Ferie, ferie, ferie! Så er det sommerferie i Danmark, og Aarhus og omegn byder på masser af skøn sommersjov for hele familien. Her får du vores bud på 10 sjove aktiviteter for børn.

 Smag på Aarhus

Hvornår: Hver onsdag

Hver onsdag i hele sommeren kan I tage forbi Væksthusene og smage på alverdens planter! I kan høre om hvordan den mad, vi spiser, hænger samen med der, hvor vi bor, og finde ud af om din yndlingsmormor-ret i virkeligheden er dansk.

Sommer på Energimuseet

Hvornår: Hele sommerferien

Der er åbent hver dag i sommerferien på Energimuseet, og programmet er spækket med aktiviteter. Hver dag kan I tage på guidede togture, skattejagter og prøve sjove oplevelser med VR-briller. Er I modige nok, kan I også få en smagsprøve på et par insekter.

Endless connectionEn tur på Aarhus havn og havnebad

Hvornår: Hele sommerferien

Havnebadet, som Aarhus fik sidste sommer, står igen i år klar til at nedkøle varme kroppe og tilfredsstille vandhundene. Havnebadet er perfekt til børnefamilier og har både et børne- og juniorbassin. Resten af havnen og Endless Connection-springvandet er også oplagt til nogle hyggelige gåture og leg med vand.

LÆS OGSÅ: Gratis børne-oplevelser i Aarhus

Tall Ship Race

Hvornår: 1.-4. august

The Tall Ships Races er verdens største kapsejlads, og det afholdes lige her i dejlige Aarhus. Arrangementet er et kæmpe et af slagsen – med en halv million gæster – og der er sjove aktiviteter fra morgen til aften for hele familien. Det bliver en sand folkefest.

Forrygende ferie på Naturhistorisk Museum

Hvornår: Hele sommerferien

Hver dag er der vild sommerferie på Aarhus’ Naturhistoriske Museum. Der er masser af spændende løjer på programmet og en masse aktiviteter både ved og udenfor museet. I har også mulighed for gratis at tilmelde jeres børn til NaturXpeditioner i uge 27 og 28.

Tropehede i Randers Regnskov

Hvornår: Hele sommerferien

Kom tæt på dyrene og udforsk Randers Regnskov henover sommeren. I løbet af sommeren vil der være masser af fodringer og fremvisninger af de vilde dyr, og måske kan I være heldige at få lov at røre. I kan også hilse på de søde dyreunger eller klappe et par slanger.

Ferie i Kattegatcentret

Hvornår: Hele sommerferien

Der er et hav af oplevelser at vælge imellem, hvis I svinger vejen forbi Kattegatcentret. I kan blandt andet deltage i den store Krabbedyst og se, hvem af jer, der fanger den største krabbe. I kan også opleve de søde sæler eller prøve modet af i en sejltur med en RIB båd gennem bølgehop.

LÆS OGSÅ: Byens bedste isbarer

En tur i fængsel

Hvornår: Lørdag d. 6. juli og 3. august

Første lørdag i måneden kan I komme på en guidet familietur bag tremmerne i Horsens Fængsel. Her har I fri mulighed for at spørge og lære om livet og hverdagen i fængslet.

Cirkus Summarum

Hvornår: 20. juli – 7. august

Igen i år kan I opleve det skøre Cirkus Summarum i Aarhus, der kører fra d. 20. juli - 7. august med alle børnenes helte fra Ramasjang. Det er et hæsblæsende cirkusshow med sang, dans, magi og poesi. På pladsen finder I også et stort område med masser af forlystelser, aktiviteter og lækker mad.

Vikinger på Moesgaard Museum

Hvornår: 26.-28. juli

I weekenden i uge 30 møder 500 vikingekrigere op foran Moesgaard Museum til et brag af en kamp på slagmarken - og alle er inviteret til at komme og se på. Der er mad, musik, underholdning og aktiviteter for hele familien, og I kan få et indblik i det rigtige vikingeliv.

 

En tur i biografen

Hvornår: 27. juni-10. juli kl. 13:30

 

Øst for Paradis har en særlig børnefilm på programmet hos os, nemlig ’Kaptajn Bimse’ baseret på børnebogen af Bjarne Reuter. I filmen kan I komme med 7-årige Anna og hendes bamser på eventyr, når de skal redde dukken, Sophie, fra ensomheden. Øst for Paradis tilbyder en hel særlig og personlig oplevelse for børnene, og det er klart værd at tjekke ud. 

 

LÆS OGSÅ: Københavns store sommerferieguide

 

Fotos: 1) Væksthusene, 2) Christina Smedegaard, 3) Naturhistorisk Museum, 4) Kattegatcentret, 5) Cirkus Summarum