Weekenden og efterårsferien lurer lige rundt om hjørnet, og det betyder, at I allerede nu kan tage hul på de mange herlige ferieaktiviteter, der venter jer i det østjyske. Læs Caros guide til alle herlighederne lige her!

oplevelser for børn i aarhusMagisk forestilling for hele familien

Hvornår: 16.-17. oktober
Hvor: Musikhuset / Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus
Hvis I er i humør til en lille perle med fine sange og skuespillere, der formår at underholde med humor, der rammer både børn og voksne, så skal I helt sikkert opleve Den Lille Prins i Musikhuset i weekenden. Forestillingen er en familieforestilling, for alle mellem 6 og 99 år med levende sang og musik efter eventyren af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry.

oplevelser for børn i aarhusGør-det-selv-festival for store og små

Hvornår: 16.-17. oktober
Hvor: DOKK1 / Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus 
I weekenden er DOKK1 fuld af stande og workshops, når ferien skydes i gang med Maker Faire Aarhus - en gør-det-selv festival for hele familien. Her kan I se seje opfindelser, lære hvordan de virker og prøve at lave dem selv. Der er gratis entré hele weekenden, og I behøver hverken at være teknisk begavet eller handy for at deltage, bare I har lyst til at have det sjovt og lege! 

oplevelser for børn i aarhusUhygge for hele familien

Hvornår: nu - 31. oktober 
Hvor: Tivoli Friheden / Skovbrynet 5, 8000 Aarhus
Tivoli Friheden slog i lørdags portene op til en skræmmende gennemført Halloween-park, hvor I i weekenden - og resten af ferien - kan opleve de skræmmende smukke syn, skære græskar, lave dødens-dag-masker og gyselige godter i orangeriet. I kan selvfølgelig også snuppe en hårrejsende skattejagt rundt i parken - de rigtig modige kan også prøve en tur i Haunted House eller Delusions-FABRIKKEN, hvis de tør!

oplevelser for børn i aarhusHalloween uhygge i kælderen

Hvornår: 16. oktober
Hvor: Viby bibliotek / Skanderborgvej 170, 8260 Viby J
Viby børnebibliotek er igen i år gået sammen med CREEPY HOUSE, om at skabe et fantastisk (u)hyggeligt arrangement i kælderen under bibliotektet for børn i alderen 4-12 år. Her kan de gratis prøve kræfter med forskellige opgaver og udfordringer og kaste sig over diverse lege og konkurrencer. Afslutningsvis vil der være popcorn, saftevand samt et diplom og en præmie til de børn, der gennemfører alle opgaverne.

oplevelser for børn i aarhusTour de ARoS: Familierundvisning

Hvornår: 16. oktober kl. 11 og 13
Hvor: ARoS / Aros Allé 2, 8000 Aarhus 
I weekenden kan I opleve ARoS på en helt ny måde, når museet inviterer hele familien inden for på en times rundvisning med spændende kunst i børnehøjde. Her kan I opleve BOY, Valkyrien Rán og fine frøken Flora sammen med museets fantastiske omvisere, der formidler kunst til både store og små. Rundvisningen henvender sig mest for børn fra seks års-alderen og opefter.

oplevelser for børn i aarhusHøstfest i Ree Park Safari

Hvornår: 16.-17. oktober
Hvor: Ree Park Safari / Stubbe Søvej 15, 8400 Ebeltoft
I Ree Park står efterårsferien i høstens tegn, og allerede i weekenden kan I opleve parken klædt i de smukkeste efterårsfarver. Der er pyntet op til rigtig høstfest med hø, æbler, halm, græskar – og neg til fuglene. I kan også komme med på dyrefordringer og Land Rover Safari tur - og så er der 50% på entréen for både børn og voksne! 

oplevelser for børn i aarhusHalloween i Naturkraft

Hvornår: 16.-17. oktober
Hvor: Naturkraft / Naturparken 10, 6950 Ringkøbing
Også allerede i weekenden slår Naturkraft i Ringkøbing dørene op til masser af både indendørs og udendørs oplevelser for hele familien! Her kan I kaste jer over hårrejsende små projekter, komme helt tæt på kryb og kravl, lægge øre til overtroiske fortællinger og se skræmmende fascinerende shows.

oplevelser for børn i aarhusNattens jægere

Hvornår: 16.-17. oktober 
Hvor: Givskud zoo / Løveparkvej 3, 7323 Give
Der venter også masser af uhyggelige og usædvanlige oplevelser i Givskud Zoo i weekenden og hele uge 42! Som noget helt særligt, kan I inden parken åbner, komme med bag kulissen og være med til at besøge en masse spændende og vilde dyr - og det er altså inden den Halloween-klædte park ellers åbner op for masser af oplevelser og stemning!

oplevelser for børn i aarhusI ulvens fodspor

Hvornår: 16.-17. oktober 
Hvor: Naturhistorisk Musem / Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus
På Naturhistorisk museum kan I i weekenden blive klogere på ulvens historie i Danmark. Lørdag og søndag kan I nemlig opleve spændende ulveshows og lære, hvordan I genkender spor fra ulve eller I kan give jer i kast med at lave kreativt efterårspynt i museets fine værksted. Husk også at I kan deltage i konkurrencen om en ulvebamse, ved at tegne en ulvetegning! 

oplevelser for børn i aarhusGyselige oneliners

Hvornår: nu - 31. oktober
Hvor: Musikhusparken / Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C 
Hvis I endnu ikke har været forbi Musikhusparken og opleve Teaterhuset Filurens dugfriske og nytænkende teateroplevelse, så kan I med fordel gøre det i weekenden! Alt I skal gøre er at klæde jer godt på, gribe jeres telefon og finde det store flipdot-skilt i Musikhuset. Her kan I scanne QR-koden og starte en anderledes teateroplevelse og gyservandring, hvor man hverken behøver være eller sidde stille! 

oplevelser for børn i aarhusSkræmmende fine kreationer

Hvornår: 16. oktober
Hvor: Biblioteket Højbjerg / Oddervej 74, 8270 Højbjerg
Lørdag formiddag står biblioteket i Højbjerg klar med en skøn og kreativ weekendaktivitet for hele familien. Oktober måned står nemlig i (u)hyggens tegn, og derfor er kreabordet fyldt med skumle krea-aktiviteter, som f.eks. materialer til flagermuse, spøgelser eller et flot bogmærke. 

oplevelser for børn i aarhusBrænd det sidste weekendkrudt af

Hvornår: Lørdag og søndag formiddag 
Hvor: DGI-huset / Værkmestergade 17, 8000 Aarhus
Hvis efterårsvejret sætter ind, og weekendplanerne falder til jorden, så kan I søge ly i DGI-huset lørdag eller søndag, hvor gymleg og familietons er tilbage for fuld skrue. Aktiviteterne er henholdsvis målrettet de 2-5 årige og deres forældre, men der vil også være en instruktør tilstede i hallen - og selvfølgelig masser af drønsjove redskaber. 

Undervandsrejse for hele familien

Hvornår: Nu - 24. oktober kl. 10-16
Hvor: Storcenter Nord / Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N
Hvis I ikke allerede har hevet ungerne med forbi Storcenter Nords nye betagende hav-univers, så er det et oplagt tilflugtssted i weekenden. Gå sammen på opdagelse i havets dyb rundt i centret, og hyg jer med små film og spil eller på undervandslegepladsen i Foyeren. 

LÆS OGSÅ: Den store efterårsferieguide til Aarhus og omegn

Fotos: 1) Musikhuset 2) Maker Faire Aarhus 3) Tivoli Friheden 4Aarhus Kommunes Biblioteker 5) ARoS 6) Ree Park Safari 7) Naturkraft 8) Givskud Zoo 9) Naturhistorisk Musem 10) Teaterhuset Filuren 11) Aarhus Kommunes Biblioteker 12) DGI-huset og 13) Storcenter Nord