg, sandwich og øl.

Julemarked i Ridehuset

Fra d. 24. november til d. 20. december 2018
Et af de ældste julemarkeder i Aarhus er Ridehusets. Her står 80 boder på ræd og række op og ned ad den store sal. Boderne byder på kunst, design, julepynt, strik, smykker og en masse andre flotte ting. Man kan nemt købe sig fattig i gode julegaver. Skulle man have brug for en pause, kan man besøge den lille cafe ved indgangen, som serverer æbleskiver, vafler, kaffe/kakao og selvfølgelig glögg. Ridehusets julemarked er meget populært, og der er altid rigtig mange mennesker derinde.

Nemos Hjul – julemarked

Fra d. 24. november til d. 22. december 2018. Holder lukket mandag
På Bispetorvet i Aarhus holder Nemos Hjuls julemarked til. Det er for hele familien, og der er både aktiviteter for børn og voksne. Søren Østergaard byder indenfor til en god gang hyggelig, klassisk og nostalgisk jul, med alt hvad der hører sig til af æbleskiver, glühwein og gammeldags karruseller. Som noget helt særligt kan de voksne nu også nyde Smadremandens uovertrufne pølsemix i en af de mange julepyntede zirkusvogne.

Arkitektskolens Julemarked

D. 1.-2. december 2018
Er I vilde med design og julepynt, så tag et smut forbi Arkitektskolens Julemarked. Her sælger de studerende traditionen tro ud af deres kreative designs, og det giver jer mulighed for at købe en anderledes og unik julegave. Her er alt fra smykker til børnetøj, malerier, træfigurer og selvfølgelig klassisk julepynt. Arkitektskolens julemarked er et af de største julemarkeder i Aarhus med omkring 50 stande og over 3000 besøgende hen over weekenderne.

Julemarked i Bydelshuset

Søndag d. 2. december 2018
Kig forbi julemarkedet i Bydelshuset og få klaret alle dine indkøb på én gang. Her er julestemning ud over det sædvanlige, og det bliver hjulpet godt på vej af caféen, der serverer æbleskiver, juleboller og glögg til de mange besøgende hver weekend.

Julemarked på Godsbanen

D. 8.-9. december 2018
Godsbanen har selvfølgelig også deres helt eget julemarked. Stedet bugner af kreativitet, design og kunsthåndværk, som alt sammen er produceret på Godsbanens eget værksted. Det er stedet at gå hen, hvis du vil finde unikke julegaver af høj kvalitet og sjældenhed. Du kan også holde pause og nyde lidt julemad i hallen, hvor der både serveres varmt mad og æbleskiver. Mums.

JulJulemarkeder uden for Aarhus

Jul i Torrilds gamle mejeri

Hver fredag-søndag indtil d. 23. december 2018
Ta' familien under armen og besøg Torrilds gamle mejeri. Stedet er pyntet op med mere end 250.000 lys og julekugler både ude og inde. Det gamle mejeri har mekaniske nisser, der cykler, blæser sæbebobler og slår kolbøtter - en sikker vinder hos børnene. En stor snekanon står ved indgangen og garanterer hvid jul over weekenden. Inde i mejeriet er alt, hvad hjertet kan begære op til jul, og det er meget muligt, at man kommer ud en del fattigere, end man gik ind.

Selling julestue

Lørdag-søndag d. 3.-4., 10.-11., 17.-18., 24.-25. november & 1.-2. og 8.-9. december 2018
I Sellings julestue er der plads til kreativiteten. I den fine julestue kan man købe alt fra kalendere til juledekorationer, adventskranse, håndlavet nisser, patchwork og glashåndværk. Her kan alle slags julegaver købes, også børn der kun har lidt lommepenge til at købe gaver for. Stedet oser af god stemning og julehygge.

Rosenholm Slots julemarked 2018

Lørdag-søndag d. 10.-11. november og 17.-18. november 2018
Ta' et smut til Rosenholm slot og oplev deres store julemarked. Her er både underholdning, mad og drikke og over 70 udstillere, der sælger deres flotte produkter, som spænder lige fra julepynt, til julegaveideer til håndkundskaber og meget mere. Foran slottet vil der stå store juletræer pyntet med lys, og duften af julegodter skulle gerne fange din næsetip, som du nærmer dig slottet.

Jul På Fængslet

D. 17.-18. november 2018
Ta' en tur i fængsel. Nej, vi spiller ikke Matador, men tag til Horsens fængsel og oplev julestemning som aldrig før. Gården er pyntet med telte, fakler og bålfade, som er med til at skabe hyggelig julestemning. Spis dig mæt i æbleskiver og varm glögg over bål, mens du sidder tæt sammen med dem, du holder af og lytter til fængslets julekor synge de velkendte toner fra forskellige julesange.

Kæmpe julemarked i Kattegatcentret

D. 17.-18. november 2018
Ta' familien med til Kattegatcenteret og julehyg blandt hajer, søstjerner og julestjerner. Der er opsat 56 spændende juleboder, der byder på oceaner af forskellige julelækkerier, juledekorationer, julenisser, julegaver, julesokker, juletræspynt og meget, meget mere. Der er også forskellige aktiviteter i børnehøjde, hvor der både skal bygges dyr og julestjerner i perler og males på sten.

Julestuen Topkær
Fra d. 10. november til d. 23. december 2018
Her kan man i weekenderne nyde æbleskiver og glögg og være kreativ i den store julestue. Det er et oplagt sted at tage hen med familien, især hvis man også lige skal have fældet et juletræ samtidig. Her kan man nemlig selv vælge og fælde præcis det træ, man vil have med hjem i stuen.

Jul i Fabrikken

D. 17.-18. november 2018
Ta' til jul i Fabrikken og køb dig fattig i adventsdekorationer, julekalendere, dørkranse, vintage møbler og brugskunst. Alt indhold i fabrikken er inspireret af naturen, så stedet er råt og spændende. Det er et anderledes julemarked med nøje udvalgte elementer, ophæng og pynt.

Madsby Julemarked i Fredericia

D. 17.-18. november 2018
Ta' dine børn med til jul i Madsby. Her er lys i træerne, store juletræer og en masse boder, der sælger de velkendte julegodter, vi ikke kan undvære i december måned. Kendte julesange vil spille i højtalerne, mens i udforsker de mange aktiviteter og juleudstillinger sammen. Parken er ideel for børn, som har masser af plads at boltre sig rundt på.

Ree park
Jul på Central Station

Weekenderne d. 1.-2., 8.-9. og 15.-16. december 2018
Også Ree Park holder julemarked. Her kan man køre rundt i parkens tog og opleve de mange spændende aktiviteter og rovdyr, som parken har at byde på. Selvom bjørnene er gået i hi for vinteren, er der stadig elge og bisoner på prærien. Her er masser af boder, der sælger alt fra æbleskiver og glögg til skind og uldtrøjer fra fine håndarbejdere. For de mindste er der endnu en god nyhed, selveste Julemanden dukker op og lytter til ønsker.

Julemarked 2018 i Esbjerg

D. 2. december 2018
I Esbjerg holder Fiskeri-og Søfartsmuseet sit traditionsrige julemarked. Her kan man kombinere en dag på museet med julehygge, inspiration og handel. På julemarkedet er der stor fokus på kvalitet, så de ting du køber her, vil være af bedste kvalitet. Trænger man til en lille pause fra julehandlen, kan man besøge cafeen, hvor lokale råvarer og fødevarer bliver til den dejligste julemad.

Det traditionelle julemarked på Gl. Rye Mølle

D. 2. december 2018
Ta' et smut forbi Gl. Rye Mølle, hvor der igen i år afholdes julemarked. Der er rig mulighed for at købe sig fattig i julegaver, julepynt og godter. Det er også muligt at se, hvordan træskomanden laver julemandens træsko. Der bliver bagt lækre klejner i den udendørs bageovn. Det er et hyggeligt julemarked både for børn og voksne.

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

 

Fotos: Romeika Cortez & Ree Park