Der venter et væld af hyggelige og historiske oplevelser i Fjordlandet i børnenes efterårsferie. Oplev en rejse tilbage i tiden på egen krop, og dyk ned i den fantastiske Danmarkshistorie. Vi har samlet 12 unikke oplevelser!

ANNONCE FOR VISIT FJORDLANDET

Besøg Danmarks fødested

I området omkring Lejre Museum finder I hjemstedet for Danmarks første konger - de mystiske sagnkonger Skjoldungerne, der siges at have gudeblod i årerne. Gå på opdagelse i de smukke og historiske omgivelser - også kendt som Danmarks fødested - og kom helt tæt på sagnene om kongemagtens fødsel. 

Oplev Danmarks største kongehal

Tag familien med til Sagnlandet Lejre, og kom indenfor i vikingernes "Royal Arena", nemlig Danmarks største vikingehal, hvor I nemt kan forestille jer kongen, der lægger planer for det næste slag. I kan også opleve fortidens levevis på egne kroppe, når resten af Sagnlandet Lejre byder på fantastiske interaktive aktiviteter for store og små. 

Bliv vikinger for en dag

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde er der masser at lære om livet som viking. Her kan I prøve kræfter med krigertræning, male jeres egne våben og undersøge de fantastiske vikingeskibe. På Værftspladsen kan I desuden bygge jeres egen båd eller redde museet fra et snedigt tyveri i det digitale spil, der fører jer rundt om vikingeskibene og gennem historien. 

Deltag i aktiviteter ved Tadre Mølle

Der er massevis af aktiviteter på programmet ved Tadre Mølle i efterårsferien. Bag med vandmøllens eget mel, lav kreationer af naturens skattekammer, most æbler og meget meget mere. Gå heller ikke glip af en tur langs trampestien, udstillingen i laden, Elverdamsdalens skønne natur, samt de lækre kager og drikkevarer i Café Maries Minde. 

Familiedag hos Frederikssund Vikingespil

Der er også god mulighed for at være viking for en dag, når der er leg og læring for både børn, voksne og barnlige vikingesjæle på bopladsen hos Frederikssund Vikingespil. Mal skjolde, kast jer ud i vikingernes lege, rid på islandske heste, skyd med bue og pil, og se fægterne kæmpe som vikingerne gjorde det. 

Udforsk de kongelige gravsteder

Hele 40 konger og dronninger ligger begravet i de overdådigt udsmykkede gravkapeller i Roskilde Domkirke. Lige fra kong Christian d. 4 til dronning Margrethe d. 1. og eftersigende også vikingekongen Harald Blåtand. Domkirken er på UNESCO's Verdensarvsliste, fordi det er det eneste sted i verden, hvor så mange intakte kongelige grave er samlet. 

Dyk ned i tiden op til 2. Verdenskrig

Egholm Museum bugner med vilde fundt fra 1600-tallet og frem til 2. Verdenskrig. Der er en helt unik våbensamling, uniformer og hverdagseffekter i samlingen, og i den nyåbnede udstilling om 2. Verdenskrig kan I blandt andet se flaget fra Hitlers førerbunker i Berlin, en tysk bunker, der er indrettet med tidens interiør, samt to store kampvogne. 

Rejs tilbage i tiden på Jægerspris Slot

Tag med Grevinde Danner rundt på hendes og Frederik d. 7.'s sommer- og jagtslot, og bliv klogere på stiftelsen af børnehjemmet 'Danners Børn'. Kongeparret var nogle af de første i Danmark til at gå ind i humanitært arbejde af så store dimensioner, og institutionen findes stadig den dag i dag. 

Slottet for enden af Danmarks længste allé

Ledreborg Slot byder på bygnings- og landskabsarkitektur helt tilbage fra det 18. århundrede, og ligger smukt placeret for enden af Ledreborg Allé med en flot park i barokstil. Gå på opdagelse i den fantastiske slotspark eller book en rundvisning og besøg fangehullet. 

Tip! I kan også opleve Ledreborg Slot fra trætoppene - nemlig via den 400 meter lange svævebane, der er en del af Danmarks største svævebanepark, Fly High!

Unikke oplevelser på Selsø Slot

Slottet, der kan dateres helt tilbage til middelalderen, gemmer på mange sjove oplevelser for hele familien. Besøg blandt andet slottets naturreservat - et 500 hektar stort fuglereservat, hvor fuglelivet er varieret og rigt. Stedet hedder Møllekrogen, og er en kæmpe oplevelse for store og små. 

Tag på indkøb som i 1920'erne og 1930'erne

Lützhøfts Købmandsgård er et levende museum i hjertet af Roskilde, hvor I kan opleve købmandslivet, som det tog sig ud i gamle dage. Gå på opdagelse blandt hundredevis af varer, der afspejler sortimentet i mellemkrigstiden, få kandis og bolcher i håndfoldede kræmmerhuse, prøvesmag Rich's kaffeerstatning og meget andet sjovt. 

Kom tæt på livet i fjorden fra oldtid til nutid

Fjordlandets helt unikke historie folder sig ud på Frederikssund Museum, Færgegården, der ligger helt naturskønt mellem skov og fjord, og har den hyggeligste have, hvor I kan nyde en kop kaffe eller is fra museets butik. 

 

Fotos: 1) Skibssætning, Gl. Lejre, foto: Ole Malling 2) Kongehal, Sagnlandet Lejre 3) Vikingeskibsmuseet, foto: Werner Karrasch 4) Tadre Mølle 5) Bopladsen, Frederikssund Vikingespil 6) Roskilde Domkirke, foto: Anja Gaard Olsen 7) Egholm Museum 8) Jægerspris Slot, foto: Andreas Lykke Petersen 9) Ledreborg Slot 10) Selsø Slot 11) Lützhøfts Købmandsgård, foto: Roskilde Museum 12) Frederikssund Museum Færgegården