Efterårsferien står for døren, og hvorfor ikke trække i det varme overtøj og nyde den smukke årstid med en uforglemmelig og stemningsfyldt overnatning i det fri. Vi guider til seks unikke glampingoplevelser for hele familien, hvor I ikke behøver at gå på kompris med komforten, men bare kan nyde samværet og tiden med hinanden.

1. Ryegaard Dyrehave - overnatning i trætoppene

Mellem Roskilde og Holbæk ligger den naturskønne og fredede Ryegaard Dyrehave, hvor I med en overnatning i seks meters højde midt i skoven får en unik oplevelse helt tæt på naturen. Med glas i trætophyttens tag og vægge bliver sanserne virkelig vakt til live, og uanset om I nyder udsigten til fjorden eller den fortryllende stjernehimmel, så byder Dyrehaven på fordybelse, hygge og samvær med ungerne. De moderne hytter har plads til to voksne og to børn, og er indrettet med en dobbeltseng med tilhørende dyner, oppustelige luftmadrasser, toilet- og badefaciliteter, et lille køkken med spiseplads, og en stor terasse, hvor I kan nyde solnedgangen.

Læs mere om Ryegaard Dyrehave her.

2. Camp Adventure - glamping og action i skoven

Kombiner en aktiv dag i klatreparken og skovtårnet med skovens dybe, stille ro efter lukketid. Når I tjekker ind på Camp Adventures glampingplads, kan I opleve solnedgangen fra første parket på Sjællands højest tilgængelige punkt, mens I nyder en afslappende aften og nat i de flot møblerede kæmpe-telte.

Læs mere om Camp Adventure her.

3. Containerhus 18b - landlig idyl med twist

Med udsigt til marker og fjord i den vestjyske natur byder cointainerhusene i Harboøre på en god blandning af landlig hygge og æstetisk særpræg. Husene er lavet af to skibscontainere, der er stablet ovenpå hinanden og indeholder en dobbeltseng og to enkeltsenge, som også fungerer som sofa. Køkken-alrum og badeværelse skal deles med de andre gæster og ligger i hovedbygningen, 18b, cirka 20 meter fra containerhusene. Med legepladser, skov og to kilometer til både Vesterhavet og Limfjorden er der rig mulighed for at opleve den storslåede danske natur.  

Læs mere om Containerhus 18b her.

4. Camp Oak - en magisk oplevelse

Oplev efterårets magi og smukke natur på tæt hold i den svenske vildmark. Lav mad over åben ild, put jer under de varme vinterdyner og fald i søvn til lyden af ulvenes hyl, når i tilbringer natten midt i Skåne Dyrepark, som huser over 800 vilde og tamme dyr fra hele Norden. Teltene har plads til op til 10 personer, og er alle udstryret med komfortable teltmadrasser, elektricitet, og varmeelementer. Derudover er der adgang til køleskab og mikroovn. Parkens flere hundredetusinder udendørs kvadratmeter byder på masser af eftrårsaktiviteter for hele familien under åben himmel, legepladser og et væld af fantastiske dyr i natulige omgivelser.

Læs mere om Skåne Dyrepark her.

5. Nyrups Naturhotel - lad tiden stå stille

Det er ikke helt uden grund, at Nyrups Naturhotel også bliver kaldt det langsomme hotel, for der er nemlig ingen elektricitet, rindende vand eller wifi men derimod dage med ro i den skånske bøgeskov. Her venter der en oplevelse udover det sædvanlige, hvor madlavningen kan tage flere timer, og nærværet med familien rigtig kan mærkes. De minimalistisk indrettet uldhytter med plads til to eller tre senge er spredt rundt omkring i skoven, hvor der også er rig mulighed for at tage på vandreture og nyde efterårets farvestrålende natur. Både skovbruser og komposttoiletter skal deles med de andre overnattende, og opholdet kan bookes med både morgenmad og aftensmad bestående af lokale råvarer, som I selv skal tilberede over åben ild i det veludstryrede udekøkken.

Læs mere om Nyrups Naturhotel her.

6. Sonnerup Gods - luksus tæt på byen

Forsvind ind i de store midtsjællandske løvskove og få en skøn glamping-oplevelse ved Sonnerrupgaard Gods. Omringet af skove, bakker og enge i Nationalparken Skjoldungernes Land kan I sove i de lækreste telte - og der er sørget for alt. Hvert af de rummelige telte har egen bålplads, og alt hvad I skal bruge for at få et luksusophold midt i naturen. Læg jer til rette i de opredte senge og lyt til nattens lyde i skoven, og nyd morgenmaden fra jeres egen private terasse.

Læs mere om Sonnerupgaard Gods her.

 

Fotos: 1) Ryegaard Dyrehave 2) Camp Adventure 3) Containerhus 18b 4) Camp Oak 5) Nyrups Naturhotel 6) Sonnerup Gods