Vi har taget en snak med Katrine Birk om, hvordan arbejdsliv og hjemmepasning er en lettere umulig cocktail, når man er seks mennesker samlet i et lille kolonihavehus. Læs om, hvordan de forsøger at gøre dagene så gode som muligt for alle. 

Vi har været live på Instagram i forbindelse med karantænen, for at høre, hvordan andre børnefamilier derude har håndteret krisen, og alt hvad den har indebåret af børn, der fra den ene dag til den anden har skulle aktiveres derhjemme hver dag.

Katrine Birk, som er både forfatter, zoneterapeut, mor og meget mere, "kiggede forbi" til en snak. Vi var spændte på at høre om det at være selvstændig og mor, når verden pludseligt går i stå udenfor. For hvordan jonglerer man lige fire børn og et hverdagsliv, der gerne skal hænge bare lidt sammen, uden at blive skør?

Som forventet, havde Katrine selvfølgelig en række tips, der på mange måder har gjort karantænelivet sjovere for hende og hendes familie. 
 

KATRINES 3 TIPS

1. Fælles morgentur
Hos Katrine har de gjort det til et fast ritual, at hele familien suser afsted sammen hver morgen. Man bestemmer selv, om man vil løbe, cykle, rulle eller køre på løbecykel - så alle kan være med. Det giver et boost af energi, som mange nok kan trænge til lige for tiden.

2. Hele familien på naturlegeplads
Katrine har fundet ud af, at det er vigtigt for hende at gøre noget godt for sig selv og sin krop, så hun føler sig sund og ovenpå i disse sygdomstider. Derfor har hun fundet ud af, at det fungerer enormt godt at hive hele familien med på naturlegeplads, hvor der er godt med plads til, at børnene kan lege, mens de voksne får lidt tid til et par træningsøvelser.

3. Søskendeleg
En ting, der virkelig har været guld værd, er at ungerne har hinanden. Både Katrine og hendes kæreste har to piger hver, som har haft så stor glæde af hinanden. De er gode venner og leger godt sammen, så Katrine har tydeligt kunne mærke forskel, når det kun har været hendes egne piger, der har været hjemme - for så skal hun pludseligt selv være med til at lege en masse, hvilket ikke altid er det fedeste.

Som selvstændig hjemmearbejdende har Katrine mere eller mindre måtte droppe at få lavet noget i de uger, hvor børnene er hjemme, og så give den en skalle i de uger, hvor børnene er hos deres andre forældre, og hun og kæresten er alene i det lille hus.

Er du nysgerrig efter at høre mere om Katrine og hendes families hverdag, kan du følge med på hendes Instagram

Fotos: Katrine Birk

 

Læs også om andre mødres hverdag under krisen


★ Få Trine Staberg Petersens tips til at komme igennem krisen som børnefamilie

★ Få Julie Ølgaards tips til at komme igennem krisen som børnefamilie

★ Få Silja Okkings tips til at komme igennem krisen som børnefamilie