Norge

Vi har fået anbefalet at holde ferie på Neset camping i Evje i Syd-Norge. Normalt er der ingen af os, der er specielt begejstret for camping. Denne gang har vi dog alligevel fået lyst til at prøve konceptet af, da det viser sig, at vi kan få en hytte, der ligger lige ned til en kæmpestor fjeldsø omkranset af det smukkeste fjeld. 

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Vores unger elsker stedet fra det øjeblik, vi ankommer. De har stort set ikke tid til at være sammen med os, da de vil i vandet med det samme. Det er meget trygt for os, da vi kan holde øje med dem fra den store træterrasse. Ungerne nyder skiftevis at bade og fiske fra søens bred - og af og til piler de op til en stor hoppeborg, der ligger længere oppe på campingpladsen.

Om aftenen laver vi mad i vores lille hytte. Vi laver maden sammen i det primitive køkken, men det gør kun oplevelsen endnu hyggeligere. Ungerne har nemlig lysten, og vi voksne har overskuddet til være sammen om at skrælle og røre i gryder, mens vi kigger ud på den store sø. Vi hygger os med spil, stearinlys og historier inden det er sengetid og nye ting skal opleves.

elgsdyrElgpark

En dag tager vi på besøg i den lokale elgpark, hvor store elge går frit omkring og nogle af dem er så tamme, at vi kan få lov at håndfodre dem med æbler og grønt. Børnene får lov at nusse og kæle for de store dyr, og selvom følelserne er store, bliver de alligevel også fristet til at smage grillede elgpølser, der kan købes på stedet. Kun en enkelt af vores fire børn - den største på 11 – nægter at spise elg. Hun bestiller i stedet en traditionel hotdog med gris, “for dem kan man ligesom ikke kæle med”.

raftingRafting

Området omkring Neset er også berømt for sine raftingområder, og det skal vi naturligvis prøve! Vi bliver grupperet i store gummibåde med plads til 10-12 personer ombord. Det er en regnfuld dag, og ingen af os er meget for at skulle falde i vandet og blive mere våde end højst nødvendigt. Men vores guide har andre planer. Efter tur bliver vi kommanderet op på kanten af gummibåden for at se, hvem der kan holde balancen bedst - men ingen slipper og alle ender med at ryge i vandet. Vi er dog alle iført våddragter, så værre er det heller ikke og øvelsen gør, at vi ikke længere forsøger at undgå vandet, men går med i flow på oplevelsen. Det skal snart vise sig at blive en heftig og våd omgang. Vi sejler igennem fossende vand, der får båden til at snurre vildt, og vi sejler ned af stejle vandfald. Store kaskader af vand står ind over båden! Det er en fantastisk oplevelse; hård, våd, mavekildrende, men frem for alt er vi virkelig til stede sammen om at sejle gummibåden sikkert i land. Og det giver en skøn fællesskabsfølelse, hvor alle på holdet er vigtige og trækker i samme retning.

Udspring fra klipper

Vores rafting tur slutter af med, at vi kravler op på en meget høj klippe og de, der tør, får lov at hoppe i det rene brusende vand for at lade sig føre med strømmen ind mod land. Vel hjemme i hytten og tørre igen laver vi pandekager og varm kakao, mens vi diskuterer, hvem der var mest modig og sej. Alle syntes at det var de selv, og på den måde kan vi konkludere, at vi jo egentlig må være en ret så sej familie. Men lige den dag er der dog ingen af ungerne, der plager om at skulle bade mere i søen.

Børn i byen var inviteret af VisitNorway

Links:
Neset Camping - www.neset.no
Rafting www.trollaktiv.no
Elg safari www.elgtun.no
Mere inspiration til en ferie i Syd-Norge HER