Foråret og sommeren byder på masser af børnevenlige festivaler i og nær Aarhus. Der er masser af musik, mad og kultur på programmet, så læs med og bliv inspireret til nye oplevelser for hele familien.

ILT Festival

Hvem: Alle

Hvor og hvornår: 23.-26. maj rundt omkring i Aarhus

ILT står for Internationalt Levende Teater, og i maj kommer der artister fra hele verden og underholder i Aarhus! Her kan I opleve alt fra drama og dans til dukke- og animationsteater samt musik- og teaterkoncerter. I kalenderen har vi tilføjet specifikke forestillinger fra festivalen, der er særligt børnevenlige. Her kan I eksempelvis møde Blue Birds, der er et interaktivt gadeteater.  

Latinerfestival

Hvem: Alle

Hvor og hvornår: Lørdag d. 25. maj, kl. 11-17 i Latinerkvarteret.  

Tag med til fest i Latinerkvarteret, når der lørdag d. 25. maj oser af god stemning, mens dagen byder på livemusik, tjenerløb, gratis morgenbord, et stort designmarked og meget mere. 

BørnefestiBAL

Hvem: Hele familien

Hvor og hvornår: 1. juni kl. 11.30-16 i Botanisk have

BørnefestiBAL i samarbejde med Nickelodeon gør klar til en fantastisk dag med musik, sjov og leg til hele familien. Der er masser af sjove aktiviteter og konkurrencer på programmet, bl.a. et male- og perletelt, fodbolddart og skattejagt. Derudover kan I møde Paw Patrol, Gurli Gris og Albert Dyrlund. - Og så møder Børn i byen også op med balloner til børnene – vi glæder os til at hilse på jer.

HjertelandHeartland Festival

Hvem: Hele familien

Hvor og hvornår: 30. maj - 1. juni ved Egeskov Slot

Kom med, når Heartland Festival for fjerde gang løber af stablen ved Egeskov Slot. Her skal I selvfølgelig besøge minifestivalen Hjerteland, der henvender sig til de mindste. En festival i en festival - og et skørt, farverigt børneområde midt i den smukke park.

Børnekulturfestival

Hvem: Alle

Hvor og hvornår: 5. juni, 7. juni & 8. juni på Officerpladsen

Årets børnekulturfestival er gratis og byder på masser af oplevelser. Her vil være alt fra koncerter, teaterforestillinger og workshops til kunstsamlinger for børn. Nogle af dem, kan børnene endda selv være med til at producere, når den internationalt anerkendte kunstner MORMOR sammen med børn laver et big-scale fælles tegneværk.

1700-talsfestival

Hvem: Alle

Hvor og hvornår: 22.-23. juni kl. 10-17 ved Gammel Estrup

Rejs tilbage i tiden, og oplev livet på herregården i 1700-tallet. Her kan I møde gamle grever og grevinder klædt i store kjoler og pudderparykker, samt gøglere, musikanter og bønder, der alle samles på markedspladsen. Der er god tid til at mærke den forunderlige stemning på festivalen, og samtidig kan I også besøge nabomuseet, Det Grønne Museum.

Samsø Festival

Hvem: Alle

Hvor og hvornår: 17.-20. juli på Samsø

Samsø Festival er måske landets mest børnevenlige musikfestival. Ikke alene er der plads til børnene, men der er også et særskilt program til ungerne med et hav af aktiviteter og børnekoncerter. Besøg legeministeriet med hoppeborg, stylter, balancelabyrint og meget mere, se et magisk cirkus med Fish-á-deli Circus eller dans med til de mange koncerter med diverse MGP-stjerner og børnebands.

Food Festival 2019

Hvem: Alle

Hvor og hvornår: 6.-8. september på Tangkrogen

Succesen fortsætter igen i år, når Nordens største madfestival slår telte op på Tangkrogens store græsarealer. Foruden lækker og original mad er der et hav af aktiviteter for store og små. Der er bl.a. et helt område afsat til børn med forhindringsbaner og minitraktorer. Min personlige yndlingsaktivitet er at besøge køerne og de nyfødte kalve, der elsker opmærksomheden fra alle børnene.

GROWOP! Festival

Hvem: Børn i alderen 0-14 år

Hvor og hvornår: 19.-24. september på forskellige spillesteder rundt i Aarhus

GROWOP! festivalen åbnede sine døre for første gang i 2017, hvor de modtog P2-prisen som Årets Nyskabelse. Igen i år byder de velkommen til opera for børn, musikdramatiske oplevelser og en hel weekend fyldt med overraskelser for børn og deres familier i GrowOP! Experimentariet.

 

Fotos: 1) Blue Birds, iltfestival.dk 2) festibal.dk 3) facebook.com/Latinerkvarteret 4) Hjerteland af Caroline Hemmingsen 5) boernekulturaarhus.dk 6) Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum 7) Carsten Hoelstad 8) Christina Smedegaard 9) growopfestival.com