Celle er byen, der byder på det hele på den halve tid for småbørnsfamilier, der ønsker et miks af kultur, natur, action og lækre delikatesser. 

INVITERET AF GERMANY TRAVEL

Overskuelig køretur fra København

Vi skal til Schwarzwald på vandreferie, men det er en lang køretur til det allersydligste Tyskland - noget af en mundfuld for både børn og voksne. Vi har derfor besluttet os for at overnatte i nyen Celle, der ligger 5 1/2 times kørsel fra København. Byen er kendt for sine 400 år gamle bindingsværkshuse. Faktisk er det den by i Europa med de bedst bevarede bindingsværkshuse, da byen gik helt fri af bombardementerne under anden verdenskrig. 

LÆS OGSÅ: Schwarzwald - et paradis for trekking og wellnessoplevelser

 En funklende perle for børnefamilier

For at få mere viden om byen har vi lavet en aftale med en dansk guide om en byvandring, og hurtigt går det op for os, at byen har meget mere at byde på end bare idyl, som vi ellers havde forestillet os. Byen viser sig at være en lille funklende perle for især småbørnsfamilier. En smuk flod skærer sig gennem byen, hvor man både kan leje robåde og fiske. Herudover er der et imponerende vandland med masser af underholdning for både børn og voksne. Udover vilde rutsjebaner er der et wellnessområde for de voksne, så man lige kan dele sig op og lade farmand tage børnene, mens man selv nyder varmen i en af de mange saunaer. Byen er desuden spækket med kultur og historie - alt sammen inden for en utrolig overskuelig afstand. Lige det man leder efter, når man skal på ferie med mindre børn. 

Dansk guide i børnehøjde

Jytte, som vores danske guide hedder, fortæller levende om byen, og det kan klart anbefales at booke en guide for at få maksimalt ud af sit ophold. Byen vrimler med huse helt tilbage fra renæssancen og barokken. Børnene synes, at det er ret interessant at få at vide, at der ikke var kloaker i gamle dage, så indbyggernes afføring blev hældt direkte ud på gaden, hvilket skabte et slaraffenland for rotter. Dette var en kraftig årsag til pesten og koleraens udbredelse. 

Dansk historie i den nordtyske by

Midt i Celle ligger Celle slot, som faktisk har en dansk historie. Den danske dronning Carolinne-Mathilde, der var gift med Christian VII, endte nemlig med at blive forvist til Celle efter sin affære med kongens livlæge, Struense. Caroline-Mathilde opholdt sig på slottet fra 1772, dog kun kortvarigt, da hun døde efter kun 2 år af skarlagensfeber. Vi nåede ikke ind på slottet, fordi vi skulle køre videre sydpå samme dag, men det skal helt sikkert besøges en anden gang. 

Drømmer om at komme tilbage

Da vi sidst på dagen kører fra hotellet, der for øvrigt ligger midt på torvet, hvor der er markedsdag hver lørdag og onsdag med frugt, skinker, honning, kirsebær og andre lækkerier ærgrer vi os lidt over, at vi ikke har bestilt en ekstra dag, for der er så meget at lave og se. Vi snakker om, at vi kunne finde på at tage hertil på en weekendtur. Det svarer nemlig nogenlunde til en køretur fra København til Legoland i Billund, men her er så meget mere interessant med både natur og kultur og kulinariske oplevelser. Og gør man prisen op, tror jeg faktisk, at man sparer penge på en tur til Celle frem for Legoland. Og så er der bare skruet lidt mere op for lækkerhedsfaktoren med wellness og vinoplevelser for de voksne. 

 

Tips og nyttige links til Celle

Bierakademie - vi var blevet anbefalet den hyggelige gårdhave med god tysk mad og drikke. Der var desværre fuldt booket, da vi ankom, så husk at bestille bord i forvejen.

Ricetime - et moderne og meget lækkert asiatisk spisested midt i byen. 

Bådudlejning

Hotel Celler Hof

Badeland

 

Fotos: Caroline Meldgaard