Trænger I til at få ladet depoterne op efter en lang og mørk vinter? Så gør som Caro og hendes kæreste, og indlogér jer på Falkenberg Strandbad i 24 timer, og bliv forkælet med spa, mudderbade, havudsigt og lækker mad.

ANNONCE

Det er blevet vinterferie, men i år synes vi hverken, at vi har tid eller penge til at tage en hel uge sydpå. Vi er derfor taget over sundet og har indlogeret os på Falkenberg Strandbad for lige at få smagen af ferie og et lille boost til at komme igennem den sidste bid af vinteren.

Intet overladt til tilfældighederne

Vel ankommet skifter vi til hvide lækre badekåber og går mod stedets hovedattraktion Ivory Ritual. Det er en gennemført spaoplevelse, der varer halvanden times tid anført af Falkenbergs søde spa guides. Vi starter med at få et glas koldt champagne, mens vores fødder er nedsænket i et varmt fodbad. Vi får udleveret en lille træhammer, som vi kan banke nænsomt mod vores lægmuskler for at løsne spændinger. Hammeren er et specialfremstillet spa-værktøj og hentet hjem fra Malysia. Selvfølgelig er den det… intet er overladt til tilfældighederne.

Varme bassiner, mudderbade og tyrkisk Hamam

Godt løsnet op i ben og fødder er turen kommet til at få blodet rundt i hele kroppen. Vi gnider os med knust is over det hele, og lige når det er ved at være for meget, går vi i den varme sauna. Vi nyder den næste tid i mellem varme bassiner, healende mudderbade og ikke mindst det tyrkiske Hamam. Her indhyller man sin partner i luftigt sæbeskum og efterfølgende masserer vi hinanden med en bomuldsklud. Det er en livsgivende oplevelse, og vi mærker os selv helt ned i kroppen.
Vi har et par timer, inden vi skal spise og beslutter os for at købe et par drinks med op på værelset, hvor vi er så heldige at have havudsigt med eftermiddagssol. Selvom vi er i februar måned er solen både skarp og varm. Vi sidder der og føler, at vi er sydpå, mens vi nyder vores sundowners og skåler solen ned.

Middagslur inden delikat aftensmad i restauranten

Mørket sænker sig blødt, og det er simpelthen for fristende at lade den store seng stå urørt hen, når man kan nå en lur inden spisetid. Det er den skønneste luksus at være stukket af fra hverdag, pligter og børn og bare få lov til at nyde den dejligste voksentid.  Vores menu i restauranten er delikat, og til forret fråser vi i løjrom, der er svenskernes kaviar fra den lille fisk Sikløjen. Den servers med små trekantede stykker brioche og syltede rødløg, mens vi drikker en dejlig Riesling. Hovedretten er saftigt svinekød, kartoffelmos og en rødvinssauce, der næsten er en glaze. En kraftig og smagfuld ret, hvor vores Rhonevin matcher perfekt. Vi nyder maden, tiden, samværet og hinanden, inden vi må overgive os til søvnen.  

Morgenmad på stranden og romersk formiddagsbad

Morgenmaden kan jeg skrive meget om, men jeg vil gøre det så kort som at sige: Den er værd at stå rigtig tidligt op for! Den er overdådig, og siddende med udsigt over havet og bølgerne har man brug for tid. Falkenberg Strandbad er ikke tæt på stranden - det er bygget PÅ stranden og udsigten fra mange af pladserne i restauranten er formidabel. 
Vi hygger os på hotellet helt hen til kl. 14, hvor spafaciliteterne er tilgængelige selv om udcheckning er kl 11. Vi forelsker os i de romerske bade og ikke mindst den store udendørs pool. Her er vandets temperatur så høj, at det damper fra overfladen. Der svømmer vi med hinanden i vintersolen og føler igen, at vi er på ferie langt sydpå. Det er en særlig oplevelse med det varme og det kolde, og det er på en eller anden måde det, der er temaet i hotellets skønne spaoplevelser.

Det er ikke en tilfældighed at Falkenberg Strandbad i 2015 blev valgt til Sveriges bedste spahotel. Og det fine ved bare et døgns ophold er, at depoterne føles ladet op. På den måde er tid noget underligt noget. Det er ikke altid mængden af tid, men intensiteten i oplevelserne, der gør forskellen - så næste gang du har bare 24 timer, så udnyt det. Det kan faktisk føles som en uge.

Læs mere om Falkeberg Strandbad her