Lav en kop te, find tæpperne frem og læs med dit barn. Her finder du 4 gode bøger, som både kan bruges som højtlæsning og som selvlæsning - afhængigt at humøret og barnets læseniveau. God fornøjelse!

ANNONCE

Swarta og blodskyggernes forbandelse Swarta og blodskyggernes forbandelseSwarta og blodskyggernes forbandelse

Jernalderdrengen Swarta har en særlig kontakt med naturen, og kan tale med ånderne. Vil det mon hjælpe ham, når han bliver sendt på en lang rejse mod nord? 'Swarta' er en hårrejsende fortælling om de store krige, der i jernalderen hærgede landet – alt sammen med rod i virkeligheden. 

Forfatter: Jeanette Varberg

Havfruer HavfruerHavfruer

Er I klar til efterårets smukkeste højtlæsningsbog? Kom helt tæt på de eventyrlige, mystiske og overjordiske havfruer, der lever som havdyr under havets overflade. "For mig er havfruer lig med styrke, eventyr, magi og selvstændighed" siger Stine Bødker, der har været fascineret af havfruer siden hun var barn. 

Forfatter: Stine Bødker

Mira 6 - #børn #imod #voksne Mira 6 - #børn #imod #voksneMira 6 - #børn #imod #voksne

'Mira' er en tegneserie om venskaber, skoleliv og om at blive stor, uden at ens forældre lægger mærke til det. I seriens 6. bog føles det som om, at de voksne har glemt, hvordan det er at være børn. Mira og vennerne er trætte af, at de voksne bestemmer alt muligt, både store og små ting, så nu vil de have dem til at lytte! 

Forfatter: Sabine Lemire

A.S.P.E. 1: Dæmonhuden A.S.P.E. 1: DæmonhudenA.S.P.E. 1: Dæmonhuden

Alin, Silvius, Pilo og Ene udgør tilsammen heltegruppen A.S.P.E., der lægger navn til denne fantasyserie om spænding og venskab. Dæmonhuden er seriens første bind, og handler om Silvius, der går i lære hos en troldkvinde, og skal ud på vilde eventyr, se de ondeste monstre i øjnene og lære at lave ildkugler. 

Forfatter: Mette Finderup

 

Guiden er udarbejdet i samarbejde med forlagene Politiken, Gads Børnebøger, Gyldendal og Alvilda. 

 

Fotos: Stephanie Mielnicki