Hiv ungerne med ind i teatermørket og lad jer begejstre af efterårets mange forestillinger. Vi har samlet en guide med underholdende og spændende teater i Aarhus for børn i alle aldre.

Artiklen indeholder annonce

Karius og Baktus

Spilleperiode: 18. oktober kl. 13 og 15
Aldersgruppe: 4-8 år
Spillested: Musikhuset

Se eller gense Musikhusets opsætning af den skønne historie om de to drillesyge tandtrolde Karius og Baktus, der bor inde i munden på drengen Jens. Historien udspiller sig i en farverig og tegneserieagtig scenografi med kæmpe kager, sæbebobler og tandhuse.

Sværdet i Stenen

Spilleperiode: 15. oktober kl. 12 og 15
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Musikhuset

Oplev legenden om sværdet i stenen i Musikhuset. En forestilling krydret med spænding, magi, flotte kostumer, en god portion humor og sange med helt ny musik af Sigurd Barrett!

Vinden i Piletræerne

Spilleperiode: 9. oktober kl. 12 og 15
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Musikhuset

Vinden i Piletræerne er en helt ny musikalsk teaterforestilling på baggrund af Kenneth Grahames klassiker om venskab, loyalitet, åbenhed og tolerance. Teater Next præsenterer den fantastiske og tidsløse fortælling for børn fra 5 år og deres familier.

Det Store Ramasjang Mysterie

Spilleperiode: 30. oktober kl. 10, 12 og 15
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Musikhuset

Ramasjang Mysteriet er et af de mest sete programmer på DR Ramasjang, og nu kommer det til Musikhuset! Det tager publikum med ind i et spændende univers med sjove skurke og svære mysterier, hvor mesterdetektiven Kristian forsøger at få den skyldige bag tremmer.

Den lille prins

Spilleperiode: 20.-23. oktober
Aldersgruppe: Fra 6 åt
Spillested: Musikhuset

Tag hele familien med ind og se det forunderlige og smukke eventyr om Den Lille Prins baseret på forfatteren Antoine de Saint-Exupéry fortælling, som er både kendt og elsket verden over. Med sang og levende musik skildres den lille prins' rejse rundt i universet, hvor han lærer kærligheden og livet at kende.

TÆNK engang!

Spilleperiode: 16.-18. oktober
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Teaterhuset Filuren

TÆNK engang! er en farverig og tankevækkende forestilling om hvordan, vi tænker og reagerer. Hvorfor er det sådan, at vi går rundt og er hårde ved os selv, og hvorfor er der nogen, der tager livet i stiv arm? Forestillingen blander ord, koreografiske indslag og masser af humor.

Aftryk

Spilleperiode: 20. oktober
Aldersgruppe: 0-6 år
Spillested: Teaterhuset Filuren

Forestillingen Aftryk er en visuel og musikalsk scenekunstnerisk opdagelsesrejse for de allermindste. Med ler, vand, hænder og hud skabes en legende teateroplevelse.

Djævelens lærling

Spilleperiode: 21.-22. oktober kl. 15
Aldersgruppe: Fra 9 år
Spillested: Teaterhuset Filuren

Djævelens Lærling er skabt frit efter Kenneth Bøgh Andersens fantasyroman af samme navn. En mand, en elektrisk guitar og fantasien fremmaner historiens skiftende scenarier råt og poetisk.

Teater AarhusLillebitte Kæmpestor

Spilleperiode: 17.-18. oktober
Aldersgruppe: Fra 3 år
Spillested: Aarhus Teater

Kom med på en fantasifuld, musikalsk rejse ind i det største og det mindste for både små og store. Lillebitte Kæmpestor handler om at være lille i en stor verden. Her kommer I med på en musikalsk rejse, hvor vi sammen med børnene undrer os over alt det, der er lillebitte, alt det, der er kæmpestort, og alt derimellem.

Ocean

Spilleperiode: 20.-22. oktober
Aldersgruppe: Babyer i alderen 3-7 måneder
Spillested: Aarhus Teater

Ocean er en danseforestilling og installation i ét, der vækker sanserne med bølgende dans, selvlysende og futuristiske dybhavsvæsener i et organisk og elektronisk hav-lydlandskab. En æstetisk totaloplevelse skabt med upcycling af materialer, bæredygtige produktionsformer og genanvendt plastik.


I begyndelsen var begyndelsen

Spilleperiode: 9.-11. oktober
Aldersgruppe: 4-8 år
Spillested: Teatret Gruppe 38

Først var ordet … ”Hov!”. En stjernehimmel og en planet. Lys og mørke. Jord og vand. En papkasse. Og noget, der vokser. Og nogen, der gøer. Og nogen, der skændes. Og nogen, der holder det hele forsigtigt i en andens hånd … En rumrejse til et sted ikke så langt herfra. Læs mere om forestillingen her.

Mod ukendt land

Spilleperiode: 26.-31. oktober
Aldersgruppe: Fra 9 år
Spillested: Teatret Gruppe 38

Få historien om Erik den Røde, der i år 986 drager mod ukendt land. En forestilling, hvor stormen ud af intet bliver til orkan. Havet er i vildt oprør. Bølgerne pisker ind over rælingen. Besætningen er i vildrede. De spejder mod de nærmeste skibe. Læs mere om forestillingen her.

Det hemmelige bibliotek

Spilleperiode: 7.-8. november
Aldersgruppe: Fra 6 år
Spillested: Teatret Gruppe 38

Det hemmelige bibliotek er et smukt rum for børn og voksne. Historien er hemmelig. Bodil Alling fortæller, akkompagneret af de dejligste billeder og Søren Søndbergs vidunderlige musik og lydunivers. Læs mere mere om forestillingen her.

FLYV

Spilleperiode: 20.-23. november
Aldersgruppe: Fra 5 år
Spillested: Teatret Gruppe 38

Arthur og Marta er to meget gamle dukkeførere, som har været sammen hele livet. Med en magisk pavillon som omdrejningspunkt, spiller de historien om den stakkels forældreløse dreng Max, der længes så utroligt efter at flyve. Læs mere om forestillingen her.

 

Fotos:
Karius og Baktus
Sværdet i stenen
Det Store Ramasjang Mysterie
TÆNK! engang
Djævelens lærling
Lillebitte Kæmpestor, Thomas Petri
I begyndelsen var begyndelsen, De Røde Heste