Genbrug er god brug. Og ud over den rene samvittighed, når tøjet får nyt liv, så er der mange penge at spare, hvis du ved, hvor du skal lede. Vi guider til de fem bedste secondhandbutikker til børn. 

Genbrug Aarhus

Tre tips, når du shopper secondhand

1. Tjek ofte 
Hvad enten butikken kører med doneret tøj eller private sælgere, så er udskiftningen hyppig, så stik næsen ind så ofte du kan komme til det. Det tager måske lidt tid at komme ind i rutinen, men efterhånden kender du butikkerne så godt, at du kan spotte nyhederne fra fortovskanten - og det giver mange gode muligheder.

2. Vær kritisk
Der er enormt meget rigtig fint tøj, der bare venter på at få nyt liv, men husk de kritiske briller, så du ikke kommer hjem med den sødeste trøje, der er to numre for lille, eller den fine frakke, der bare lige skal have syet en knap i. Får du det gjort? Så go for it, men har du egentlig for travlt, så lad den hænge til den næste handywoman. 

3. Kend dit barns garderobe og vaner
Den her kan være svær. Men det handler om at vide, hvad man rent faktisk mangler, og hvilket tøj ens barn har det godt i - og så holde sig til det. Også selvom de der smækbukser er de sødeste i verden (men par nummer 25, som man aldrig når at bruge) og den islandske uldsweater er fantastisk (indtil "den kradseeer"). Du kender dig selv og dit barn bedst. Husk det, når du handler.

God shopping!

genbrug aarhus børn

Lille Nor
Frederiks Allé 116. Åbent mandag-torsdag 10-17 og fredag 10-16.  

Den flotte lille butik på Frederiks Allé gemmer på en væld af gode fund! Konceptet i butikken går ud på, at private sælgere kan leje en reol og sælge ud af gemmerne. Du finder primært tøj, men butikken rummer også bøger, legetøj, babyudstyr mm. Husk også at kigge i kælderen, hvor de større ting som barnevogne og autostole gemmer sig. Bagerst i butikken finder du et hyggeligt rum til amning og leg. Lille Nor har desuden et fint lille udvalg af genbrugsmøbler, samt keramik, sæbebarer, suttesnore og andre fine (nyproducerede) varer, hvis du mangler en lille fin barselsgave.

genbrug aarhus børn

Flower Kids
Rådhuspladsen 5. Åbent mandag-torsdag 10-17.30, fredag 10-18 og lørdag 10-16

I kælderen hos Alexandra Blomster på Rådhuspladsen finder du Flower Kids. Konceptet er det samme som i Lille Nor, nemlig at private lejer en reol og sælger ud. Butikken er blandt de største på listen, og den bugner af fint børnetøj. I de to tilstødende rum finder du desuden både ventetøj og ammevenligt tøj samt større ting som fx. babynests, barnevogne og en masse legetøj. Bagerst i butikken er der indrettet en plads til en rolig ammestund og lidt leg til de mindste.

LÆS OGSÅ: Da jeg blev gravid, satte jeg mig for ikke at købe noget nyt babytøj - overhovedet!

genbrug aarhus børn

Mødrehjælpens børnetøjsbutik 
Frederiks Allé 136. Åbent mandag-fredag 10-17 
Tordenskjoldsgade 27. Åbent mandag-fredag 11-17.30 og lørdag 11-14

Hos Mødrehjælpen er det donerede tøj inddelt i størrelser, hvilket gør det virkelig nemt at danne sig et hurtigt overblik over hvor man skal kigge - og det giver mere tid til at gå på opdagelse i de mange bøger og det fine udvalg af legetøj og babyudstyr. 

genbrug aarhus børn

Red Barnet
Park Allé 5. Åbent mandag-fredag 10-15 og lørdag 10-13

Red Barnet i Park Allé inddeler, ligesom hos Mødrehjælpen, tøjet i størrelser, hvilket sikrer et hurtigt og nemt overblik over både tøj og sko. Den fine lille butik byder desuden på et fint udvalg af bøger og legetøj samt de sødeste børnemøbler til listens måske bedste priser.

LÆS OGSÅ: den store genbrugsguide til København

genbrugsguide københavn

 

Fotos: 1-5) Nana Bech Eneqvist 6) Little Reshop