Hemmelige hang-outs, Legestue på Dokk1 og familiekoncert. Det er hyggeligt at bruge byen med børnene, men det kan også hurtigt blive en dyr affære. Derfor har vi samlet en masse sjove oplevelser, der er ganske gratis, så du ikke skal have den store pengepung op ad lommen.

Ramasjang-øen i Storcenter Nord

Hvor: Storcenter Nord
Hvem: Hele familien

Fra d. 28. april til d. 26. juni kan du opleve den seje, nye Ramasjang-ø i Storcenter Nords foyer. På Ramasjang-øen er alle børn velkomne, og der venter masser af sjove oplevelser. Du kan fx opklare mysterier, køre ræs, lave din egen heavy-sang og tage billeder med øens Photo Booth. Søndag d. 1. maj kl. 11.00 og 15.00 får Storcenter Nord besøg af Motor Mille, der optræder med sit seje danseshow - det er helt gratis, men kræver tilmelding via messenger på deres Facebook-side.

Familiekoncert 

Hvor: Musikhuset
Hvem: Hele familien

Kom og oplev eleverne fra Aarhus Musikskole, når de spiller koncert i Musikhuset. Her kan I få en lille musikalsk koncertoplevelse, når udvalgte elever fra Aarhus Musikskole og MGK Østjylland optræder med klaver, guitar og sang d. 21. maj og  18. juni på Musikhusets caféscene. Det er gratis.

Den Gamle By

Hvor: Den Gamle By 
Hvem: Hele familien

Rejs tilbage i tiden - besøg Den Gamle By. Her kan I se, hvordan man levede engang på H.C. Andersens tid over de moderne tider i 1920'erne til det danske velfærdssamfund i 1960'erne og 70'erne. Derudover består Den Gamle By af en hel række museer. Her er gratis entré for alle under 18 år

SUPER SØNDAG i City Vest

Hvor: City Vest
Hvem: Hele familien

Kom til SUPER SØNDAG i City Vest den 1. søndag i måneden! Hver måned kan du opleve sjove aktiviteter, købe den hyggelige søndagsbørnebillet og få brandvarme søndagstilbud fra butikkerne. Det skal være ekstra hyggeligt at besøge City Vest om søndagen, så derfor kan du altid forvente lidt ekstra af dit lokale center i Brabrand til SUPER SØNDAG. Søndag d. 1. maj kan man male en fin mulepose eller kasket i H.C. Andersen Tema, købe lækre sambusaer og shoppe de gode søndagstilbud.


Byens hemmelige hang-outs

Danmarkspremiere: Oplev den nye Ramasjang-ø i Storcenter Nord fra d. 28. aprl til d. 26. juni. En hel ø spækket med Ramasjang-sjov! Børn kan prøve den digitale Ramasjang-ø, hvor du kan lege med Motor Mille, Onkel Reje, Kristian, og Hr. Skæg, der alle bor bag skærmene på øen.

Hvor: Trapperne ved Navitas, Bispetorv, Æblehaven og Salling Rooftop
Hvem: Hele familien

Det vrimler med lækre opholdssteder i Aarhus – det er bare ikke alle, der er lige kendte. Tag ungerne i hånden, og gå på opdagelse i de gratis hemmelige spots, som både byder på hygge, afslapning, sjov og leg - find dem her. shh! De er meget hemmelige!

Hygge på Dokk1

Hvor: Dokk1 / Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Hvem: Fra 0 år

Er du på barsel? Så er Dokk1 et hit - og der er stadig åbent! Her kan du altid komme forbi med barnevognen og skifte, amme og tilbringe kvalitetstid med din baby. Der er forskellige gratis arrangementer for de helt små og deres voksne, fx Fars Legestue. Tjek kalenderen for et overblik over alle arrangementerne lige her.


Familieskovtur i Marselisborg Mindepark

Hvor: Carl Nielsens Vej, 8000 Aarhus C
Hvem: Hele familien

Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgskovene, og oplev dyrene, der bevæger sig frit rundt blandt træer og parkens besøgende. Det er også et dejligt sted at være vidne til årstiderne, der skifter på smukkeste vis. I kan også gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte hver dag kl. 12, hvis de royale er hjemme. 

Rundt og rundt på Den Uendelige Bro

Hvor: Ballehage Strand, 8270 Højbjerg
Hvem: Hele familien

Tag et smut til stranden, og oplev Den Uendelige Bro, hvor ungerne kan gå og gå og gå - i en uendelighed! Broen er et kunstværk i sig selv, og placeret i de smukkeste omgivelser, midt i hav, strand og skov. Et skønt udflugtsmål til jeres næste familietur - husk badetøj, hvis vejret og vandet er varmt nok.


Ud og se på dyr

Hvor: Skolemarken / Skt. Annegade 38-40, 8000 Aarhus C
Hvem: Hele familien

Flere steder i byen kan I helt gratis møde alverdens søde dyr. Prøv for eksempel Skolemarken, som er et mødested for børn i alle aldre – og deres forældre. Legepladsen er lækker og indbydende, og så er der en masse søde bondegårdsdyr, som I kan klappe og beundre. Der bor både kaniner, geder, høns, påfugle og undulater i Skolemarken.

LÆS OGSÅ: De 5 med dyr i Aarhus

legeplads
Tour de legeplads

Prøv en anden legeplads, end den I plejer! Det er både sjovt og gratis. Så pak snackposen, og kom afsted, så junior kan gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil. Bliv inspireret til jeres næste tur her:

De 5 fede legepladser i Aarhus
 De 5 småbørnslegepladser 
 De 5 indendørs legepladser 
De 5 bedste legepladser på byens skoler
De 3 hemmelige legepladser

AntikmuseetTilbage i tiden på Antikmuseet

Hvor: Victor Albecks Vej 2, Universitetets bygning 414, 8000 Aarhus C
Hvem: Fra 5 år

Besøg Antikmuseet og oplev alle de gamle, fine sager fra Antikkens Grækenland, Romeriget og Det gamle Egypten. Gå på opdagelse blandt græske guder, fantasivæsener, gamle krukker og en vaskeægte mumie! Der bliver løbende tilføjet nye særudstillinger, så I kan med fordel komme forbi igen og igen til nye oplevelser. Der er gratis entré for alle.


Byens første byggesten på Vikingemuseet

Hvor: Sct. Clemens Torv 6, 8000 Aarhus C
Hvem: Fra ca. 5 år

Under Nordea på Sct. Clemens Torv gemmer det lille Vikingemuseum sig. Her kan I se, hvordan Aarhus' første byggesten blev grundlagt tilbage i vikingetiden. Dengang var gadeniveauet helt nede i det kælderniveau, som udstillingen befinder sig på. Så det føles som at rejse tilbage i tiden, når man går ned ad trappen. Børn kommer gratis ind, mens voksne skal slippe 30 kr. i entré. 


Besøg de fire klimazoner i Væksthusene

Hvor: Botanisk Have / Peter Holms Vej, 8000 Aarhus C
Hvem: Hele familien

Oplev smukke og eksotiske planter i Væksthusene. Her er der god formidling af planterne, så børnene kan gå på opdagelse i de fire forskellige klimazoner og måske endda lære noget nyt! Nyd også den fine udstilling "Botaniske Detaljer" med smukke illustrationer af Bent Johnsen. Caféen byder på en god og sund tallerken for børn.

 

Fotos: 1) Storcenter Nord  2) Musikhuset Jonas Høholt  3)Den Gamle By 4) City Vest 5) Salling Aarhus  6) Dokk 7) Marselisborg Mindepark 8) Den Uendelige Bro 9) Børn i byen 10) Børn i byen 11) Antikmuseet 12) Vikingemuseet 13) Væksthusene

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.