Julen varer længe - koster mange penge. Men det behøver den slet ikke - her får du en række perfekte oplevelser med ungerne, som emmer af jul, men ikke koster en krone.


Julejagt på Amalienborg - gratis for børn

De kongelige juletraditioner på Amalienborg er blevet væk, og derfor har elefanten Hannibal brug for hjælp til at finde spor og julerier rundt på museet. Aktiviteten foregår lørdage og søndage fra 30. november-22. december, og er gratis, når entreen er betalt - børn under 18 år har også gratis entré. 


Tusindvis af julelys

Gå gennem smukke, juleoplyste København og beundr den funklende juleudsmykning. Smut f.eks. forbi Kongens Nytorv – hvor Hotel D'Angleterres legendariske juleudsmykning bestemt er et kig værd, og gå gennem Nyhavn og sug julestemningen ind. Snyd heller ikke jer selv for Kronprinsensgades julelys i indre by og selvfølgelig går Illum og Magasin også all in på julelys og blink. Tjek: Guide: Byens funklende juletræstændinger.


På glatis 

Find skøjterne frem og drag mod byens skøjtebaner - de udendørs er gratis - og giv den gas som bambi på glatis. Har I ikke skøjter, kan de ofte lejes for et lille beløb. Tjek: Guide - Her kan du løbe på skøjter

LÆS OGSÅ: Guide: Julens hyggeligste julemarkeder


Mød julemanden

Lad ungerne betro deres allerstørste juleønsker til selveste julemanden – flere steder på byens julemarkeder kan I møde julemanden, få en snak med ham og hviske ønskelisten til ham. Få overblikket over, hvor I kan møde den rare mand, som alle kender: Guide: Her kan du møde julemanden.


Gratis julefilm 

Smut forbi hyggelige Cinemateket, som i december viser små kvalitets-julefilm for de allermindste (3-7-årige). Glæd jer til Cirkeline, Rita og Krokodille og mange flere med et julet twist. Det er gratis i hverdagene (onsdag-fredag) og koster 30 kr. i weekenden. Se hele programmet her. 


Smukke lucia-optog 

Tag ungerne med ud i mørket og se de fineste lucia-optog der fylder byen med den fineste sang og funklende lys. Tjek f.eks.:

★ Kajak-lucia - 13. december

★ Grundtvig Kirke - 13. december

★ Lucia-optog i Tivoli - 13. december


Julehygge på Arbejdermuseet

Hvordan mon de holdt jul i gamle dage? Tag ungerne med på Arbejdsmuseet 23. november- 30. december og kom med til til jul hos Familien Hansen i 1958. I kan også smutte på skattejagt med nissepas, løse opgaverne og få en lille overraskelse. Det er gratis for børn.


Jul på bibliotekerne

Der jules igennem på byens biblioteker – ofte ganske gratis. Prøv fx: 

★ Julefortællinger på eventyrtæppet 4. december - Islands Brygge Bibliotek

★ Hack dit julepynt 4. december  - Ørestad Bibliotek

★ Et juleeventyr 6. december- Islands Brygge Bibliotek

★ Teater: Nisser i nød 7. december - Sydhavnens Bibliotek

★ Opvisning: Tiberius Tudefjæs dropper julen  17. december - Husum Bibliotek

Tjek alle bibliotekernes arrangementer HER.


Se Disneys Juleshow

Smut ned på Absalon på Vesterbro juleaftensdag og se det legendariske Disneys Juleshow på storskærm med ungerne helt gratis og skyd juleaften i gang på allerbedste maner, imens den sidste måneds stress stille og roligt flyder ud af kroppen. 


Jul på Bakken

Oplev Jul på Bakken - her er der gratis entre. Glæd jer til det fineste julemarked, julelys, forlystelser og masser af graits underholdning for børnefamilier i Dyrehavens magiske vinterlandskab. Her er åbent fredag-søndag frem til 22. december. Tip! Du får 50 kr. rabat på mini-turbånd med Børn i byen Klubben. 

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Fotos: 0) Kongernes Samling 1a) Hotel D'Angleterres 1b) Teater Hund 2) Pexels 3) Romeika Cortez 4) DFI 5) Romeika Cortez 5) Arbejdermuseet 7+8) Pexels 9) Bakken