Hiv ungerne med ind i teatermørket og lad jer begejstre af efterårets mange forestillinger. Vi har samlet en guide med underholdende og spændende teater i Aarhus for børn i alle aldre.

Motor Mille

Giv den max gas med den energiske Motor Mille fra Ramasjang, og glæd jer til at danse, grine og fjolle til det musikalske show for børn og barnlige sjæle. Showet er fyldt med sang, musik, dans og masser af sjov og ballde. Der er lagt op til en god oplevelse, og alle i familen kan være med, uanset om det er første gang, man snører danseskoene eller ej.

Alder: Fra 1 år
Hvor: Musikhuset
Hvornår: 20. september 
Pris: 130-210 kr.

Finn og de fem fejl

Hiv de ældste med ind i teatermørket og oplev forestillingen om Finn, som ikke altid har det lige nemt i skolen og har svært ved at finde ud af, hvem han er. Hverken matematik eller dansk er lige ham, men til gengæld er han god til at tegne. I en musikalsk og legende forestilling om at gå fra barn til voksen skildres Finns kamp om at finde sin rette hylde i et street-style univers.

Alder: Fra 10 år
Hvor: Musikhuset
Hvornår: 20. september - 22. september
Pris: 75-140 kr.

Løvernes Konge Live in Concert

Glæd jer til et sjovt og rørende gensyn med Simba, Mufasa og skurken Scar, når Musikhuset forvandler Store Sal til Nordens største biograf og viser den højtelskede Disneyklassikker Løvernes Konge, mens Czech National Symphony Orchestra leverer filmens fantastiske musik live på scenen. Så tag familien med og se eller gense Løvernes Konge, som I aldrig har set den før.

Alder: Fra 11 år
Hvor: Musikhuset
Hvornår: 26. september - 27. september 
Pris: 215 - 495 kr.

Karius og Baktus

Oplev Musikhusets opsætning af den skønne historie om de to drillesyge tandtrolde, der bor inde i munden på drengen Jens. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med kæmpe kager, sæbebobler og tandhuse.

Alder: 4-8 år (OBS: yngre børn kan blive forskrækkede over de høje lyde, mørket og troldenes masker - det er noget andet end at læse bogen)
Hvor: Musikhuset
Hvornår: 26. september 
Pris: 120 - 200 kr.

Far, Mor og Børn - hver dag!

Hvem gider dog lege Far, Mor og Børn hver dag, hvis det ikke er sjovt? Børneforestillingen, der spilles i Teaterhuset Filuren, tager på en underholdende og overraskende måde hverdagskonflikter op til kyndig og kærlig behandling. Kan man eksempelvis skrue ned for forældre, når de skændes? Og hvad er de voksne egentlig for nogle dyr?

Alder: 5-10 år
Hvor: Teaterhuset Filuren
Hvornår: 10. oktober - 13. oktober
Pris: 75 - 140 kr.

Hvad nu hvis

Brædder der balancerer, vægte der forskydes, kugler der triller, elastikker, snor og pinde. Hvad nu hvis er en kunstnerisk og humoristisk forestillingen i børnehøjde, som udfordrer rummet, tyngdeloven og balancen på en måde, som også udforsker vores evne til at drømme, lege, bygge op og bryde ned.

Alder: 1-6 år
Hvor: Teater Blik
Hvornår: 11. oktober
Pris: 70 - 135 kr.

Den lille prins

Tag hele familien med ind og se det forunderlige og smukke eventyr om Den Lille Prins baseret på forfatteren Antoine de Saint-Exupéry fortælling, som er både kendt og elsket verden over. Med sang og levende musik skildres den lille prins' rejse rundt i universet, hvor han lærer kærligheden og livet at kende.

Alder: 6 år
Hvor: Musikhuset
Hvornår: 14. oktober - 18. oktober
Pris: 125 - 205 kr.

Hvad er det?

Vi er alle født med trangen til at undersøge og undre os over det, vi ikke kender, og nysgerrigheden er måske nok den største drivkraft, når et lille barn skal lære verden at kende. Giv de mindste i familien en sanselig oplevelse med en danseforestilling om fryden og forundringen ved at udforske det endnu ukendte.

Alder: 6 mdr. - 4 år
Hvor: Aarhus Teater
Hvornår: 15. oktober - 16. oktober
Pris: 80 kr.

Sværdet i stenen

Hvem husker ikke historien om det berømte sværd Excalibur, som sidder så godt fast i stenen, at den ene ridder efter den anden må opgive kampen om at erobre det. Lige indtil den forældreløse dreng, Arthur dukker op... Hiv hele familien med i teateret og oplev den vidunderlige og sjove fortælling om Arthur og sværdet i stenen. Forestillingen er krydret med spænding, magi, flotte kostumer og en god portion humor og sange med helt nyt musik af Sigurd Barret.

Hvor: Musikhuset
Hvornår: 18. oktober
Pris: 130 - 210 kr.