Hemmelige hang-outs, børnesjov på Dokk1 og store naturoplevelser. Vi serverer en række fantastiske oplevelser for børn i Aarhus, som er ganske gratis.

Smut gratis i teatret 

Hvor: Teater Refleksion 
Hvornår: 24. og 26. september 

Dansk Teater fylder 300 år, og det fejrer Teater Refleksion med gratis billetter til forestillingen Skabelse lørdag d. 24. og mandag de. 26. september. Scenen levendegøres for øjnene af børnene - der oplever, hvordan verdener skabes og omskabes ved at dukker, træer – ja selv sand – sættes i bevægelse. Book gratis billetter her

Byens kulturhuse og biblioteker

Hold øje med Aarhus' kulturhuse og biblioteker, som afholder et væld af events og workshops for børn. De er tit gratis - glæd jer fx til papirworkshop, skattejagt, orienteringsløb, tema om Alfons Åberg, krible Krable-sjov, street art-udstilling og meget, meget mere. Tjek programmet her.

Kom tæt på naturen til naturdage

Hvor: Naturcenter Sølyst, Louisevej 100, 8220 Brabrand
Hvornår: 24. september og 29. oktober 

Tag børnene med til gratis naturdage på Naturcenter Sølyst, hvor I kan blive klogere på insekternes verden, prøve forskellige krible krable-lege, lave æbleskiver over bål og meget mere. Hils på dyrene, når det er fodringstid, og gå på opdagelse i naturskønne arealer og finde spil og aktivitetskasser frem.

Gratis events, teater og koncerter i Musikhuset

Hvor: Musikhuset,Thomas Jensens Allé, 8000 Aarhus C

Hold øje med Musikhusets kalender, som tit inviterer til gratis koncerter og events for hele familien. Glæd jer til alt fra familiedans, kor, Opera i det fri, børneteater og meget meget mere. Tjek Musikhusets kalender for aktuelle events lige her

Rundt og rundt på Den Uendelige Bro

Hvor: Ballehage Strand, 8270 Højbjerg

Tag et smut til stranden, og oplev Den Uendelige Bro, hvor ungerne kan gå og gå og gå - i en uendelighed! Broen er et kunstværk i sig selv, og placeret i de smukkeste omgivelser, midt i hav, strand og skov. Et skønt udflugtsmål til jeres næste familietur - husk badetøj, hvis vejret og vandet er varmt nok.

Tilbage i tiden i Den Gamle By

Hvor: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Rejs tilbage i tiden - besøg Den Gamle By. Her kan I se, hvordan man levede engang på H.C. Andersens tid over de moderne tider i 1920'erne til det danske velfærdssamfund i 1960'erne og 70'erne. Derudover består Den Gamle By af en hel række museer. Her er gratis entré for alle under 18 år.

Smuk natur ved Moesgaard Museum 

Hvor: Moesgaard Museum, Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg

Nyd de smukke omgivelser omkring Moesgaard Museum med en fantastisk udsigt og perfete arealer til, at børnene kan lege frit. Ikke så langt derfra finder I også den skønne Moesgaard Strand, hvis fødderne trænger til at bliver kølet ned. Har I lyst, kan I besøge museet, der lokker med gratis adgang for børn og skiftende, fantastiske udstillinger. 

Plads til børn på Dokk1

Hvor: Dokk1 / Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

På Dokk1 er der plads til børn. Her kan I komme forbi og låne en stak billedbøger hjem til sofaen, lege i de hyggelige børneområder, deltage i gratis events for børn og så er der også puslefasciliteter, plads til barnevognen og meget mere. Tjek kalenderen for et overblik over alle arrangementerne lige her.


Familieskovtur i Marselisborg Mindepark

Hvor: Carl Nielsens Vej, 8000 Aarhus C

Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgskovene, og oplev dyrene, der bevæger sig frit rundt blandt træer og parkens besøgende. Det er også et dejligt sted at være vidne til årstiderne, der skifter på smukkeste vis. I kan også gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte hver dag kl. 12, hvis de royale er hjemme. 


Tour de legeplads

Prøv en anden legeplads, end den I plejer! Det er både sjovt og gratis. Så pak snackposen, og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil. Bliv inspireret til jeres næste tur her:

 De 5 fede legepladser i Aarhus
 De 5 småbørnslegepladser 
 De 5 indendørs legepladser 
★ De 5 bedste legepladser på byens skoler
★ De 3 hemmelige legepladser

På jagt efter byens udendørs kunst

Aarhus emmer af kunst for både store og små, og den findes alle vegne – selv ude i det blå. Det er bare med at holde øjnene åbne! Vi guider til sjove kunstneriske oplevelser i børnehøjde i Aarhus, hvor ungerne kan slippe nysgerrigheden løs og udforske kunstens verden udenfor - Guide: Udendørs kunst i Aarhus


Ud og se på dyr

Hvor: Skolemarken / Skt. Annegade 38-40, 8000 Aarhus C

Flere steder i byen kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. Prøv for eksempel Skolemarken, som er et mødested for børn i alle aldre – og deres forældre. Legepladsen er lækker og indbydende, og så er der en masse søde bondegårdsdyr, som I kan klappe og beundre. Der bor både kaniner, geder, høns, påfugle og undulater i Skolemarken. Tjek: De 5 med dyr i Aarhus

Tilbage i tiden på Antikmuseet

Hvor: Victor Albecks Vej 2, Universitetets bygning 414, 8000 Aarhus C

Besøg Antikmuseet og oplev alle de gamle, fine sager fra Antikkens Grækenland, Romeriget og Det gamle Egypten. Gå på opdagelse blandt græske guder, fantasivæsener, gamle krukker og en vaskeægte mumie! Der bliver løbende tilføjet nye særudstillinger, så I kan med fordel komme forbi igen og igen til nye oplevelser. Der er gratis entré for alle.


Byens første byggesten på Vikingemuseet

Hvor: Sct. Clemens Torv 6, 8000 Aarhus C

Under Nordea på Sct. Clemens Torv gemmer det lille Vikingemuseum sig. Her kan I se, hvordan Aarhus' første byggesten blev grundlagt tilbage i vikingetiden. Dengang var gadeniveauet helt nede i det kælderniveau, som udstillingen befinder sig på. Så det føles som at rejse tilbage i tiden, når man går ned ad trappen. Børn kommer gratis ind, mens voksne skal slippe 30 kr. i entré. 

Gratis oplevelser ud af byen:

Ta' på troldejagt 

Hop med på troldejagt og giv ungerne en eventyrlig oplevelse. Vi guider til de imponerende kæmper og trolde, som kunstneren Thomas Dambo har gemt på smukke spots i landet - der gemmer sig trolde i Aarhus og omegn. Det er sjovt at gå på troldejagt - en dag, I vil huske.

Kunst for hele familien på Museum Jorn 

Hvor: Museum Jorn, Gudenåvej 7-9, 8600 Silkeborg

Tag børnene med på Museum Jorn i Silkeborg, hvor de også har særligt fokus på børn. Alle museets aktiviteter er tilrettelagt således, at børn og voksne i fællesskab kan opleve kunsten på en aktiv måde, der appellerer til alle sanserne, for kunst skal ikke bare ses. Derfor kan I også selv prøve kræfter med de mange kunsteriske eksperimenter og teknikker. Børn har gratis entre. 

Prøv en ny legeplads

Nogle gange kan det være sjovt at prøve en ny legeplads. Pak madpakken og kør afsted efter en legeplads, hvor I kan bruge mange timer. Vi har samlet en række fantastiske legepladser, der ligger en kæretur fra Aarhus - så er det bare at vælge, hvor I skal lege løs: 9 legepladser, der er værd at køre efter

Oplev kulturhuset i Randers

Hvor: Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers

Kultuhuset i Randers er bestemt et besøg værd, da det både rummer Randers Bibliotek, Randers Stadsarkiv, Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum.
Her er stor mulighed for at børnene kan opleve kunst i børnehøjde, fordybe sig på Museum Østjylland og tage et roligt hvil på biblioteket. Der er fri entre for børn til kunstmuseets faste udstilling og fri entre for alle til Museum Østjylland.

En dag med åbne vidder ved Kanaløen 

Hvor: Kanaløen, Randers 

Tag turen til Kanaløen midt i Randers Fjord, som er et imponerende, smukt område med et vildt fugleliv. I kommer til øen med færge som godt nok ikke er gratis, men kun koster 20 kr for voksne og 15 kr. for børn over 7 år. På det fantastiske naturområde finder I shelter, madpakkehus og toilet - så I nemt kan have en dejlig dag, inden færgen sejler jer tilbage igen. 

Nærvær og natur ved Mols Bjerge 

Hvor: Mols Bjerge 

Mols Bjerge er det tætteste vi kommer på rigtige bjerge i Danmark og en perfekt destination med børn. Det kuperede islandskab er sjovt for børn at bestige, og undervejs på jeres tur i landskabet møder I både heste og køer, der græsser frit. Her er mange flotte udsgtspunkter og garanti for en dag, hvor samværet og familien er i fokus. Så smør madpakken og sus afsted.

Fotos:
Teater Refleksion
Dokk1
Unsplash
Musikhuset
Roar Paase - den uendelige bro
Den gamle by
Moesgaard Museum - Visit Aarhus
Dokk1
Unsplash
Børn i byen - Legeplads 
Udendørs kunst - Sea Pink, Nana Bech Eneqvist 
Børn i byen
Antikmuseet
Vikingemuseet 
Thomas Damsbo
brknRib Photo  børnefolkemøde
Museum Jorn - Jesper Maagaard 
Legeplads - Alexander Håkansson
Kultuhuse Randers - Visit Aarhus
Kanaløen - Visit Aarhus 
Mols Bjerge - Visit Aarhus