Ta' på ferie til Syd-Norge - nordmændenes foretrukne rejsemål om sommeren! Her venter en perlerække af familievenlige oplevelser, storslået natur og spændende museer. Besøg f.eks. Dyreparken i Kristiansand, hvor børnene kan hilse på folk og røvere i Kardemomme By eller tage på togtur og møde Klatremus og Mikkel Ræv i Hakkebakkeskoven. Annonce

DyreparkenGiv børnene deres drømmeferie i Dyreparken

Kardemomme By

Dyreparken i Kristiansand er Norges største familiepark. Her kan I bl.a. besøge eventyrlandsbyen Kardemomme By fra Thorbjørn Egners børnebog "Folk og røvere i Kardemomme By". Her kan børn og voksne møde alle bogens skønne karakterer, både folk, røvere, politimesteren og den bestemte tante Sofie, der tjekker om I har renset ørerne! Indimellem opfører karaktererne skuespil, andre gange slentrer de rundt og hilser på folk, leger med børnene eller improviserer små scener. Om aftenen er der byfest lige udenfor byporten, hvor hele familien kan få sig et godt grin og synge med på alle sangene. Det er muligt at overnatte i Kardemomme Bys små hyggelige huse, der kan rumme enten 5, 7 eller 15 mennesker.

Alle overnattende gæster i Kardemomme By får desuden hver en billet til Cirkus Jesper - et familiecirkus uden sidestykke! Måske husker I, at røveren Jesper fra bogen "Folk og røvere i Kardemommeby" blev cirkusdirektør? - Nu kan I endelig opleve Jesper i manegen omgivet af både klovne og linedansere.

Når I er i Dyreparken må I endelig ikke gå glip af Hakkebakkeskoven! Ta' med det specialbyggede tribunetog ind i skoven, og kom på en 40 minutter lang oplevelsesrejse med Klatremus, Mikkel Ræv og alle de andre personligheder fra Thorbjørn Egners udødelige univers. Her vil en helt ny og unik verden med små forestillinger åbne sig for jer.

Oplev også:
Hakkebakkeskoven Filmstudio
Badelandet
Dyrepræsentationer

Psst: Bestiller I billetter på Dyreparkens hjemmeside, sparer I 50 kr. pr. billet.

Hakke Store naturoplevelser

Når I besøger Syd-Norge eller "Sørlandet", som de lokale siger, må I ikke snyde jer selv selv for de spektakulære naturoplevelser og maleriske landsbyer. Området består af lang fantastisk kyst, skærgård og smukke, små byer med hvid træhusbebyggelse - det er ren idyl!
Udforsk f.eks. Flekkefjordsbanen på skinnecykel. Jernbanestrækningen tager jer igennem 17 tuneller, varierede landskaber og smuk natur. Turen er 17 km lang, og egner sig til hele familien. Derudover byder Syd-Norge på flere fyr, beliggende i vild natur og med fantastisk havudsigt. Besøg f.eks. Lindesnes Fyr på Norges sydspids eller Lista Fyr med udsigt over Listahaløya. Det er desuden muligt at overnatte i den tidligere assistentbolig på Lista Fyrstation, hvis I ønsker en rigtig fyrferie!

Visit SørlandetHvis I er til udendørs action og fart over feltet, kan I også besøge aktivitetsparken TrollAktiv. Her kan I prøve spændende familieaktiviteter såsom rafting, klatreskole, grottetur, BMX, kayak, kano og mountainbike. Og vil I overnatte kan I både booke hytter, lavotelt og lejligheder.

Trollaktiv

Skal overnatningsstedet være ekstra unikt, så prøv Trehytterne i Gjerstad. Her bor I højt oppe under trækronerne, og kan sove og vågne til naturens lyde. Find roen på terrassen og lad ungerne gå bananas på Tarzanbanen udenfor hytten.

Spændende museer

Vest-Agder museet består af elleve spændende afdelinger, og flere af dem er oplagte udflugtsmål for børnefamilier. Besøg f.eks. Odderøya museumshavn, som byder på maritime aktiviteter og udstillinger for store og små. Lån f.eks. en robåd og lær at knytte knob. Eller besøg Syd-Norges største friluftsmuseum, Kristiansand museum, hvor I kan lære om livet på landet og i byen i gamle dage. Her er både historiske legepladser, værksteder og meget andet.
Er junior vild med kanoner, skal I helt sikkert besøge Kristiansand kanonmuseum, som ligger lidt udenfor Kristiansand. Her kan I bl.a. se en bunker og verdens næststørste kanon på land fra 2. verdenskrig! I kan også tage på tur med imponerende damplokomotiver på Setedalsbanen. Den historiske togtur byder på skønt landskab i lokomotiver, der er over 100 år gamle!

Sørlandet

SÅDAN KOMMER I TIL SYD-NORGE OG KRISTIANSAND
Fra Jylland:
Ta' færgen fra Hirtshals til Kristiansand, det tager kun fra 2 timer og 15 minutter. Overfart med Fjord Line og Color Line.
Fra København: Flyv direkte fra København til Kristiansand med Widerøes Flyveselskap, det tager 50 minutter. Dyreparken ligger kun 10 minutter med bil fra molen eller med taxa fra lufthavnen

Find mere inspiration og tips til Syd-Norge HER.

 

Fotos: Trollaktiv & Visit Sørlandet