Byen oaser brændte mandler, æbleskiver og varm kakao. Vinteren og julehyggen har nemlig indfundet sig, og som altid er Caro klar med en guide til alle herlighederne i Aarhus og omegn. 

jul i aarhusKom på glatis

Hvor: Musikhusparken, Tivoli Friheden og Aarhus Skøjtehal
Hvornår: Hele vinteren 
Vinteren har så småt indfundet sig, men heldigvis betyder det også, at skøjtebanerne rundt om i byen åbner op til endnu en sæson. Så tag børnene i hånden og kom i vaskeægte julestemning med et par skøjter under fødderne på en af byens hyggelige skøjtebaner - der er garanti for vind i håret og røde kinder!

jul i aarhusJuletræstænding på Rådhuspladsen

Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: 28. november kl. 17
Det er også i weekenden at det 25 meter høje juletræ foran Rådhuset tradtionen tro tændes og skyder julen i Aarhus i gang. Så hop i det varme tøj og saml familien til en af byens hyggeligste juletradtioner. Red Barnet har et telt på pladsen, hvorfra de sælger saft, gløgg og æbleskiver - og hver en øre går selvfølgelig til deres velgørende arbejde.

børneoplevelser aarhusFire fortællinger ved juletid

Hvor: Teaterhuset Filuren 
Hvornår: 27. og 28. november
Er I mere til indendørs hygge kan I glæde jer til at Teaterhuset Filuren nu i weekenden har premiere på deres første adventsfortælling om den laaaange ventetid frem til juleaften. Bag den første låge i adventskalenderen kan I komme med et smut ind i Noahs stue, hvor savn, forventning og spænding fylder lidt ekstra - men skynd jer, der er rift om billetterne.


jul i aarhusHvem har stjålet nissekraften?

Hvor: Åby Bibliotek 
Hvornår: 27. november kl. 10-11
I kan også pakke ungerne i vognen, ladcyklen eller bilen og svinge forbi Åby Bibliotek, når de sammen med det århusianske børneteater Honningbanden på lørdag præsenterer en følsom spændende, sjov og varm juleforstilling for publikum i alderen 3-9 år - og deres voksne selvfølgelig. 

Læs også: Julens magiske teaterforestillinger for både store og små

oplevelser for børn i aarhusMød julemanden

Hvor: Tivoli Friheden og Bruuns Galleri
Hvornår: Alle weekender frem til jul 
I kan også tage et par timer ud af weekenden og gå på jagt efter Julemanden, der nu endelig er at finde forskellige steder rundt om i byen. Her kan I få taget et billede med den langskæggede nisse, dele jeres inderste ønsker eller blot ønsk ham en glædelig jul!

jul i aarhusJul i væksthusene

Hvor: Væksthusene 
Hvornår: Fra den 24. november 
Hvis weekendens familieudflugt skal bestå af lige dele indendørshygge og natur, så er Væksthusene et oplagt udflugtsmål. Her kan I sammen med familien gå på opdagelse blandt julens planter og krydderier i den vidunderlige verden af sanseindtryk. Jeg tør godt love, at der er skruet ekstra op for julestemningen i den store kubbel - og der er julestemning nok til alle uanset alder.

jul i aarhusJul i Ree Park

Hvor: Ree Park Safari
Hvornår: 27. og 28. november 
Traditionen tro holder Ree Park Safari åbent de fire adventsweekender op til jul, hvor de fejrer jul i den helt store stil. Parken er selvfølgelig pyntet med masser af gran og julelys, og så er der juleboder på Central Station, hvor I også kan hoppe ombord på Amerika Expressen, der afgår hver halve time. Se også om I kan spotte Julemanden, der eftersigende deler julegodter ud til alle børn!

oplevelser for børn i aarhusByens skønne julemarkeder

Hvor: Både i og udenfor Aarhus 
Hvornår: 27. og 28. november 
Byen oser af julehygge mens duften af gran, brændte mangler og lune æbleskiver og varm kakao spreder sig overalt i bybilledet. Julemarkederne har nemlig indfundet sig med alt hvad det indebærer af julelækkerier, kunsthåndværk, julepynt og funklende lys. Her får I et overblik over alle de børnevenlige julemarkeder i Aarhus og omegn: 

Julemarked i Møllestien
Jul i Friheden
★ Aarhus kunst- og julemarked
★ Julemarked på Elværket
★ Jul på Det Gamle Mejeri
★ Julebasar på Rudolf-Steiner Skolen

Fotos: 1) Tivoli Friheden 2) Aarhus Kommune 3) Teaterhuset Filuren 4) Aarhus Kommunes Biblioteker 5) Bruuns Galleri 6) Science museerne og 7) Aarhus kunst- og julemarked