Glæd jer til BUSTER Filmfestival, der løber af stablen den 26. september - 9. oktober i Kbh! Festivalprogrammet byder i år på hele 14 dage fyldt med rørende, sjove, smukke og øjenåbnende filmoplevelser. Vi guider jer til særlige events for de 3-12 årige her.

Artiklen er bragt i samarbejde med BUSTER Filmfestival

Mere end 170 børne- og ungdomsfilm fra hele verden

BUSTERs store festivalprogram byder i år på mere end 170 børne- og ungdomsfilm fra hele verden samt en en lang række spændende events for børn og familier. I kan bl.a. glæde jer til et stort anime-program, fødselsdagsfejring af Alfons Åberg, hjemmebyggede rumskibe og skattejagt, spritnye film og tv-serier fra bl.a. Wulffmorgenthaler, Gigis og Phie Ambo.

Husk at Børn i byen klubmedlemmer får 50% rabat på billetter købt i indgangen til BUSTER Filmfestival 2022.

Husk også, at der afholdes gratis visninger af filmene Vinski og Usynlighedspulveret den 1. oktober og Bamse og Vulkanøen den 8. oktober for Børn i byen klubbens medlemmer.

Særlige events for de små

BUSTER er meget mere end blot film. På årets festival kan I f.eks. også møde anime-entusiaster, samt opleve unge skuespillere og nye talenter fra Copenhagen Acting School, der live-dubber det Oscar-vindende mesterværk ‘Chihiro og heksene’. I Cinemateket kan I gå på opdagelse i BUSTERs hjemmebyggede legeuniverser og workshops og prøve nye børnespil. I kan også komme til sing-along visning af Bennys Badekar, samt deltage i Alfons Åberg 50-års fødselsdag, der fejres med en festlig fødselsdagsparade med dygtige musikere og leg.

Vi har udvalgt seks særlige events for børn på festivalen, som I ikke må gå glip af:

Til de mindste

★ Alfons Åbergs fødselsdagsparade
Hvor og hvornår: 1. + 8. oktober kl. 10 på Frederiksberg Hovedbibliotek og Cinemateket
Selvom han stadig har form som en nuttet, betænksom lille gut, fylder den kære Alfons Åberg 50 i år! Det fejrer BUSTER med festlig fødselsdagsparade på Frederiksberg Hovedbibliotek og i Cinemtaket, hvor dygtige musikere og de seje rytmikpædagoger fra Rytmikbandittterne kommer og får gang i festen. Vi viser samtidig den klassiske film ‘Hokus Pokus, Alfons’ og inviterer til leg i Alfons Åbergs stue... Rytmikbanditterne kommer forbi Cinemateket både den 1. oktober kl. 11.20 inden Alfons Åberg-visningen samt lørdag den 8. oktober kl. 11.20 efter visningen af 'Mor Muh'. Bestil billetter her.

Ramasjang forpremiere
Hvor og hvornår: 8. oktober kl. 13 i Cinemateket
Hvem ville ikke gerne se en spritny, banebrydende animationsserie om en charmerende 8-årig...kylling? BUSTER inviterer til forpremiere på DR Ramasjangs flotte 3D-animation ‘Karlas fantalastiske rejse’ om kyllingen Karla, der ofte må sande, at tingene ikke altid går, som hun har planlagt... Efter visningen kan I møde holdet bag serien! Bestil billetter her.

Til de 8-12-årige

★ F.C. Stjerneskud
Hvor og hvornår: Se alle visninger og bestil billetter her
Vil I selv være med til at afgøre, hvad der sker i biffen? Så gør jer klar til BUSTERs helt nye store, interaktive biografoplevelse ‘Mysteriet om F.C. Stjerneskud’. Ved hjælp af rekvisitter, spændende filmsekvenser og BUSTERs engagerende værter, skal publikum løse en masse udfordringer og hjælpe karakteren Rosa med at redde sin naturskønne fodboldbane fra mystiske entreprenørers skumle planer. Velkommen til et sjovt univers af naturaktivisme og fodboldfeber!

★ På skattejagt efter ekstraordinære kvinder
Hvor og hvornår: 10. oktober kl. 12.30 i Cinemateket
Et andet helt særligt event, hvor film og aktivitet kombineres, finder sted i og omkring Cinemateket. BUSTER inviterer nemlig til urpremiere på en helt nyudviklet skattejagt, hvor I kan gå på jagt efter portrætplakater af 6 ekstraordinære danske kvinder og vinde en sej præmie! Inden skattejagten er der en visning af animationsfilmen ‘Kender du hende’, hvor I lærer de ekstraordinære kvinder at kende. Bestil billetter her.

Chihiro og heksene live dubbing
Hvor og hvornår: 8. oktober kl. 9.30/10.00 i Grand Teatret
Hvis I aldrig har oplevet det Oscar-vindende mesterværk ‘Chihiro og heksene’ i biografen, har I chancen nu! Og endda med et unikt twist. Fem unge skuespillere fra Copenhagen Acting School sætter nye stemmer på universet, når de ‘live-dubber’ med dansk tale foran hele biografsalen. Glæd jer til at se en filmklassiker på en helt ny måde. Bestil billetter her.

★ "Verdens Bedste Instrument" med Sigurd Barrett
Hvor og hvornår: Lørdag d. 08.10 kl. 10.30 i Cinemateket
Sidst, men absolut ikke mindst, kan I komme til premiere på den nye film ‘Verdens Bedste Instrument’, hvor Sigurd Barrett og seje musikere fra Copenhagen Phil forsøger at finde ud af, hvilket instrument, der er verdens bedste. Og vi kan love jer for, at der fuld smæk på musikken. Efter filmen kan I stille spørgsmål til Sigurd Barrett og musikerne, der er mødt op i dagens anledning. Filmen indgår i kortfilmpakken 'Mageløse Instrumenter'.  Bestil billetter her.

Se alle de særlige events på BUSTER Filmfestival her