Børnene bliver så hurtigt store - og pludseligt er det også tid til, at de skal lære at læse selv. Udstyr jer med en god stak bøger, der egner sig til den første tid som selvlæsende. Her er et par bud til dit barn!

ANNONCE

Mira #Fest #Løb #Fredag

Bogen indeholder tre let-at-læse-historier om Mira. 'Mira elsker fredag' handler om glæden ved weekend og det pinlige i, at ens mor køber nøddemix til en fredag aften med vennerne. I 'Mira løber stærkt' har Mira glemt sine løbesko hjemme hos far, og hun vil ikke låne mors. 'En uhyggelig aften' udspiller sig selvfølgelig, når Mira skal fejre halloween med vennerne. Uuuhhhh!

Forfatter: Sabine Lemire

Læs 20 minutter om dagen

Bogen indeholder syv selvstændige små historier om dyr - for eksempel hajen, elefanter og aben - som børn i 6-9 års alderen selv kan læse som god og sjov læsetræning. Historierne kan læses på cirka 20 minutter, og der er også en forældreguide med vejledninger og tips til læsningen. 

Forfatter: Annette Dorthe Preisler og Charlotte Moesgaard

Amulet 1: Stenens Vogter

Tag med to søskende på rejse gennem en fantastisk og farlig verden. De skal finde deres mor, som er forsvundet fra den verden, de kender. Serien er let at læse, men handlingen er så stærk, eventyrlig og dramatisk, at bogen er svær at lægge fra sig. 

Forfatter: Kazu Kibuishi

 

Guiden er udarbejdet i samarbejde med forlagene Gads Børnebøger, Gyldendal og Alvilda. 

 

Fotos: Stephanie Mielnicki