Odense flyder over med sjove tilbud til børnefamilier her i efteråret, så der er god grund til at lægge vejen forbi den historiske, charmerende og hyggelige fynske hovedstad. Se bare med her!

Magiske Dage Odense 2021

Hvornår: 21.-23. oktober (optakt 18.-20. oktober)
Hvor: Over hele Odense

I efterårsferien indtager Magiske Dage byen, og der vil være masser af sjove arrangementer for hele familien. Allerede i løbet af optaktsdagene kan I blandt andet melde jer til græskarudskæring i Storms Pakhus, blive klar til festivaldagene ved at lave jeres egne magiske skeletmasker i H.C. Andersens Hus, hvor I desuden kan deltage i magisk morgengymnastik. Under festivaldagene kan I spille magiske brætspil i Studenterhus Odense, høre foredrag om hekse på Hovedbiblioteket eller opleve den seje Game of Thrones-udstilling på Odense Rådhus og meget mere. Husk at tjekke programmet, da det ikke er alle arrangementer, der finder sted hver dag. 

Det nye H.C. Andersens Hus

Hvornår: Hver dag kl. 10:00-17:00
Hvor: H.C. Andersens Hus / H.C. Andersen Have 1, 5000 Odense C

Ingen tur til Odense uden et ordentligt H.C. Andersen-fix! Og nu kan I opleve det velkendte eventyrunivers i helt nye og moderne rammer. I sommers åbnede det nye H.C. Andersens Hus nemlig - et museum på 12.600 m2 tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma. I vil opleve at gå derfra med flere spørgsmål end svar, fordi de mange historier opfører sig helt anderledes, end I er vant til. Det er for eksempel jeres egne skygger, der begynder at leve deres eget liv, I spiller selv hovedpersonen i Kejserens nye Klæder, og tør I mon åbne døren ind til hundene fra Fyrtøjet? Der er romantiseret barndom, uforløst kærlighed og forsøg på at finde sin plads i livet for alle pengene!

Troldejagt i Odense og omegn

Hvornår: Når I har lyst
Hvor: Østre Dæmning, Odense

Er I også fans af Thomas Dambos populære trolde og kæmper, der efterhånden gemmer sig over hele verden? I skal selvfølgelig ikke gå glip af den gode Hans Hulehånd i Odense! Han gemmer sig i Østre Dæmning - mere afslører vi ikke! Pak en hyggelige picnic-kurv, tag familien under armen, og nyd et par skønne timer under åben efterårshimmel, mens I kigger efter den fine trold. Husk at pakke varm kakao og et par tæpper, så det bliver til en hyggestund, hvis fingrene og kinderne skulle blive lidt kolde undervejs, og I trænger til et hvil og lidt ny energi. 

Efterårsferie på Jernbanemuseet

Hvornår: 16.-24. oktober kl. 09:00-16:00
Hvor: Danmarks Jernbanemuseum / Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C

Der er masser af sjove oplevelser i vente på Danmarks Jernbanemuseum i efterårsferien. Se skuespil med den lille grønne rangertraktor Køf, kør en tur forbi den Gamle Lillebæltsbro, en Storebæltsfærge og en stationsby i det populære minitog, leg lokomotivfærer, sælg billetter og kør ud i verden på Børnebanegården, der hitter hos de 3-7-årige, og brænd krudt af på legepladsen udenfor. Snup en tur med det gamle veterantog, der kører fra Odense til Fredericia og Tommerup - bare vær opmærksom på, at det kræver en særlig billet. I kan også opleve skuespil i efterårsferien, når Jernbanemuseet får besøg af lokomotivvennerne Koblingerne. Forestillingen kan opleves kl. 11.00 og 13.30 - den varer 20 minutter.  

Enchanted Winter Forest-lysfest

Hvornår: 12. november - 19. december kl. 16:00-22:00
Hvor: Kongens Have / Jernbanegade, 5000 Odense C

Når julen nærmer sig, bliver det med magisk stemning i Kongens Have, hvor Lumagica tænder op for årets smukkeste familieoplevelse! Oplev Enchanted Winter Forest for et skud julestemning med massevis af smukke og farverige lysværker, der garanterer fuld opmærksomhed fra både store og små. I vil møde alt fra lysende dyrevenner til musikalske installationer på jeres tur gennem den fortryllede skov. Og der vil desuden være mulighed for at købe mad og drikke under jeres besøg. Glæd jer til en helt magisk oplevelse, I sent vil glemme!

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Du kan også få rabat på sjove oplevelser over hele landet, hvis du melder dig ind i Børn i byen Klubben for bare 44 kr./mdr.

 

Fotos: 1) Magiske Dage Odense, foto: Erling C. Hollmann OFA 2) H.C. Andersens House, foto: Laerke Beck 3) Hans Hulehånd, foto: Stine H. Nielsen 4) Danmarks Jernbanemuseum 5) Lumagica