Trænger I til en rolig stund væk fra hverdagen, hvor nærvær og familien er i fokus? Så tag afsted på et børnevenligt getaway - vi guider til de sjove, anderledes og helt afslappede.


1. Bo med dyr

Besøg smukke dyreparker, som ungerne vil elske og top oplevelsen ved at overnatte i ægte autentisk safaristemning blandt zebraer og giraffer. I får minder for livet ved at sove "i vildmarken". 

Prøv fx: 

★ Knuthenborg camp: Sov i telte eller hytter på savannen.

 Safarilodge i Reepark: Her får I ægte safaristemning.

★ Skånes dyrepark: Sov blandt bjørne og ulve i den vilde natur.

★ Givskud Zoo: Fald i søvn blandt dyrene i ZOO

LÆS OGSÅ: De 5 sjove temahoteller


2. En nat i en forlystelsespark

En forlystelsespark er altid noget, der hitter hos familiens mindste og i mange parker kan I overnatte. Giv poderne en kæmpe oplevelse, hvor I har god tid til at opleve, inden I går mod jeres hotelværelse midt i parken. 

Prøv fx en overnatning i: 

★ Astrid Lindgrens verden: Ta' til Sverige og bo blandt alle Astrid Lindgrens elskede børnefortællinger.

★ Mumiland: I Finland er Mumiland et magisk must. Overnat i nærheden i særlige Mumiværelser lige her

★ LEGOLAND: Top den skægge LEGO-opelvelse med en overnatning i en ægte "LEGO-suite".

★ Tivoli: Afslut et besøg i den gamle have med et ophold på magiske Tivoli Hotel, der har børnerum, en smuk legeplads på 2. sal og meget mere.

★  Hakkebakkeskoven: Tag en tur til Norge og besøg Kasper, Jesper og Jonathan og alle de andre figurer fra den skønne bog. I kan også overnatte i Kardemommeby

LÆS OGSÅ: De 5 udflugter ud af byen

3. Ta' på børnespa

Et spaophold behøver bestemt ikke kun være for voksne. Mange hoteller tilbyder familiespa, hvor ungerne også kan få lov til at synke ned i det lune vand og slappe helt af. Hotellerne ligger tit naturskønt, så I kan gå dejlige ture, som får jer helt ned i gear.

Ta' fx afsted til: 

★ Rivera - På hotellet i Sverige får I en luksusoplevelse helt nede i gear for hele familien.

★ Hvidbjerg i Jylland - Ta' afsted til lækker spa-stemning for ungerne.

★ Falkenberg Strandbad - På det skønne strandhotel i Sverige er familier velkomne og her er et særligt legerum til ungerne.

4. Den (næsten) uden wifi

Naturen har tit en beroligende virkning på både store og små - så hvorfor ikke gå "offline" og opleve smuk natur, imens I vandrer, fisker, camperer og nyder hinandens selskab væk fra byens hurtige puls.

Hvad med fx at prøve:

★ Fisketur for hele familien i Sverige

★ Vandring og naturskønne oplevelser i Norge eller i Sverige.

★ En cykelferie er en sjov og dejlig måde at opleve naturen på. Få inspiration her.

LÆS OGSÅ: De 5 naturoplevelser

5. Vandland = glade børn

Lad børnene plaske og svømme alt det de vil i landets mange, lækre vandlande. Her kan I snildt bruge en hel weekend ved at booke et ophold. Forældrenes skuldre vil langsomt sænke sig og børnenes smil brede sig. 

Ta' afsted til: 

★  Landal Greenpark: Landal Greenpark rummer 5 feriecentre og i Landal Seawest, kan I opleve alt fra vandrutsjebaner og vandkanoner til bølgebassin og spabad. Tip! Du får rabat hos Landal GreenPark med Børn i byen Klubben

★ Danland: Danland råder over hele 29 feriecentre ved de danske kyster. Her kan I kombinere lækre bademuligheder med smukke naturomgivelser.

 Jesperhus: Et skønt feriecenter for hele familien. Glæd jer til det vilde badeland, hvor børnene kan give den gas i rutsjebanen og ubåden.

 Dancamps Nordsø: Camping Pladsen ved Hvide Sande byder på et stort indendørs badeland med en rutsjebane, spa-afdeling, tyrkisk dampbad og meget mere.

LÆS OGSÅ: De 5 vildeste badelande.

Foto: 1) Knuthenborg 2) Astrid Lindgrens Värld 3) Caroline Meldgaard 4) Astrid Lindgrens Värld 5) Jesperhus - Fotograf Gert Laursen, Skive