fastelavnsris
Fastelavn står for døren og det er på tide, at få styr på årets fastelavnsris! Her får du en guide til enkel og nemt fastelavnspynt, som børnene sagtens kan være med til at lave.

fastelavnsris    fastelavnsris1.Kat

Det skal du bruge:

- Printer + papir
- Saks
- Blyant
- Sort karton
- Rysteøjne
- Lyserød Posca tush
- Limstift
- Nål og sytråd
- Evt. guldpapir til butterfly

Sådan gør du:
Start med at print katte-skabelonen på bloggen Paperchild - den er gratis! Klip en eller flere katte ud, og overfør skabelonerne til sort karton. Klip kattene ud og lim rysteøjne på. Tegn næsen med en lyserød Posca tush, og lav evt. en butterfly af guldpapir. Træk nål og tråd gennem kattens ryg og bind en knude således, at du får en hank.

2. Kvast

Det skal du bruge:

- Farvet bast
- Metallic tape
- Saks

Sådan gør du:
Klip 14 lige lange stykker bast (disse har en længde på ca. 12 cm.). Bland gerne forskellige farver bast. Saml alle baststykkerne på nær ét, som skal gemmes til hank. Saml din bast-kvast med tape i den ene ende. Fold herefter det sidste stykke bast på midten og sæt den fast med metallic tape ovenpå samlingen således, at du får en hank.

fastelavnsris    fastelavnsris
3. Guirlande

Det skal du bruge:

- Sytråd og nål
- Pompom'er
- Saks

Sådan gør du:
Så bliver det ikke nemmere! Træk nål og tråd gennem de bløde pompom'er. Fortsæt indtil du synes din guirlande er lang nok og bind en knude i begge ender.

4. Krone

Det skal du bruge:

- Tomme toiletpapirruller
- Saks og evt. hobbykniv
- Metallic tape
- Nål og sytråd
- Evt. glimmer, pailetter o.lign. til pynt

Sådan gør du:
Start med et klippe/skære de tomme toiletpapirruller over på midten. Hvis i bruger en hobbykniv, så lad mor eller far klare dette. Klip herefter kronens takker med en saks. Dekorer kronen med f.eks. metallic tape, pailletter og glimmer. Træk tilslut nål og tråd gennem en af kronens takker og bind en knude således, at du får en hank.

Rigtig god fastelavn!

 

Fotos: Anna-Sophie Gruth Hemmingsen

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.