SkolebøgerInden længe begynder en masse børn i skole. For allerførste gang. Det kan både være nyt og spændende og give en lille smule ondt i maven. Her er fire gode bud på højtlæsnings- og billedbøger, der berører emnet skolestart og naturligt lægger op til en snak om, hvad det vil sige at begynde i 0. klasse

ANNONCE

Villads fra Valby i 0.VVillads fra Valby

Villads fra Valby er færdig med børnehaven og klar til at begynde i 0.V. Som altid møder den lille spilopmager fra Valby de nye udfordringer med ivrigt gå-på-mod, og han er helt klar til fritidshjem og skolestart. Men er skolen mon også klar til Villads?
Villads fra Valby i 0.V er en samling af sjove historier, som er velegnede til højtlæsning for de børn, der snart skal begynde i skole og for ungerne i de første klasser. Med sit børnevenlige sprog er bogen oplagt til en god snak om skolestart og en afdramatisering af skolen og alt det nye, der venter.

Garmanns sommer

Garmanns sommer

Der er efterår i luften og pludselig er det sidste søndag i sommerferien. Garmann skal starte i skole i morgen. Han er mærkeligt urolig. Ja, nærmest bange. Måske har han bare sommerfugle i maven? Men hvordan er de kommet ind?
Garmanns sommer er en smuk billedbog, der tager barnets frygt for det nye og ukendte alvorligt. Omdrejningspunktet i bogen er ikke kun skolestart og sommerfugle i maven - Garmann undersøger også, hvad frygt egentlig er for en størrelse ved at tale med sine gamle tanter. Og han finder ud af, at alle er bange for et eller andet. Uanset om man er 6 eller 78 år.
En poetisk og eftertænksom højtlæsningsbog for de børn, der er begyndt i skole, eller som snart står over for den store dag.

De tre Bukke Bruse i skole

De tre Bukke Bruse

De tre Bukke Bruse i skole er en moderne og humoristisk gendigtning af det klassiske eventyr. Bogen er fyldt med farvestrålende myldrerbilleder, som både børn og voksne kan more sig over at gå på opdagelse i.
De tre Bukke Bruse skal begynde i skole. Der er kommet brev fra den nye rektor, som vist er lidt af en hidsigprop. Den lille og mellemste Bukke Bruse har slet ikke lyst til at skulle i skole, men den store Bukke Bruse giver dem ikke noget valg. De skal lære at læse og regne. Da vores tre venner bliver taget i at tisse udenfor, bliver de sendt op på rektors kontor - og der venter dem lidt af en overraskelse, da de opdager, hvem den nye rektor er …!
De tre Bukke Bruse i skole giver barnet en dejlig, positiv oplevelse af en første skoledag, der både byder på nye kammerater, spændende aktiviteter og søde lærere, men også store overraskelser, som lige i øjeblikket kan synes skræmmende.

Cirkelines museskoleCirkelines Museskole

Læs og lær i Cirkelines museskole. Cirkeline har åbnet en skole for sine muse-venner Frederik og Ingolf, og i det elskede og genkendelige univers bliver mus og førskolebørn introduceret til alfabetets verden på en legende og morsom måde. Undervejs i fortællingen lærer børnene forskellige bogstaver og ord, mens de kan nyde historien og de sjove og farverige illustrationer. Og i bedste Cirkeline-stil bliver der ikke terpet i museskolen. Det er legen og nysgerrigheden, der driver værket!


 

Tjek også:

Din guide til højtlæsningsbøger for 5-8-årige

Din guide til gode tweenbøger for de 9-13-årige

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.