Børnebiffen i Cinemateket viser hver onsdag-søndag sjove, skæve og tankevækkende film for de 3-7-årige filmelskere, deres forældre og pædagoger. Tjek Børn i byens 5 favoritter i august måned lige her.

ANNONCE I SAMARBEJDE MED CINEMATEKET

Børnebiffen

Børnebiffen er Cinematekets biograf for børn, som viser filmpakker á 4-6 film, der i alt varer ca. 45 minutter. Her udvælges kvalitetsfilm med indhold og varighed, som er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. På Børn i byen redaktionen har vi alle haft vores små børn med i Børnebiffen, og vi er topbegejstrede for konceptet. Her føler man sig virkelig velkommen. Stemningen er uhøjtidelig, samtidig med at kvaliteten er i top! Omgivelserne er lækre og man ved, at filmene, der vises, både er ordentlige og "overkommelige" for små børn, der måske ikke har tålmodigheden til en almindelig biograf-spillefilm. 
Derfor har Børn i byen indgået et samarbejde med Cinemateket, hvor vi udvælger 5 favoritter fra månedens program i Børnebiffen. De kommer her.

- kalder Katrine!

I Per Flys film fra 1993 holder Søren øje med Katrine gennem en kikkert. Hun er sød, og er lige flyttet ind ved siden af, men hvordan får man lige kontakt? Med en rød tøjelefant med walkie-talkie, får Søren Katrine til at tro, at hun har fundet et talende tøjdyr. De voksne afslører hans nummer, men måske opstår der alligevel sød walkie-talkie-musik? 

Filmen er en del af Børnebiffen 5-7 år

Vitello bliver forretningsmand

Vitello og hans venner vil gerne tjene en million kroner! De har hørt om en smart fyr i fjernsynet, der har tjent mange penge på at købe billige ting, og sælge dem dyrt med stor profit. Det lyder meget smart, men nu skal vennerne så bare lige finde på noget, der er virkelig billigt...

Filmen er en del af Børnebiffen 4-6 år

Den nye sommerfugl

Midt i en picnic i skoven, bliver sommerfuglefamilien forstyrret af en sommerfuglefanger, der fanger sommerfugleforældrene og tager dem med hjem til sin samling. Med fantasi og en god portion mod, er det nu sommerfuglebørnenes opgave at finde ud af, hvordan de får deres forældre sluppet fri. 

Filmen er en del af Børnebiffen 4-6 år

Cirkeline - Kanon-fotograf Frederik

Med et filmkamera på skulderen, drager musen Frederik ud for at opdage forskellige dyr. Han kommer langt om længe hjem igen, men finder ud af, at der ikke er mere film i apparatet - hans farefulde oplevelser er altså ikke blevet dokumenteret... Heldigvis har tegneren filmet Frederik, så tilskuerne ikke går glip af noget. 

Filmen er en del af Børnebiffen 3-5 år (1)

Mægtige maskiner - Fræser

Kom helt tæt på de maskiner, der arbejder på byggepladser og veje landet over. I denne omgang drejer det sig om fræseren og kædegraveren. Hver film er på 6 minutter, og består af rolige billeder og en fortællerstemme, der forklarer hvordan maskinerne fungerer. Der er desuden en lille quiz og en sang om hver maskine. 

Filmen er en del af Børnebiffen 3-5 år (2)

 

Om Børnebiffen:
I Børnebiffen er filmenes varighed og indhold nøje afstemt, så de passer til børnenes alder. Børnebiffen er for både institutioner og private. Caféen i foyeren har åbent mandag-søndag fra kl. 11-21, og byder på økologisk morgenmad, sandwich, kage, kaffe mv.

★ Billetter til Børnebiffen bestilles via Cinematekets billetbestilling på telefon 3374 3412.
★ Børnebiffen er gratis for alle gæster i hverdagene, og koster 30 kr. i weekender og ferier.

HUSK: Børn i byen medlemmer sparer 50% på Børnebiffen i Cinemateket.

Fotos: 1) - kalder Katrine!: Per Fly 2) Vitello bliver forretningsmand: Dorte Bengtson 3) Den nye sommerfugl: Evalds Lacis og Maris Brinkmanis 4) Cirkeline - Kanon-fotograf Frederik: Jannik Hastrup 5Mægtige maskiner - Fræser: Henrik Selin Lorentzen