Der er ingen grund til at droppe tøndeslagning, udklædning og massevis af fastelavnsboller bare fordi vi ikke må holde fest som vi plejer. Lad os i stedet få det bedste ud af, at der er en hyggelig højtid lige om hjørnet, og gøre lidt ekstra ud af festlighederne derhjemme!

Det er ret simpelt

Pynt op derhjemme
Klæd jer ud
Spis fastelavnsboller

Pynt op derhjemme

DIY fastelavnsris
I plejer sikkert at få fastelavnsris til nogle af de fastelavnsfester, der normalt er overalt i byen. Men i år er festen rykket hjem, så hvorfor ikke lave risene selv? Vi har selvfølgelig en guide, så I ikke glemmer nogle af de vigtige komponenter - og se lige, hvor fint det kan blive med slik, pynt og masser af farver!

Pynt årets tønde
Ingen fastelavnsfest uden at slå katten af tønden, og selvfølgelig skal tønden dekoreres, inden den smadres i tusind stykker! Find inspiration i vores guide til, hvordan tøndeslagningen kan klares med stil. 

Guirlande med tønder
Find saks og papir frem, og vær kreative med hyggelige guirlander, der kan pynte fint derhjemme. Her har vi en guide til, hvordan I laver små tønder, der kan hænge side om side til årets mini-fastelavnsfest. 

Klæd jer ud

Nemme DIY fastelavnskostumer
Det behøver ikke at tage timevis at lave et fint kostume. Faktisk kan ungerne stort set klare den selv med lidt maling og et par sakse! Sidste år lavede vi disse to udklædninger på ingen tid. 

Flot ansigtsmaling
Gå all in på årets udklædning, og brug lidt tid på at give ungerne en god gang ansigtsmaling! I vores guide finder du både fotos og videoer, der forhåbentligt kan inspirere dig til at male løs på dine børn.

Fastelavnskostumer uden sysmaskine
Du kan sagtens lave storslåede og imponerende kostumer, selvom du ikke har en symaskine derhjemme. Med papkasser, sølvpapir, lidt maling og en god portion fantasi kan I komme virkelig langt - se bare her!

Tip! Er I mere til at købe jeres kostumer, kan I få 10% hos Lirum Larum Leg gennem Børn i byen Klubben. 

Spis fastelavnsboller

De bedste fastelavnsboller i København
Hop forbi jeres favorit-bageri, og køb byens bedste fastelavnsboller med hjem til den "store" fest. Har I endnu ikke fået smagt dem alle, kan I også købe fra flere forskellige bagerier og lave en lille fastelavnsbolle-smagning. Lækkert!

De bedste fastelavnsboller i Aarhus
Har I smagt byens bedste fastelavnsboller? Hvis ikke, er det på tide, for det er ved at være sidste chance! Hop forbi et af de 5 Aarhusianske bagerier på vores liste - det vil I ikke fortryde!

Bag selv jeres fastelavnsboller
Den ekstra tid derhjemme kan I med god grund bruge i køkkenet, når årets fastelavnsboller skal fremtrylles. Prøv en af vores lækre opskrifter: 
- Opskrift: Fastelavnsboller
- Opskrift: Meyers fastelavnsboller med creme og chokolade

LÆS OGSÅ: Sådan aktiverer du dit barn i køkkenet

 

Hvornår er det fastelavn? 

Fastelavn falder altid mellem den 1. februar og den 7. marts - helt præcis 7 uger før Påskedag. Og i år er det altså søndag den 14. februar.  

 

Fotos: 1) Anna-Sophie Gruth Hemmingsen 2) Stephanie Mielnicki 3) Lagkagehuset