Er du far på barsel? Så se med her! Fyrene bag podcasten The FAR Side har nemlig givet os en håndfuld gode tips til, hvad fædre kan lave under barslen i Aarhus.

Far på barsel

Dokk1

Dokk1 på havnen er et skønt sted for fædre på barsel. Områderne på Niveau 2 er indrettet som store lege- og væresteder, som appellerer til både leg, læring og fælles oplevelser. Der er både mulighed for at være aktive sammen, eller bare at slappe af og nyde biblioteket. Der er desuden indrettet et særligt område for de allermindste, nemlig 0-3 års området. Her kan de 0-3 årige udfordres på deres motoriske og sanselige evner. Området er udstyret med madrasser, sanselegetøj og legemøbler - og er skofrit og friholdt for barnevogne. Hver torsdag afholdes der også Fars Legestue i Pusterummet, hvor fædre på barsel kan møde andre fædre, og få inspiration til leg med baby.
OBS: Fars Legestue holder sommerferie, og er tilbage igen d. 17. august 2017.

BabyBio i CinemaxX

Hver onsdag kl. 10 er der BabyBio i CinemaxX. Her vises filmene med dæmpet lyd og en lille smule lys, så det er muligt at have baby med i salen. Det er også muligt, at lade sit sovende barn blive i barnevognen udenfor salen, hvor det opmærksomme og omsorgsfulde personale overvåger de sovende poder. Der er endvidere mulighed for både bleskift og opvarmning af sutteflasker, og der tilbydes både gratis kaffe og the.

Babysvømning

Hvis du som far vil give dit barn en dejlig, sansende og stimulerende oplevelse i vand, skal du måske prøve babysvømning. Prøv f.eks. babysvømning på Badeanstalten Spanien, hvor de yngste fra 0-1 år bliver vant til vand og får udviklet deres motorik og bevægelsesmønstre. En lektion varer 30 minutter, og er afstemt i henhold til en babys indlæringsniveau og evne til at holde varmen i vand. Instruktøren underviser, guider og vejleder forældrene, så barnet får en behagelig og tryg vandoplevelse.

Fædregrupper

Fædregrupper Aarhus er et initiativ, der har til formål at etablere fædregrupper i Aarhus. Så hvis du er på barsel eller har udsigter til det, og er interesseret i at mødes med andre fædre i samme båd, kan du udfylde denne formular. Herefter vil du blive sat sammen med andre fædre udfra geografi og barnets alder. Du kan også følge med på deres Facebook-side, og få inspiration til, hvor du som barslende far kan tilbringe tiden med den lille i selskab med andre nybagte fædre.

Børnenes Aarhus

Hvis du er på udkig efter fede legepladser, museer, aktiviteter og sjov med junior, bør du tjekke Instagram-profilen bornenesaarhus. Profilen er en slags guide til at opleve Aarhus i børnehøjde, og guider dig til byens legepladser, parker, museer og andre aktiviteter gennem billeder og små beskrivelser. Børnenes Aarhus har også en Facebook-side.

Barnevogne

Podcast for fædre (og andre nysgerrige)

The Far SideTag en slapper, mens junior snupper en lur, og lyt til en podcast. I podcasten The FAR Side deler to aarhusianske fædre, Christoffer og Jesper, åbent deres tanker om at være far - bekymringer som glæder. Nyt afsnit udkommer ca. hver 14. dag og kan hentes på iTunes eller hjemmesiden www.thefarside.dk.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.