Er det muligt at bevare det gode humør og beholde ja-hatten på, når hverdagen forsvinder på ubestemt tid? Silja er mester i at holde fast i det positive og få det bedste ud af alt - også karantænelivet!

Vi har lavet et lille interview med Silja Okking om den nye "hverdag", vi alle skal have til at fungere derhjemme.

Udover at være vært på Ramasjang, hvor hun laver rullinger i lange baner, er Silja også en dygtig sangerinde og sangskriver, og har en stor interesse for fantasy. Og så er hun ikke mindst mor til Uma på 7 år, der jo ikke har kunne komme i skole i ugevis. 

Vi havde glædet os meget til at tale med Silja, for som børnenes ven, der lever af at lave sjov og ballade for de små på skærmen, er Silja vel også ekspert i at underholde sin egen 7-årige derhjemme. Eller hvad? 


SILJAS 3 TIPS

1. Kæmpe ja-hat
Det er helt naturligt for Silja at tænke positivt i langt de fleste situationer. Derfor har krisen heller ikke været i stand til at hive ja-hatten af hendes hoved. Humøret holdes altså højt i det lille hjem, og det gør bare det hele lidt sjovere og en del nemmere for alle.

2. Hjemmearbejde blive til familieprojekt
Silja er (heldivis) ikke stoppet med at lave rullingeshows bare fordi produktionen nu må foregå i hendes egen stue. Og det har heldigvis været hyggeligt for familien at hjælpe til. Uma har hjulpet med at lave rullinger, og hele familien er trådt til, når rullingerne skulle styres foran kameraet - hyggeligt!

3. Mor i nærheden
Desuden er Silja og hendes lille familie så heldige, at Siljas mor bor i det samme hus. Hun har altså kunne hygge med Uma, hvilket har været en stor hjælp. Og så har den ekstra tid også fået Silja til at reflektere over de spændinger, der også er en del af deres relation, hvilket har været sundt for hele familien.


Som et ekstra tip, anbefaler Silja spillet 'Talisman' til alle, der har den mindste interesse for fantasy. Uma på 7 år kan lige knap være med, men er dine børn omkring de 10 år og opefter, vil det være et kæmpe hit!

Følg med i Silja og hendes families hverdag på hendes Instagram

Fotos: Silja Okking

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Læs også om andre mødres hverdag under krisen


Få Julie Ølgaards tips til at komme igennem krisen som børnefamilie
Få Katrine Birks tips til at komme igennem krisen som børnefamilie
Få Trine Staberg Petersens tips til at komme igennem krisen som børnefamilie