Det er hyggeligt at bruge byen med ungerne, men det kan også hurtigt blive en dyr affære. Derfor har vi samlet en masse sjove oplevelser, der er ganske gratis for børnene, så du ikke skal have den store pengepung op ad lommen.

AntikmuseetTilbage i tiden på Antikmuseet

Hvor: Victor Albecks Vej 2, Universitetets bygning 414, 8000 Aarhus C
Hvem: Fra 5 år

Besøg Antikmuseet og oplev alle de gamle, fine sager fra Antikkens Grækenland, Romeriget og Det gamle Egypten. Gå på opdagelse blandt græske guder, fantasivæsener, gamle krukker og en vaskeægte mumie! Der bliver løbende tilføjet nye særudstillinger, så I kan med fordel komme forbi igen og igen til nye oplevelser. Der er gratis entré for alle.


Byens hemmelige hang-outs

Hvor: Trapperne ved Navitas, Dome of Vision, Bispetorv, Æblehaven og Salling Rooftop
Hvem: Hele familien

Det vrimler med lækre opholdssteder i Aarhus – det er bare ikke alle, der er lige kendte. Tag ungerne i hånden, og gå på opdagelse i de gratis hemmelige spots, som både byder på hygge, afslapning, sjov og leg - find dem her: De 5 hemmelige spots i Aarhus. Men shh! De er meget hemmelige!

Storcenter Nord

Hvor: Storcenter Nord / Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N
Hvem: Hele familien 
I Storcenter Nord er der næsten altid et eller andet sjovt at foretage sig for børn og deres voksne - helt gratis naturligvis! I øjeblikket kan I komme med på opdagelse i dybet og dykke ned i fiskenes verden samt et hav af sjove oplevelser. Rundt i centret kan I desuden opleve den farverige udstilling, boltre jer på undervandslegepladsen, spille sjove luftskyde- og vendespil og meget, meget mere.


Ud og se på dyr

Hvor: Skolemarken / Skt. Annegade 38-40, 8000 Aarhus C
Hvem: Hele familien

Flere steder i byen kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. Prøv for eksempel Skolemarken, som er et mødested for børn i alle aldre – og deres forældre. Legepladsen er lækker og indbydende, og så er der en masse søde bondegårdsdyr, som I kan klappe og beundre. Der bor både kaniner, geder, høns, påfugle og undulater i Skolemarken.

LÆS OGSÅ: De 5 med dyr i Aarhus

Legestue og rytmik for de mindste

Hvor: Dokk1 / Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Hvem: Fra 0 år

Er du på barsel? Så er Dokk1 et hit! Her kan du altid komme forbi med barnevognen og skifte, amme og tilbringe kvalitetstid med din baby. Der er forskellige gratis arrangementer for de helt små og deres voksne, blandt andet Fars legestue hver torsdag og månedlige rytmikhold - tjek kalenderen for et overblik over alle arrangementerne lige her.

legeplads
Tour de legeplads

Prøv en anden legeplads, end den I plejer! Det er både sjovt og gratis. Så pak snackposen, og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil. Bliv inspireret til jeres næste tur her:

De 5 fede legepladser i Aarhus
 De 5 småbørnslegepladser 
 De 5 indendørs legepladser 
De 5 bedste legepladser på byens skoler
De 3 hemmelige legepladser


Byens første byggesten på Vikingemuseet

Hvor: Sct. Clemens Torv 6, 8000 Aarhus C
Hvem: Fra ca. 5 år

Under Nordea på Sct. Clemens Torv gemmer det lille Vikingemuseum sig. Her kan I se, hvordan Aarhus' første byggesten blev grundlagt tilbage i vikingetiden. Dengang var gadeniveauet helt nede i det kælderniveau, som udstillingen befinder sig på. Så det føles som at rejse tilbage i tiden, når man går ned ad trappen. Børn kommer gratis ind, mens voksne skal slippe 30 kr. i entré. 


Besøg de fire klimazoner i Væksthusene

Hvor: Botanisk Have / Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C
Hvem: Hele familien

Oplev smukke og eksotiske planter i Væksthusene. Her er der god formidling af planterne, så børnene kan gå på opdagelse i de fire forskellige klimazoner og måske endda lære noget nyt! Nyd også den fine udstilling "Botaniske Detaljer" med smukke illustrationer af Bent Johnsen. Caféen byder på en god og sund tallerken for børn.


Familieskovtur i Marselisborg Mindepark

Hvor: Carl Nielsens Vej, 8000 Aarhus C
Hvem: Hele familien

Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgskovene, og oplev dyrene, der bevæger sig frit rundt blandt træer og parkens besøgende. Det er også et dejligt sted at være vidne til årstiderne, der skifter på smukkeste vis. I kan også gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte hver dag kl. 12, hvis de royale er hjemme. 

Rundt og rundt på Den Uendelige Bro

Hvor: Ballehage Strand, 8270 Højbjerg
Hvem: Hele familien

Tag et smut til stranden, og oplev Den Uendelige Bro, hvor ungerne kan gå og gå og gå - i en uendelighed! Broen er et kunstværk i sig selv, og placeret i de smukkeste omgivelser, midt i hav, strand og skov. Et skønt udflugtsmål til jeres næste familietur - husk badetøj, hvis vejret og vandet er varmt nok.

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.  

Fotos: 1) Antik museet 2) Christina Smedegaard 3) Børn i byen 4) Dokk 1 5) Katrine Hemmingsen 6) Vikingemuseet 7) Væksthusene 8) Marselisborg Mindepark 9) Den Uendelige Bro