Det er hyggeligt at bruge byen med ungerne, men det kan også hurtigt blive en dyr affære. Vi guider til byens allerbedste gratis børneoplevelser lige her. 


Gratis kage og åbning af festival square

Hvem: Hele familien
Hvor og hvornår: Bispetorv / 23. maj kl. 15

Vær med, når kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad åbner den hidtil største version af ILT Festivalen, som i samme omgang kan fejre sin 10-års fødselsdag! Det markerer festivalen med gratis kage og scenekunst på ILT’s Festival Square på Bispetorv.


Latinerfestival

Hvem: Hele familien
Hvor og hvornår: Latinerkvarteret / 25. maj kl. 11-17

Kom og fest på fransk, når der er Latinerfestival i Aarhus' Latinerkvarter. Kvarteret vil syde af god stemning, masser af livemusik, tjenerløb, gratis morgenbord, stort designmarked og meget mere for hele familien.

Pride
Aarhus Pride Parade

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår? Start på Bispetorv / 1. juni

Fejr mangfoldigheden og oplev den farverige Aarhus Pride Parade med hele familien!
Parade-forfesten starter på Bispetorv kl. 11, alle er klar til afgang kl. 11.20 og selve paraden afgår kl. 11.30. Alle er velkome, og det er gratis at deltage.

Tegn stort

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår? Børnekulturhuset Valdemarsgade / 5. juni kl. 10-15.30

Kom og vær med til at lave din helt egen tidsmaskine sammen med billedkunstneren Mormor. Få muligheden for at skrive dig ind i historiebøgerne, og fortæl din personlige historie både om fortiden, nutiden og om vores fælles fremtid. Det er gratis at deltage, bare mød op.

den uendelige bro
Den Uendelige Bro

Hvem? Hele familie
Hvor? Varna Strand/Ballehage Strand i Aarhus

Ta' et smut til Varna Strand/Ballehage Strand og oplev Den Uendelige Bro, hvor ungerne kan gå og gå og gå - i en uendelighed! Broen er et kunstværk i sig selv, og placeret i de smukkeste omgivelser, midt i hav, strand og skov. Et skønt udflugtsmål både forår og sommer - husk badetøj, hvis vejret og vandet er varmt nok.

Kemiworkshop for børn

Hvem? Børn mellem 9 og 13 år
Hvor & Hvornår? Gellerup Bibliotek / 12. juni kl. 14.30-16

Kom og lav sjove kemiforsøg på Fredspladsen foran biblioteket. Kemilærer Søren Brix gæster Onsdagsværkstedet og laver sjove eksperimenter. Arrangementet er målrettet børn fra 9-13 år, men alle er velkomne!


Byens hemmelige steder

Hvem? Hele familien

Aarhus vrimler med lækre opholdssteder – det er dog ikke alle, der er lige kendt. Tag ungerne i hånden og gå på opdagelse i de gratis hemmelige spots, som både byder på hygge, afslapning, sjov og leg - tjek: DE 5 HEMMELIGE SPOTS


Ud og se på dyr

Hvem? Hele familien
Hvor?Skolemarken

Flere steder i byen kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. Prøv fx Skolemarken , som er et mødested for børn i alle aldre – og deres forældre. Legepladsen er lækker og indbydende, og så er der vigtigst af alt, dyr. Kaniner, geder, høns, påfugle og undulater lyder udvalget på. Se også: DE 5 MED DYR


Rum-sjov

Hvem? Fra 5 år
Hvor? Sciencemuseerne 

Drømmer junior om at blive astronaut?  Så skal I da besøge Andreas Mogensens rumkapsel, som netop er landet på Science Museerne. Foruden selve rumkapslen udstilles også den enorme hovedfaldskærm på ca. 1000 kvadratmeter!

Sundhedspleje, legestue og rytmik

Hvem? Fra 0 år
Hvor? Dokk1

Er du på barsel? Så er Dokk1 et hit. Her kan du altid komme forbi med barnevognen og få skiftet, ammet og tilbringe kvalitetstid med din baby. Der er forskellige gratis arrangementer for de helt små og deres voksne. Hveranden onsdag er det åbent hus i Sundhedsplejen  og hver torsdag Fars legestue. Derudover er der hver måned rytmik og andre arrangementer - tjek kalenderen her.

legeplads
Tour-de-legeplads

Prøv en anden legeplads, end den I plejer! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil - tjek:
De 5 fede legepladser 
 De 5 småbørnslegepladser 
 De 5 indendørs legepladser 
De 5 bedste legepladser på byens skoler
De 3 hemmelige legepladser


Vikingemuseet

Hvem? Fra ca. 5 år
Hvor & Hvornår? Vikingemuseum / Åbent alle ugens dage

Under Nordea på Skt. Clemens Torv gemmer det lille Vikingemuseum sig, hvor I kan se hvordan Aarhus' første byggesten blev grundlagt. I vikingetiden var gadeniveauet helt nede i det kælderniveau, som udstillingen befinder sig på, så det er som at rejse tilbage i tiden, når man går ned ad trappen. Børn er gratis, voksne skal slippe 30 kr. for entré. 


Væksthusene

Hvem? Hele familien
Hvor & Hvornår? Botanisk Have / Åbent alle ugens dage

Oplev smukke og eksotiske planter i Væksthusene. Her er der god formidling af planterne, så børnene kan gå på opdagelse i de fire forskellige klimazoner og måske endda lære noget nyt! Nyd også den fine udstilling "Botaniske Detaljer" med smukke illustrationer af Bent Johnsen. Caféen byder på en god og sund tallerken for børn.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige spots


Marselisborg Skov

Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgsskoven, og oplev dyrene og foråret, der springer ud om lidt. Gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte kl. 12, hvis de royale er hjemme. 

Antikmuseet
Tilbage i tiden

Hvem? Fra 5 år
Hvor & Hvornår? Antikmuseet / Mandag - torsdag + søndag kl. 12-16

Besøg Antikmuseet og oplev alle de gamle, fine sager fra Antikkens Grækenland, Romeriget og Det gamle Egypten. Gå på opdagelse mellem græske guder, fantasivæsener, gamle krukker og en ægte mumie! Aktuelt udstilles L-guirlanden hele efteråret, som er en lang række moderne og farverige billeder, der går gennem hele museet og blander sig med den gamle kunst. Der er gratis entré for alle.

Spejdermuseet

Hvem? Fra 6 år
Hvor & Hvornår? Spejdermuseet/ Lørdag kl. 10-13

Måske vidste du slet ikke, at Aarhus har sit helt eget Spejdermuseum? Det er også et af de mere oversete museer i byen, men ikke desto mindre er det et hyggeligt besøgssted og det er ganske gratis. Lær om spejderbevægelsen i Aarhus og se gamle billeder, ting og sager, som blev brugt af spejderne gennem 1900-tallet.

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.  

Fotos: 1) ILT Festival 2) Latinerfestival 3) Jumpstory 4) Den Uendelige Bro af Caroline Meldgaard 5) Christina Smedegaard 6) Børn i byen 7) Science-museerne 8) Dokk 1 9) Katrine Hemmingsen 10) Vikingemuseum 11) Væksthusene 12) Antikmuseet