Snus til livet på landet, og lad børnene komme helt tæt på køer, grise og kaniner. Et besøg på en bondegård er den perfekte familieudflugt, selv med helt små børn. Vi guider jer her til både besøgsgårde og gårdbutikker med mulighed for at komme helt tæt på dyrene.

De 9 steder med bondegårdsdyr

1. Børnebondegården 
2. Gyvelborg
3. Dyrebakken
4. Fru Møllers Mølleri 
5. Gartnergården 
6. Lystlunden gårdbutik 
7. Dyregården  
8. Lille bredkær 
9. Ledgaard 


1. Børnebondegården

Adresse: Serridslevvej 41, Serridslev, 8700 Horsens
Åbningstid: Se præcise tider her
Pris: 250 kr. for husstandsmedlemsskab, der giver adgang til en hel sæson

Børnebondegården i Serridsslev ved Horsens er der rig mulighed for at opleve og komme helt tæt på rigtig bondegårdsdyr som f.eks. grise, får, kaniner, geder og heste. Er der energi tilovers kan børnene desuden slå sig løs på gårdens legeplads, hvor der bl.a. er opstillet en labyrint og en gammel traktor til fantasiræs.

besøgsgård 2. Gyvelborg

Adresse: Frisbækvej 14, 8766 Nørre snede
Åbningstid: Se præcise tider her
Pris: Voksne 75 kr., børn 35 kr.

Hop i gummistøvlerne og ræs afsted mod den økologiske kvæggård Gyvelsborg, hvor både børn og voksne kan komme helt tæt på livet som landmand. Her kan I hjælpe landmanden Jellemien med at hente køerne hjem fra marken, fodre og malke dem, og hvis I er heldige kan I nå at se, når den store mælkebil afhenter al den friske mælk. Efter alle herlighederne og anstrengelserne kan I nyde en rolig stund med gårdens mange kalve, kaniner og katte eller snuppe jer et velfortjent hvil og en is på gårdens legeplads. For nærmere aftale af besøg, se her.

besøgsgård besøgsgård
3. Dyrebakken

Adresse: Borrevej 24, 8850 Bjerringbro
Åbningstid: Åbent efter aftale.
Pris: 30 kr. pr. person, dog mindst 200 kr. pr. rundvisning.

Ved Bjerringbro finder I det mindre landbrug Dyrebakken, hvor der findes alt fra grise, høns og kaniner til mere specielle dyr som alpakaer, sumpbævere og påfugle. Her kan I få en rundvisning og være med til at fodre nogle af alle gårdens spændende og børnevenlige dyr. Når energien er rendt ud kan I slå jer ned på et medbragt tæppe i en af havens mange kroge, hvor I i fred og ro kan nyde en bid mad og lidt drikke fra picnickurven.

 
4. Fru Møllers Mølleri

Adresse: Bjeragervej 35, 8300 Odder
Åbningstid: Se åbningstider her
Pris: Gratis

I de rolige og landlige omgivelser uden for Odder finder I Fru Møllers Mølleri, der udover at være en gårdbutik også inviterer gæsterne helt tæt på gårdens mange dyr. Her kan I se frem til først at blive mødt af gårdens to rolige hunde, der glædeligt spadserer med jer rundt til staldene eller markerne med grise, høns og får. I kan også med fordel slå rumpetterne i et sæde på gårdspladsen, og sætte tænderne i en is fra gårdmejeriet eller andet godt fra gårdbutikkens store udvalg, inden turen atter går hjemad.

besøgsgård besøgsgård
5. Gartnergården

Adresse: Skovlundvej 15, 8541 Skødstrup
Åbningstid: Mandag - fredag: 10-18. Lørdag - søndag: 9-16
Pris: Gratis

I Skødstrup uden for Aarhus er der også mulighed for at se, høre og røre en masse dejlige dyr på Gartnergården. Her kan I komme helt tæt på gårdens store skotske højlandskvæg, kæle for de mindre kaniner og deres unger i deres udendørs bur eller se om hønsene har lagt nogle farverige æg i deres redekasse. Derudover kan ungerne prøve en tur på gårdens to pensionerede traktorer eller boltre sig i pyremiden af halmballer, der er opstillet for enden af parkeringspladsen. Hvis sulten sætter ind under jeres besøg, kan I tage et smut forbi gårdbutikkens café, bageri eller mosteri, hvor I kan få alt hvad hjertet begærer.

besøgsgård besøgsgård
6. Lystlunden gårdbutik

Adresse: Vestergade 166, 6051 Almind
Åbningstid: Åbent efter aftale 
Pris: Gratis

Udvid ungernes horisont med et stop ved gårdbutikken Lystlunden i Almind syd for Vejle, hvor bondemanden Peter og hans kone Bente holder til. Udover at passe deres dejlige gårdbutik, tager parret sig også gerne tid til at vise nysgerrige børn og forældre rundt i deres landbrug med masser af jord og dyr som f.eks. heste, geder, køer og høns. Som bekendt har bondemanden jo altid tralvt, så der er helt sikkert et par logrende haler, der godt kunne bruge lidt opmærksomhed fra klappe-glade drenge og piger!

besøgsgård besøgsgård
7. Dyregården

Adresse: Nordre Klitvej 21, Lønstrup 9800 Hjørring
Åbningstid: Se åbningstider her 
Pris: 25 kr. pr. person

Langt fra storbyer og trafikerede veje finder I den idylliske gård Dyregården, hvor både store og små kan blive klogere på alt fra køer til høns. Her kan arvingerne i sommerhalvåret hjælpe gårdens personale med de daglige gøremål, hvor de udendørs dyr bl.a. skal fodres og æggene hos hønsene skal samles ind. Når runden er slut og alle har fået svar på deres spørgsmål, kan I trygt og frit bevæge jer omkring på gården, hvor der er fri leg på dyrenes præmisser.

besøgsgård 
8. Lille Bredkær

Adresse: Herningvej 65, Skibbild, 7480 Vildbjerg.
Åbningstid: Åbent efter aftale 
Pris: Se mere her

Sving forbi det utraditionelle landbrug Lille Bredkær nordvest for Herning, og få én på opleveren sammen med ungerne. Gårdens kvæg og får kommer på græs i april, og allerede her vil det være muligt at holde små daggamle kyllinger, komme helt tæt på de spæde lam og nyde de landlige og rolige omgivelser. For nærmere aftale om besøg, se her.

besøgsgård besøgsgård
9. Ledgaard

Adresse: Stabyvej 76 6990 Ulfborg
Åbningstider: Se mere her 
Pris: Gratis

Også på Ledgaard i Ulfborg har I mulighed for at holde, kæle og klappe en masse skønne haler og tryner. Her er der f.eks. mulighed for at fodre grisene i stalden, trække en tur med hestene eller køre en tur rundt på gården i traktor. Uanset om I er til kaniner, traktor eller får, så finder I det på denne bondegård!

Fotos: 
Børnebondegården 
Gyvelborg
Dyrebakken
Fru Møllers Mølleri 
Gartnergården af Julie Hedelund
Lystlunden gårdbutik 
Dyregården  
Lille bredkær 
Ledgaard