Eventyrlige Ærø byder på et hav af børnevenlige aktiviteter og begivenheder. Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor jeres næste familieferie bør gå til den hyggelige ø i Det Sydfynske Øhav.

Foto: Ane Katrine Vig

Strandene

De ærøske strande og det smaragdgrønne vand indbyder til timevis af leg. Byg sandslotte, fang krabber, grav vandkanaler og meget andet. I kan desuden finde mange sten med huller i på Ærøs strande - det er sjovt at gå på skattejagt efter dem, og bagefter lave smykker af dem eller hænge dem på træer i en lang snor. Vesterstrand, Eriks Hale, Vrå Strand og Søby Strand er særligt børnevenlige med deres lave vand og fine sandbund.

Foto: Lea Storm 

Vester Mølle og voldene

For at nå Vester Mølle skal I henover ikke mindre end 3 volde. I middelalderen for næsten 1000 år siden blev voldene brugt til at forsvare sig mod fjender fra vandsiden. Leg, at I er på udkig efter fjenden, og flygt for livet op og ned ad voldene - det er sjovt og god motion for hele familien! Det højeste sted er 36 meter over havoverfladen. Brug de små trapper eller søg af stien og gå på opdagelse på de stejle bakker, hvor også fårene græsser. Endelig når I Vester Mølle, hvor I kan nyde madpakken, mens I betragter den smukke udsigt ud over Vitsø og Det Sydfynske Øhav.

Foto: Sara Kjems 

SUP og kajak

På Ærø kan I have masser af sjov på vandet. Lej et SUP-board eller en kajak, og begiv jer på eventyr i havet rundt om Ærø. Udsigten over horisonten og synet af Ærø fra vandsiden er en helt særlig oplevelse for store og små. Og så er der bare intet der slår et par timers fysisk aktiv kvalitetstid med familien - uden forstyrrelser af nogen art.

Foto: Lea Storm

Legepladserne

I finder op til flere legepladser rundt om på Ærø. De største finder I ved lystbådehavnene, hvor der også er gode muligheder for at grille og nyde aftensmaden sammen. Den perfekte familievenlige afslutning på en dejlig feriedag i Det Sydfynske.

Foto: Daniel Villadsen

Voderup Klint

Voderup Klint er noget af en oplevelse, og et af de smukkeste stykker natur, Ærø har at byde på! Store landskabsblokke er gledet ned, så de ligner store trappetrin ned langs klinten. I kan gå på opdagelse langs klinten, hvor I møder masser af dyr på vejen; køer, frøer og firben for blot at nævne et par stykker. I kan også gå af den lange trappe hele vejen ned til stranden, og gå på opdagelse i de mange gamle sten-fossiler, der er skyllet op.

Foto: Patrick Büeler 

Skjoldnæs Fyr

Fra toppen af Skjoldnæs Fyr kan I spejde ud over Det Sydfynske Øhav så langt øjet rækker. På en klar og solrig dag, kan I endda se hele vejen til Tyskland. Fyret ligger på Danmarks eneste golfbane med havudsigt fra alle greens. Måske I også skal slå et par huller, når I alligevel er der?

Foto: Mikkel Mosen 

Familiefisketur

På Ærø får I 80 km kystlinje at fiske fra, samt kyndige lokale, der kan hjælpe jer i gang med fiskeriet. At tage ungerne med på fisketur giver oftest en fantastisk oplevelse, og det kan "føde" en lystfisker for livet. Og så er det bare en oplagt mulighed for lidt fred, ro og gode snakke, mens I venter på at få bid.

Foto: Daniel Villadsen 

Cykel- og vandreture

Cykel- og vandreferie er oplagt på Ærø, der med sin billedskønne natur og bakkede landskab udgør den smukkeste kulisse, når I cykler eller vandrer rundt. Desuden finder I cykel- og vandreruter for både store og små ben på Ærø. Og hvis I bliver alt for trætte, så tager I bare den gratis bus tilbage igen.

Foto: Ærø Turist & Erhverv 

Rundflyvning

Oplev Ærø og Det Sydfynske Øhav oppefra sammen med Starling Air og deres flyflåde af stære. Der er plads til 2 voksne og 2 børn i de små flyvere, og turen er en oplevelse for livet - særligt for små børn.

Foto: Lars Peter Anker Møller 

Sejlture

Fra Ærø kan I nemt komme på oplevelse i det omkringliggende vand. I kan for eksempel sejle en tur til Ærøs lillebror Birkholm med den lokale båd Birkholmposten, eller selv leje en båd hos Ærø Boat Charter og sejle rundt i de ærøske farvande på egen hånd.

Foto: Daniel Villadsen 

Sov under stjernerne

Der er intet som at ligge tæt og tælle stjerner på himlen i mørket. Og på Ærø finder I masser af shelters og teltpladser med stjernekig. Børnene vil elske jer for en aften under åben himmel.

Foto: Lea Storm 

Museerne på Ærø

Museer er da kedelige, tænker du måske? Ikke på Ærø! Gå for eksempel på opdagelse på den gamle herregård Søbygaard og rundt om voldgraven, eller besøg FlaskePeters Samling, hvor I kan se hundredevis af skibe samlet inde i bittesmå og store flasker. Marstal Søfartsmuseum inviterer til leg på den store coaster, der udgør den udendørs legeplads i museets midte, og på Det Gamle Værft kan I selv prøve kræfter med smedjen.

Foto: Sæberiet 

Sæberiet

Hos Sæberiet, der laver egne sæber af naturlige ingredienser fra eget landsted, kan I selv udstikke sæber med sjove sæbeformer. Sæberne dufter skønt, og aktiviteten er et dejligt og anderledes supplement til de mange aktive børneoplevelser på Ærø.

Foto: Ane Katrine Vig

Børnevelige begivenheder i kalenderen

Udover de mange aktiviteter, I kan kaste jer ud i under jeres besøg, er der også en række events på øen, som I med fordel kan deltage i. Her er et lille overblik:

Kys Frøen på Søbygaard
Børnejazz
Ærø Dog Days
De ærøske byfester