Er du på barsel og skal ud og nyde smilets by med baby? Her kan du få inspiration til, hvad Aarhus byder på af hyggelige baby-aktiviteter i april, kom afsted!

♥ Barselshuset: Rådgivning og samtalesaloner

Det nye barselshus er godt i gang, og byder på mange hyggelige arrangementer og oplæg. April-programmet byder bl.a. på:

★ Den 1. april: Tryg og glad babymassage 

★ Den 3.  april: Babybevægelse 0-4 måneder

★ Den 4. april: Samtalesalon - Backpackerbarsel

★ Den 9. april: Psykomotorisk bevægelse 

★ Den 11. april: Samtalesalon: Den svære start som mor 

★ Den 23. april:  Læsegruppe for dig på barsel

★ Den 24. april:  Fælles onsdagsfrokost

Find alle Barselshusets aktiviteter HER.


♥ Aros: BabySPOT

Den første fredag i måneden kan du tage på BabySPOT på Aros, som er særlige omvisninger for forældre på barsel. Turen foregår i et roligt tempo til gavn for de små, og efter omvisningen er der mulighed for at konsultere Sundhedsplejerskens hjørne i caféen. 

Hver onsdag kl. 10 er der babybio i CinemaxX, og hver sidste torsdag i måneden er der babybio i Øst for Paradis! Tag trygt din baby med i biografen og se en god film. Lyden er dæmpet og salen er ikke helt mørk, så du kan lokalisere sutten. Hvis baby sover kan du lade barnevognen stå ude foran salen, hvor personalet holder øje med børnene. Der er både mulighed for bleskift og opvarmning af sutteflaske. 

F.eks. viser Øst for paradis den 25. april: 

★ Gloria Bell

★ Girl

★ Dronningen

LÆS OGSÅ: De 10 bedste barselscafeer i Aarhus

♥ Dokk1: Sundhedspleje, legestue og rytmik

På Dokk1 kan du altid komme forbi med barnevognen og få skiftet, ammet og tilbringe kvalitetstid med din baby. Der er forskellige arrangementer for de helt små og deres voksne.

★ Hveranden onsdag: Åbent hus i Sundhedsplejen 

Hver torsdag: Fars legestue

9. april: Dig & din baby - Motorik 

★ 11. april: Dig & din baby - Vitaminer til hjernen 

★ 25. april: Dig & din baby - rytmik 

Se hele programmet HER.

♥ Babysjov på bibliotekerne

På byens biblioteker er der god tid og ro til at hygge med baby - her kan baby amme, tumle og måske læse sin allerførste bog. Her afholdes tit legestuer, rytmik og andet. Tjek f.eks.:

★ 2. april: Sundhedsplejen byder velkommen på Risskov Bibliotek 

★ 2. april: Officel åbning af Dokk1s nye interaktive værk: Mellemrummet på Hovedbiblioteket 

★ 4. april: Musikalsk legestue hos Sofie på Viby Bibliotek

★ 11. april: Børnerytmik Højbjerg Bibliotek


Gratis babyevents i byens kirker

Sct. Lucas Kirken: Hver tirsdag kl. 10 er der gratis babysalmesang i kirkerummet for de 2-6 mdr. gamle babyer. Her synges, sanses og udforskes. Det er gratis at deltage, men husk at tilmelde jer.

Tilst Kirke: Her kan I hver onsdag smutte til gratis gravid-samtaler med en jordemoder. Emner som fødslen, barnet i maven, den første tid med det nyfødte barn, relationer/parforhold og dåb snakkes igennem.

♥ Forkæl dig selv 

Tril barnevognen forbi byens isbarer og forkæl dig selv med en forårs-is, imens baby bobler i vognen - tjek: Byens bedste isbarer  

♥ Babys første tur på legeplads

Tag baby med på den allerførste legepladstur og få en gyngetur og kild i maven på rutsjebanen - vi guider til Aarhus' småbørnslegepladser

Ta' på loppemarked

Gør et kup til børneværelset til byens loppemarkeder - Aarhus bugner af fine loppemarkeder, kom afsted! Tjek: Guide -Forårets loppemarkeder .

♥ Gratis babypakke

Prøv Børn i byen Klubben (38 kr./mdr.) og få en gratis babypakke med lækre sager fra Holly's (Værdi 549 kr.) - du får:

Body fra Holly's str. 56 ★ Hagesmæk fra Holly's ★ Hue fra Holly's ★ Rangle fra Holly's ★ Sutteklud med ring i træ fra Holly's 

Få fingrene i pakken lige HER.

 

Fotos: 1) Christina Smedegaard 2) ARos 3) YouTube 4+5) Alberte Cornelius 6) Romeika Cortez 7) Popsicle and juices 8) Romeika Cortez 9) Rasmus Cornelius

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.