Efter et 2020, der på mange måder forløb anderledes end forventet, har vi brug for at se lidt fremad, og glæde os til de lysere tider, der forhåbentligt venter her i 2021! Læs med her, og fyld kalenderen med børnevenlig sjov, så I rigtigt kan nyde, når der igen bliver lettet på restriktionerne!

2021 kort fortalt

Copenhagen Light Festival
Shelters på Brorfelde
Sommerens festivaler
Villa Vendetta
Cirkus Summarum
Marionet Teatret i Kongens Have
Little House i Valby
Børn i byen Prisen
Nye udstillinger

Copenhagen Light Festival

Det er altid tiltrængt med lidt lys i mørket her om vinteren, men i år falder Copenhagen Light Festival på et særligt tørt sted! Efter flere ugers lockdown her i januar, samt et mørkt og kedeligt 2020 i bagagen, bringer lyset lidt håb med sig ind i den sidste vintermåned og årets vinterferie. Tag familien i hånden, og bevæg jer ud i byen den 5.-27. februar. 

Shelters på Brorfelde

En nat i det fri er en oplevelse, I sent vil glemme. Og i år kan I glæde jer til at snuppe en overnatning i et af de nye shelters, der er ved at blive opført på Brorfelde Observatoriet. I bedste observatorie-stil bliver de fine shelters selvfølgelig placeret væk fra træerne, så der er frit udsyn til stjernehimlen gennem taget - sejt, ikke? De forventes færdige til sommer, så I kan kigge på stjerner i jeres sommerferie. 

Sommerens festivaler

Er der noget, vi virkelig er gået glip af i 2020, må det være sommerens festivaler, der alle blev aflyst - og vi er mere end klar til et comeback i det nye år! Her er et par af de oplagte at besøge med ungerne, om alt går vel... 

Heartland Festival / den 27.-29. maj
Roskilde Festival / den 26. juni - 3. juli
Stella Polaris / den 30. juli, 31. juli, 1. august og 7. august
Kulturhavn Festival / den 27.-29. august
Aarhus Festuge / den 27. august - 5. september

Villa Vendetta

Når Tivoli slår dørerne op til årets sommersæson, bliver det med en helt ny millionsatsning! Vi glæder os til at se H.C. Andersen Slottet forvandlet til et vaskeægte scary house, når de 800 kvadratmeter bliver udsmykket med alverdens uhyggeligheder og styret af uhyggelige skuespillere!

Cirkus Summarum

I 2020 gik vi også glip af årets Cirkus Summarum-forestillinger. Vi håber på, at de kan tage revanche her i det nye år med et brag af en cirkusfest både i København og Aarhus! Husk at krydse fingre sammen med os!

Marionet Teatret i Kongens Have

Åh ja, en tur i teatret! Det er endnu uvist, hvornår landets mange teatre igen kan invitere gæster indenfor til magiske og fortryllende forestillinger på de skrå brædder. Men en god nyhed, som vi luner os ved er, at Marionet Teatret har skaffet fondsmidler nok til at kunne gennemføre sommersæsonen 2021. Det vil altså sige, at vi kan opleve gratis børneteater i Kongens Have i København fra juni til august måned. Så dejligt!

Little House i Valby

Har du små børn i København, kender du sikkert allerede Little House - det fine barselshus, der først var at finde på Østerbro, og som fornyligt også åbnede på Amager. Men her i 2021 indtager de også Valby med både et barselshus og en restaurant - vi kan næsten ikke vente!

Børn i byen Prisen

Trods mundbind, afstand og et lavere antal gæster end håbet, havde vi det dejligste 10 års-jubilæumsshow til Børn i byen Prisen 2020 tilbage i oktober. Og i år håber vi at kunne gentage successen med et prisshow, der hylder børnekulturen og alle jer, der gør livet lidt federe for børnefamilier over hele landet. Behøver vi at sige, at vi glæder os til efteråret? 

Nye udstillinger

Nu har landets museer efterhånden holdt lukket i et godt stykke tid, og vi glæder os så meget til de igen kan slå dørene op! Og selvfølgelig til at opleve de mange nye udstillinger, der venter i 2021! Her er et par af dem, vi glæder os særligt til. 

'Shoplifter' af Hrafnhildur Arnadottir på Aros / fra den 4. december
'Sun & Sea' på Copenhagen Contemporary / fra den 29. maj
Mika Rottenborg på Louisiana / fra den 8. juli
'GAMER' på Danmarks Tekniske Museum / kommer snart

 

Fotos: 1) 'Dichroic Sphere' by Jakob Kvist, foto: Christoffer Askman 2) Arkitekttegning af Kristoffer Tejlgaard 3) Heartland Festival 4) Mikkel Trudslev 5) Cirkus Summarum 6) Marionet Teatret 7) Alberte Cornelius 8) Heine Pedersen 9) 'Shoplifter' by Hrafnhildur Arnadottir, National Gallery og Iceland 2017, foto: Frosti Gnarr