Jane fra rejsebloggen janeaway.dk giver her sine 10 bedste tips til en forlænget weekend med børn i Helsinki - hovedstaden i ’de tusind søers land’. En by spækket med design og smukke blomsterbed i de finske farver. 

Soumenlinna
1. Suomenlinna

Suomenlinna blev grundlagt i 1748 og er en af ​​verdens største fæstninger, som blev indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste i 1991 og er et af de mest populære attraktioner i Finland. Fortet er bygget på en klynge af klippeøer og er en perfekt ramme for et familie eventyr.

2. Allas Sea Pool

Svøm i en opvarmet pool (og børnepool) eller tag en dukkert i det baltiske hav i form af en pool med filtreret havvand (koldt men fantastisk). Til komplekset er der café og restaurant og så naturligvis sauna, som du jo SKAL prøve, når du er i Finland.

3. SkyWheel

Lige ved siden af Allas Sea Pool står det kæmpe Pariserhjul, hvor du kan nyde udsigten ud over Helsinki havn, Historical District og Design District.

Kallio
4. Kallio

Kallio er et hipt kvarter, hvor de unge bohemians bor. Her er masser af små upcoming caféer og butikker, og området emmer af kunst og kultur. Området kaldes Hipster District.

5. Old Market Hall

Eller Vanka Kauppahalli, som det hedder på finsk, er det tætteste du kommer på de danske Torvehaller. Old Market Hall er fra 1888 og ligger smukt nede ved Magasinkajen og er spækket med forskellige boder og delikatesser. Snup en kaffe på Story.

LÆS OGSÅ: 3 ture til Tyskland med børn

6. Market Square

Stort marked i den sydlige havn for enden af Esplanadi park. Her er lopper, souvenirs og masser af lækker mad, frugt og grønt. Et godt sted at komme forbi til en eftermiddagssnack og her kan jeg anbefale en Crépe med banan og nutella.

Helsinki
7. Green District

Tag en tur til Töölö, hvor Sibelius' berømte skulpturer står i parken. Gå en tur op langs kysten og hop ind på Café Regatta (cash only) til en kop kaffe og en lækker finsk kanelsnegl. Gå en tur rundt om den smukke Töölönlahti Bay. Området her er meget grønt og kaldes derfor Green District.

8. Senate Square

Senatspladsen og dets omgivelser udgør den ældste del af det centrale Helsinki. Torvet domineres af fire bygninger. Helsinki Domkirke, Regeringspaladset, Helsingfors Universitets hovedbygning og Finlands Nationalbibliotek.

Helsinki
9. Brug offentlig transport

Helsinki er en meget overkommelig by og nem at gå rundt i. Bliver fødderne trætte så hop på en tram. Helsinki har et af de største sporvognssystemer i Norden. Nogle linjer går fra den ene ende af byen til den anden, som du snildt kan tage for sight-seeing'ens skyld.

LÆS OGSÅ: På familieeventyr i De Forenede Arabiske Emirater

10. Legepladser

Helsinki er en meget børnevenlig by med mange legepladser. Jeg læste, at der nærmest er en legeplads på hvert gadehjørne. Det må siges at være en overdrivelse, men man forstår budskabet. Vi brugte dem, vi passerede i parkerne eller andre steder på vores vej gennem byen, og det var mange.

OBS! På janeaway.dk kan du læse mere om Janes getaway til Helsinki, herunder tips til spisesteder og flypriser m.m. Du kan også læse om hendes sidste besøg i Helsinki - her nåede hun akkurat at være i byen i få timer, før hun ret uventet fødte sin søn - fem uger før tid! Otte år senere vendte hun tilbage for at vise sønnen, Rasmus, den by, han blev født i. Det kom der de 10 ovenstående bud ud af.

Fotos: Jane Hemmingsen

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.