Elsker du og dit barn at synge i fællesskab med andre? Så se med her, hvor vi har samlet en guide med steder i Aarhus, hvor sangglade aarhusianere mødes og synger sammen.

Fællessang

Højskolesang for de mindste
Hvor: Pusterummet, Dokk1
Hvornår: Januar 2020 - juni 2020 kl. 11-11.45
Pris: Gratis 
Der er liv og glade dage, når Testrup Højskole i samarbejde med Dokk1 byder indenfor til en særlig sangtime, hvor børn i alderen 0-3 år får mulighed for at dele sangglæden. Arrangementet er tiltænkt som en rummelig fællessang, hvor der er plads til babylyde, og hvor børn absolut ikke behøver at sidde stille. Arrangementet er gratis, men du kan sikre dig og dit barn en plads ved at bestille en billet her.

Syng sammen
Hvor: Hovedbiblioteket
Hvornår: 25. januar 2020 kl. 11 
Pris: Gratis 
Kom og syng med, når Dokk1 i samarbejde med Sangkraft Aarhus afholder deres fællessangsevent 'Syng sammen'. Eventet er gratis og alle er velkomne, uanset alder og sangevne. Udover glæden ved fællesskabet og sang får I også et par sangtekniske fif med hjem. Dokk1 afholder jævnligt fællessang, hold dig opdateret her.

Pige


Syng med bedsteforældrene
Hvor: Rampen, Dokk1 
Hvornår: 20. februar 2020 kl. 16.30 
Pris: Gratis 

Udover 'Syng sammen' faciliterer Dokk1 også 'Fællessang for klimatosser', der er et event organiseret af 'Bedsteforældrens klimaaktion', som består af handlekraftige bedsteforældre. De arbejder for at imødegå og dæmme op om klimakrisen for deres børnebørns skyld - og nu synger de også på Rampen, hvor alle er velkomne! 

Syng i Den blå
Hvor: Musikhuset, Caféscenen 
Hvornår: 18. januar 2020 - 23. maj 2020 kl. 13
Pris: Gratis 
I over 25 år har sangglade aarhusianere samledes i Musikhuset, når de en gang om måneden slår dørene op til fællesarrangementet 'Syng i Den blå'. Arrangementet er gratis, og alle sanglystne er velkome - børn som voksne. 'Syng i Den blå' er Musikhusets mest populære gratis arrangement, og der er rift om Højskolesangbøgerne - derfor opfordrer Musikhuset deltagere til at medbringe deres egen. 

Højskolesangbog

Fællessang og korsang 
Hvor: Vorfrue Kirke
Hvornår: Første onsdag i hver måned kl. 17 - 17.45
Pris: Gratis 
Den første onsdag i hver måned inviterer Vor Frue Kirke indenfor i smukke rammer, hvor de i samarbejde med Sangkraft Synger for alvor åbner op for sangsluserne. Arrangementet består af fire fællessange samt en minikoncert med et af byens bedste ungdomskor. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne. 

Velgørende fællessang
Hvor: Fairbar 
Hvornår: Sidste mandag i hver måned kl. 19.30 
Pris: Gratis 

KFUM og KFUK's nonprofit café og ølbar, Fairbar, er også med på noderne og sætter fut under fællessang sidste mandag i hver måned. Arrangementet varer typisk to timer og foregår over tre runder, hvor pianisten Jacob under den første vælger sangene, og publikum stemmer om sangene til de to næste runder ved at lægge sedler i en skål. Trænger stemmebåndet til at blive smurt undervejs, kan du med fordel bestille forplejning fra caféen, da overskuddet går til velgørende lokale og globale formål. Sangaftenerne er meget populært, så stedet anbefaler, at man kommer i god tid, hvis man vil være sikret en plads. 

Lokal sangglæde
Hvor: Risskov bibliotek og Skødstrup bibliotek 
Hvornår: Januar 2020 - marts 2020 
Pris: Gratis 
Foruden hovedbiblioteket arrangerer de lokale biblioteker i Risskov og Skødstrup også jævnligt fællessang. Arrangementerne er naturligvis gratis, og alle er velkomne til også hér at tage del i sangglæden og støtte op om lokalbibliotekerne. Du kan holde dig opdateret på programmerne hér.


Fotos: 1) Dokk1, 2) og 3) Jumpstory