Det er hyggeligt at bruge byen med ungerne, men det kan også hurtigt blive en dyr affære. Vi guider til byens allerbedste gratis børneoplevelser lige her.


På glatis ved Musikhuset

Spænd skøjterne og tag en tur på isen på skøjtebanen foran Musikhuset. I kan også leje skøjter for 45. kr. eller få slebet jeres gamle for 55 kr. - så kom afsted og vær bambi på glatis. Tjek åbningstider og info lige HER.


Fejring af kinesisk nytår

Fra Hundens år til Grisens år. Til forskel fra vores kalender, skifter datoerne for det kinesiske nytår fra år til år.  I Kina varer festlighederne i 15 dage, hvor festen starter ved nymåne og slutter først ved fuldmåne. I Aarhus fejres det kinesiske nytår i foyeren i Musikhuset d. 27. januar kl 10-16 med fest og farver. Masser af optrædener, boder og aktiviteter for hele familien. Der er fri entre. 


Lys i mørket

Dokk1 25. januar-2. februar er der spot på lys under overskriften LYS I MØRKET. Midt på Rampen kan I opleve forskellige lysinstallationer eller besøge et helt mørkt rum. I løbet af installationsperioden vil der være forskellige særlige lys-events. 


Rum-sjov

Drømmer junior om at blive astronaut?  Så skal I da besøge Andreas Mogensens rumkapsel, som netop er landet på Science Museerne. Foruden selve rumkapslen udstilles også den enorme hovedfaldskærm på ca. 1000 kvadratmeter!


Opera for de allermindste 

Ta' baby (0 - 2½ år ) med på Gellerup Biblioteket den 21. januar, når Den Jyske Opera tager jer med ind i operaens sanselige univers. Babyernes egne lyde og børnenes fysiske aktivitet bliver en del af forestillingen, hvor alle til stede inkluderes i det samme legende musikalske rum. Forestillingen er gratis men kræver billet. Billetbestilling her.


Tour-de-legeplads

Prøv en anden legeplads, end den I plejer! Det er sjovt og gratis. Så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far måske snupper en latte og et lille hvil - tjek: De 5 fede legepladser  De 5 småbørnslegepladser  De 5 indendørs legepladser 


Vikingemuseet

Under Nordea på Skt. Clemens Torv gemmer det lille Vikingemuseum sig, hvor I kan se hvordan Aarhus' første byggesten blev grundlagt. I vikingetiden var gadeniveauet helt nede i det kælderniveau, som udstillingen befinder sig på, så det er som at rejse tilbage i tiden, når man går ned ad trappen. Børn er gratis, voksne skal slippe 30 kr. for entré. 


Væksthusene

Oplev smukke og eksotiske planter i Væksthusene. Her er der god formidling af planterne, så børnene kan gå på opdagelse i de fire forskellige klimazoner og måske endda lære noget nyt! Nyd også den fine udstilling "Botaniske Detaljer" med smukke illustrationer af Bent Johnsen. Caféen byder på en god og sund tallerken for børn.

LÆS OGSÅ: De 5 hemmelige spots


Indendørs legepladser

Det danske vejr er bare ikke altid legepladsvejr, men børnene har stadig masser af energi, der skal bruges. Vi guider til de allerbedste indendørs legepladser i Aarhus, hvor børn og voksne kan boltre sig med tag over hovedet i timevis.


Marselisborg Skov

Tag familien med på en hyggelig gåtur i Marselisborgsskoven, og oplev dyrene og de flotte efterårsfarver. Gå en tur op forbi slottet, hvor der er vagtskifte kl. 12 hvis de royale er hjemme. 

Antikmuseet
Antikmuseet

Besøg Antikmuseet og oplev alle de gamle, fine sager fra Antikkens Grækenland, Romeriget og Det gamle Egypten. Gå på opdagelse mellem græske guder, fantasivæsener, gamle krukker og en ægte mumie! Aktuelt udstilles L-guirlanden hele efteråret, som er en lang række moderne og farverige billeder, der går gennem hele museet og blander sig med den gamle kunst. Der er gratis entré for alle.

Spejdermuseet

Måske vidste du slet ikke at Aarhus har sit helt eget Spejdermuseum? Det er også et af de mere oversete museer i byen, men ikke desto mindre er det et hyggeligt besøgssted for hele familien. Lær om spejderbevægelsen i Aarhus og se gamle billeder, ting og sager, som blev brugt af spejderne gennem 1900-tallet.

Fotos:
1) Musikhuset Aarhus 2)
 Pexels 3) Pexels 4) Danmarks Tekniske Museum 5) Kaare Viemose 6) Katrine Hemmingsen 7) Moesgaard 8) Væksthusene 9) Leos Legeland 10) Børn i byen 11) Antikmuseet

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.