Efteråret er den perfekte anledning til stille stunder indenfor, hvor der er tid og ro til at fordybe sig i fantastiske historier om alt fra dukker og runestave til pelsede væsner og magi. Disse 4 selvlæsningsbøger vil forhåbentligt falde i dit barns smag. 

ANNONCE

Dukkemageren DukkemagerenDukkemageren

Thorstein Thomsens 'Dukkemageren' er en mesterlig spændingsroman med magiske elementer til de store børn. En ukrainsk dukkemager kommer på besøg, og forærer Sonjas lillesøster en dukke. Dukken er magisk, og der sker nogle helt forfærdelige ting efter dukkemageren er rejst... 

Forfatter: Thorstein Thomsen

Blodkongens datter Blodkongens datterBlodkongens datter

Nysgerrige Rane bliver på magisk vis sendt tilbage i danmarkshistorien, da han finder en mystisk runestav på Nationalmuseet. Han lander i den tidlige middelalders blodige borgerkrig, hvor kongedatteren Gunhild redder hans liv - og snart er Rane fanget i en jagt på blodhævn og et stjålet kors.  

Forfatter: Merlin P. Mann

Tom Gates 12 - Familie, venner og pelsede venner Tom Gates 12 - Familie, venner og pelsede vennerTom Gates 12 - Familie, venner og pelsede væsner

Med kruseduller, skøre dagbogsoptegnelser og geniale idéer er Tom Gates tilbage med sin 12. bog på dansk. Denne gang bliver han tvunget til at lave et skoleprojekt fyldt med pelsede væsner, nye bedsteforældre og sjove familiehemmeligheder. Læs med, og find ud af, hvordan det ender!

Forfatter: Liz Pichon

Magikernes tid 1: Den sorte fjer Magikernes tid 1: Den sorte fjerMagikernes tid 1: Den sorte fjer

Lad din fantasyfan læse sig ind i et magisk univers med historien om to børn, der siden fødslen har lært at hade hinanden som pesten. Magikerdrengen Xar og krigerpigen Håb tvinges til at samarbejde om at overvinde de mørke kræfter, der vokser i skyggerne i denne første bog i en serie på i alt fire bøger. 

Illustrator: Cressida Cowell

 

Guiden er udarbejdet i samarbejde med forlagene Politiken, Gads Børnebøger, Gyldendal og Alvilda. 

 

Fotos: Stephanie Mielnicki